Дарители налели 6,5 млн. лв. в МВР

Сумата е само за първите 3 месеца на годината
Обновена: 26 май 2011 19:49 | 26 май 2011 19:31,
266
Дарители налели 6,5 млн. лв. в МВР
Цветан Цветанов. Снимка: Архив Булфото

6 512 714 лв. от дарения на частни лица и фирми е получило МВР. Огромната сума е събрана от вътрешното министерство само първите 3 месеца на тази година.

Това показва отчетът за приходите на МВР към 31 март, публикуван в сайта на ведомството. Данните бяха оповестени след разследване на национална телевизия за коли на спонсори на ведомството, които не са били спирани от катаджиите.

Сумите, получени от дарения, са над 4 пъти по-големи от парите, събрани чрез различни глоби и санкции – 1 455 206 лв.

Според документа приходите от собствеността на министерството са над 18 млн. лв.

Още по темата

Постъпленията от държавни такси са близо 7 млн. лв., показват още данните на ведомството на Цветан Цветанов. 

Общите приходи за първите 3 месеца на годината на министерството са 29,5 млн. лв.

МВР е внесло в държавната хазна и ДДС в размер на 4,2 млн. лв.

Всички органи по чл. 9 в Закона на МВР, които са т.нар. "юридически лица", имат право да получават дарения. Те се приемат от съответната структура на министерството, като задължения към дарителя няма по никакъв начин, твърдят от МВР.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви по-рано днес, че безвъзмездната помощ не е укоримо явление. Според него, дарителите били мотивирани от добрата работа на полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
1
 
4
 
! Отговори
yann@mail.bg преди 13 години
Г-н Цветанов,Може ли да ми обясните, как Президента събира чрез Българската Коледа едва около 1млн. при положение, че това е благородна кауза, където ясно се знае как се употребяват парите, а ВИЕ събирате над 6млн. като дарение за МВР??? Че кой е този луд да ви дава пари, при положение, че идея си няма къде ще потънат? Или вие просто ги "подканвате" да ви правят дарения?Ако това е сумата която официално е влязла в държавата, то колко е тази, която е влязла във вашия джоб? А в този на Бойко?
256
2
 
4
 
! Отговори
Как полицаите преди 13 години
ще имат бензин за колите , като возят с тях децата си , жените си , шефовете си - не по служба! Как ще има пари за МВР - знаете ли колко пенсионирани полицейски служители продължават да ходят в полицейските управления " на работа " ? Заплата над 1000 лева ,+ пенсия и нищо да не прави по цял ден ? В Окръжното Управление на Мвр е така ... Кое Окръжно ? Всичките ! Поразгледайте и се уверете !
255
1
 
8
 
! Отговори
мвр преди 13 години
Не знам още какво да стане та Цвъцко да си подаде оставката.тоне бяха скандали , той ще излезе по нагъл и от Тиквата
254
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те за листи и химикали нямат ти за бензин! Ясно е Цвъско много яко е задлъжнял за секс услугите който си плаща на мъже и сега трябва да се разплаща за да не му пратят някой да го направи магистрална машина
253
1
 
6
 
! Отговори
и за преди 13 години
какво се харчат тея пари ? или по-точно от кого ?районните управления продължават да нямат пари за консумативи и бензин даже...
252
1
 
6
 
! Отговори
хм преди 13 години
а както знаем, който плаща, той поръчва музиката..."безвъзмездната помощ не е укоримо явление" - без коментар
251
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дарения е имало и преди Цветанов...
250
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ми тежи, че Дедо беше лъжец и мошеник, не ми тежи, че и тройната ламя крадеше, ще преживея някак и тия мафиоти, но не мога да преживея, че всичките са еднакви и няма бъдеще за РОДИНАТА ми. Това ми тежи като воденичен камък и не мога да се помиря
249
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"МВР е с най голям бюджет. Оказва се, че е и с най много пари от спонсори, но патраулките пак нямат бензин, полицаите пак са със смачкани униформи.Да не би да се спонсорират само началниците им? Кои са спонсорите и къде отиват парите от спонсорството ей това трябва да каже МВР."Една трета от полицейските коли са с по един фар. Една четвърт с по един стоп. Една десета без никакви стопове. Явно крушчиците отиват по личните коли. Обаче те глобяват, ако лично ти си на този хал!
248
1
 
18
 
! Отговори
lilchetu преди 13 години
"Цветан Цветанов заяви по-рано днес, че безвъзмездната помощ не е укоримо явление" - тези т.нар. дарители си плащат, за да не проверяват автомобилите им, тези 6 млн. не са от дарения, а от легализирани подкупи.
247
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скрийте го това *** бе,какво ми се усмихнал като вЛюбен ***!
246
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МВР е с най голям бюджет. Оказва се, че е и с най много пари от спонсори, но патраулките пак нямат бензин, полицаите пак са със смачкани униформи.Да не би да се спонсорират само началниците им? Кои са спонсорите и къде отиват парите от спонсорството ей това трябва да каже МВР.
245
1
 
16
 
! Отговори
гърба на ризата преди 13 години
На гърба на ризата на този симпатяга от снимката, има надпис: "Спонзориран от Надин, със събственик Пашата."
244
2
 
9
 
! Отговори
Полицай преди 13 години
Нека журналистите проверят колко дарения са получили полицаите в Германия , Англия, Франция и ако и там разликата със събраните глоби е 4 пъти, по-добре да правим дарения от колкото да си плащаме глобите :).
243
1
 
16
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 13 години
ХА ПУЗНАЙТИ ДАЛИ НА ВАЛЮ ЗЛАТЕВ КУЛИТЕ МОЖИ ДА ГИ СПИРАТ *** МиВиРе-туХА ЧИ САМ ПРОЗДА КУРУМПИРАНА МУТРА......*** ПО-ПРОЗДТИ СА КРАТУНИТЕ ДЕТУ *** ИЗБРАЯ
242
1
 
10
 
! Отговори
да добавим преди 13 години
МИНАЙКИ С КОЛАТА СИ, Г-Н КОМИСАРА МИНАВА ПРЕЗ ЪГЪЛА НА СГРАДАТА, КЪДЕТО ИМА МАГАЗИН ЗА МЕБЕЛИ. ТАМ ИМА ТАБЕЛА 1 НА 1 МЕТЪР - ЗА КЛИЕНТИ ПАРКИРАНЕ НА ТРОТОАРА - ХОРА НЕ МОГАТ ДА МИНАТ ОТТАМ.ПОД ТУРСКИЯ РЕСТОРАНТ - ИМА КЛУБ НА ИНВАЛИДА, ЗНАК ПАРКИРАНЕТО РАЗРЕШЕНО САМО ЗА ИНВАЛИДИ - ЕСТЕСТВЕНО ОТ ЧАСТНИ КОЛИ НА СЛУЖИТЕЛИ И НА ИМИТИРАЩИ ГИ "МУТРИ" МЯСТО ЗА ИНВАЛИД ДА СПРЕ НЯМА. СПИРАТ ВТОРА ЛЕНТА НА ПЪТЯ И СТАВА МАЗАЛО.
241
1
 
11
 
! Отговори
да добавим преди 13 години
и нали има свобода на словото.ГР.ВАРНАОДМВР - ВАРНАКОМИСАР Д.ДИМИТРОВ-ДИРЕКТОР. КАТО СИ ПОГЛЕДНЕ ОТ ПРОЗОРЕЦА КАБИНЕТА, КАКВО ВИЖДА:СЕКРЕТАРКАТА С КОНУС И ПОЛИЦАЙ И ПАЗИ МЯСТО НА МЯСТОТО НА СЛ. АВТОМОБИЛИ.ПАРКИНГА ЗА СЛ. МПС ПЪЛЕН С ЧАСТНИ КОЛИ - ЗНАЦИ КОЙ ТИ Е..ВА.ТУРСКИ РЕСТОРАНТ - 6 НЕПРАВИЛНО СПРНИ МПС,НЕЗАКОННА ТАКСИ СТОЯНКА.НАБА ИНВЕСТ-НЕЗАКОННИ ЗНАЦИ НА ПЪТЯ,А ШЕФА ИМ ЗАПУШВА ДВИЖЕНИЕТО...И Т.Н. И Т.Н.ЧЕ ТОЙ ПОД ПРОЗОРЕЦА СИ НЕ МОЖЕ ДА ВЪДВОРИ РЕД, ЧЕ В ГРАДА ЛИ.
240
1
 
18
 
! Отговори
Полицай преди 13 години
Г-Н ЦВЕТАНОВ,И ПРЕДИ, И СЕГА (СЕГА СЪМ ЛЕКО ВСТРАНИ, НО ПАК ВИЖДАМ) СИ ИМАШЕ ДОГОВОРИ ЗА СПОНСОРСТВО, КАТО В ДОГОВОРА СЕ ОПИСВАТ 2-3-4 РЕГ. НОМЕРА НА АВТОМОБИЛИ - ПЪЛНО СЪДЕЙСТВИЕ ОСВЕН ПРИ АЛКОХОЛ, А ВЕЧЕ И СКОРОСТ ПОРАДИ КАМЕРИТЕ. ИНАЧЕ ЗНАЦИ, ЧЕРВЕНО И Т.Н. ..... НЯМА ГЛОБА ЗА ТАКИВА ХОРА.КАТО МУ СПРЕШ КОЛАТА, ТИ ВАДИ ДОГОВОРА И КАЗВА НАГЛО "АБЕ, Я ВИЖ АЗ НА КОЙ ПЛАЩАМ, ЗА КВО МЕ СПИРАШ".МОГА И ИМЕТО СИ ДА НАПИША ПОД ДУМИТЕ СИ. НЕКАДЪРНИ УПРАВНИЦИ НА ВИСОКО НИВО.
239
1
 
3
 
! Отговори
..... преди 13 години
dokato si pi6eme po forumite ni6to nqma da se promeni na ulicata i vsi4ki zaedno sre6tu tqh e togava moje i da poopravim ne6tata ina4e sme obre4eni kato narod edno vreme kakvi istinski balgari e imalo sram me e v kakvo vreme jiveq
238
2
 
4
 
! Отговори
lq lq преди 13 години
kuv si shtastliv!!!! neshtastnik!!!