ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента

"Атака" и Сидеров станаха излишни на Бойко Борисов
Обновена: 15 апр 2011 17:09 | 14 апр 2011 23:58,
257
ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента
Волен и Капка станаха излишни за ГЕРБ. Снимка: Булфото

Пълно мнозинство в парламента си осигури управляващата партия ГЕРБ. 6-имата отцепници от РЗС и Синята коалиция са гарантирали пред Европейската народна партия (ЕНП), че подкрепят безрезервно правителството на Бойко Борисов. Така „Атака“ и Волен Сидеров стават ненужни за властта и министър-председателя.

Във вторник народните представители Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Тодор Великов, Марио Тагарински и Венцислав Върбанов са провели среща в Брюксел с шефове на ЕНП, където членува и ГЕРБ, съобщи за Dnes.bg депутатът Димитър Чукарски.

По време на срещата с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и лидера на фракцията в Европейския парламент Джоузеф Доул те са заявили пълната си подкрепа за правителството.

В лицето на независимите депутати ГЕРБ вече има алиби пред Европейската народна партия и Брюксел, че мнозинството в парламента не зависи от “Атака”.

"Ние гарантирахме, че ГЕРБ има пълно мнозинство в българския парламент и че властта в България е стабилна и ще изкара мандата си", каза Чукарски.

Той допълни, че са декларирали пред Лопес и Доул, че по този начин ще се намали влиянието на националистическата партия „Атака“ на Волен Сидеров в управлението на страната.

Депутатите заявили, че са обещали на избирателите си да подкрепят ГЕРБ, за да се махне тройната коалиция.

В момента партията на Бойко Борисов има 117 депутатски мандата. С 6-имата отцепници от РЗС, ГЕРБ разполага със 123-ма народни представители, което е повече от половината мандати в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
0
 
1
 
! Отговори
рени преди 13 години
Време е Боко да слезе от политическата сцена. Стига ряза ленти, стига показва мускули. Нагледахме се вече на екшън герои! Трябва ни истински политик, за сега това е само Волен!
247
0
 
1
 
! Отговори
Минов преди 13 години
Герб са история, народа вижда! Време е родолюбците от Атака да получат властта, защото само те я заслужават!
246
0
 
2
 
! Отговори
откровено преди 13 години
ГЕРБ за солидна партия и май всички страхувайки се от безспорния им успех се надпреварват да ги занижават.Но и Лошата реклама е РЕКЛАМА - ДОБЪР ПИАР ,когато идва от провалили се "държавници"
245
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само в едно съм сигорен колкото и каквото да напишат марионетките в този форум и това което знам е че разсипияата не е от вчера а тези които изказват критики по сегащните на власт само тъгуват че не са на тяхно място не че са по хубави и кадърни и е време със закон да се забрани на осраните партии които са имали над 2 мандата и не са дигнали стандарта на народа да им се забранява да участват в такива дела както и на тяхното котило
244
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На червените им сраха в шапките :)
243
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
забелязвам,че тези които пишат срещу ГЕРБ,ще се задавят от злоба !
242
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
230 - с теб сме !
241
3
 
4
 
! Отговори
Етиен Леви преди 13 години
До 230,че си *** си личи,но поне не го показвай.Какво ти хареса в управлението на кратуните ББ и Цицко или и ти си с бръсната глава, пилешки мозък ,напомпан със стероиди и надрусан?
240
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Апропо - и ако сте по-здрав и куражлия и видите *** да се промъква към избирателната секция, съборете го на земята и го смажете с ритници.
239
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
233 е прав. Съвсем естествено е промангалската ГРОБ да потърси подкрепа от протурската ДПС - разбира се на гърбът на Българският народ.Съветвам хората по места да гласуват за ВМРО или за БНС - това са Българските партии, последната ни надежда. Ако те нямат кандидати във Вашият район, гласувайте за ОДС... бе ако трябва не за БСП, ами за БКП гласувайте - но гласувайте СРЕЩУ ГРОБ и ДПС - партиите целящи окончателното унищожаване на Българската държава и Българският народ !!!
238
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Спонги - разликата е, че при Живков имаше здрав ред, законност, работа за всички... да не забравяме и ген. Чочоолу - Пантерата. Знаеш ли какво е заради едно *** убийство, цялото гнусно гето Столипиново да бъде прегазено от танкове?
237
0
 
4
 
! Отговори
Vas преди 13 години
:))) На тези шестимата няма как да се разчита, защаото рядко се вясват в парламента.
236
0
 
7
 
! Отговори
От къде? преди 13 години
искам да знам от къде Капка има пари да се нагласи с чанта Chanel за 2500 евро?
235
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вижда се, че съвести се купуват, та камо ли едни избори ГЕРБ да не се купи!!О..... каква съвест може да има Тагарински с трите хотела, с пари от низ предателства-от една партия в друга.То и да си подържа килограмите требе по пет пържоли на ден!!??????
234
0
 
8
 
! Отговори
до 225 преди 13 години
Върбанов колега ,само в Герб не е бил ,и ще отиде в ГЕРБ ,защото много е КРАЛ/лапал/,за да си осигури гръб!
233
0
 
3
 
! Отговори
да бе преди 13 години
Важното е ,че ....нещо се случва !
232
2
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
230,Какво по-точно се случва, щото нещо ми бяга. Случва се това и това кажи. Според мен единственото което се случва е реставрация на Тодор Живковия комунизъм, но в още по-лош вариант. Нищо друго.
231
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Волене,поведи ни - чакаме твоят зов,ВОЖДЕ!-miiiaaauUUU...
230
1
 
4
 
! Отговори
6 POL.K-VI преди 13 години
HAIDE O6TE 6 LAPA4A NA GURBA NA KONTRAQBANDATA DETO MU4I NARODA. O6TE 6EST POLITI4ESKI PROSTITUTKI NA KOITO 6TE SE PLATI, BUDETE SIGURNI. 6TE SE RAZBERE PO KOLKO SA VZELI GOVORI SE PO 200 000 LEVA NA 4OVEK. TAKA GERB SI OSIGURQVA O6TE VREME ZA DA DORAZBIE RAZNEBITENATA VE4E STRANNA. A TEZI PREDATELI, TAKA LESNO KUPENI 6TE GI SUDI ISTORIQTA, 4E VLIZAT V PARTIQTA NA RAZRUHATA.GERB-GRAJDANSKO EDINSTVO ZA RAZRUHA NA BULGARIA. A VIE GERBERISTI SE RADVAITE, OVBEDNQVANETO E VA6ATA SUDBA. I NA6A.
229
3
 
8
 
! Отговори
БГ работник преди 13 години
Тия шестимата говорят така,защото знаят че Атака наистина подкрепя парламента.Ако Атака оттегли подкрепата си,ще видите как с кеф ще съборят Бойко.