Дарители налели 6,5 млн. лв. в МВР

Сумата е само за първите 3 месеца на годината
Обновена: 26 май 2011 19:49 | 26 май 2011 19:31,
266
Дарители налели 6,5 млн. лв. в МВР
Цветан Цветанов. Снимка: Архив Булфото

6 512 714 лв. от дарения на частни лица и фирми е получило МВР. Огромната сума е събрана от вътрешното министерство само първите 3 месеца на тази година.

Това показва отчетът за приходите на МВР към 31 март, публикуван в сайта на ведомството. Данните бяха оповестени след разследване на национална телевизия за коли на спонсори на ведомството, които не са били спирани от катаджиите.

Сумите, получени от дарения, са над 4 пъти по-големи от парите, събрани чрез различни глоби и санкции – 1 455 206 лв.

Според документа приходите от собствеността на министерството са над 18 млн. лв.

Още по темата

Постъпленията от държавни такси са близо 7 млн. лв., показват още данните на ведомството на Цветан Цветанов. 

Общите приходи за първите 3 месеца на годината на министерството са 29,5 млн. лв.

МВР е внесло в държавната хазна и ДДС в размер на 4,2 млн. лв.

Всички органи по чл. 9 в Закона на МВР, които са т.нар. "юридически лица", имат право да получават дарения. Те се приемат от съответната структура на министерството, като задължения към дарителя няма по никакъв начин, твърдят от МВР.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви по-рано днес, че безвъзмездната помощ не е укоримо явление. Според него, дарителите били мотивирани от добрата работа на полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
1
 
12
 
! Отговори
da преди 13 години
как не we е срам we...дарители на мвр?в коя бяла държава го има това?и мвр гони бандитите?имаше и още го има един такъв мутрак в нашия град..дарител и той...и целия град слушаше за зулумите му,между които и убийство с кола...вън от власта....
236
1
 
19
 
! Отговори
ринго преди 13 години
ааааа..за това бяха показните акции от началото на мандата ! Бий самара да се сеща магарето .Кой дава ей така милиони ? Звучи ми като рекет .Тези *** които са дали парите да ги бяха дали за болни деца за лечението им в престижни клиники а не на хрантутниците от МВР. Близо 65000 тикви -безполезни.Армията ни е по малка.
235
1
 
27
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви по-рано днес, че... дарителите били мотивирани от добрата работа на полицаите."ДУШИЧКА КЬОРАВА КОРУМПИРАНА ТАКАВА...АКО НЕ ВЯРВАШ В ТОВА ДЕТО ГОВОРИШ, ЗНАЧИ СИ МНОГО НАГЛА МИЛИЦИОНЕРСКА ГЕРБАВА МУТРА......АКО ВЕЧЕ ДОРИ СИ ВЯРВАШ КАКВО ГОВОРИШ, ЗНАЧИ ВРЕМЕ Е ДА СИ ВЗЕМАШ ПАК ХАПЧЕТАТА...
234
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
м..даааа....и после се чудим защо никой престъпник не влиза на топло..е как да стане след като си плащат предварително ..че каква държавна институция е тя..след като всеки може да се подкупи ?
233
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За 3 месеца - 6 млн.! Е то това е благотворителна организация.
232
1
 
23
 
! Отговори
ШАХ-МАТ преди 13 години
С каква апаратура дойдоха на власт групировката герб и кой са спонсорите.
231
2
 
5
 
! Отговори
баце преди 13 години
ЕДНИ С ПЛЕСКАВИЦИ ДРУГИ БЕЗ ПРЪСТИ ПРИ ОТВЛИЧАНИЯТА ОТ НАГЛИТЕ .РАЗЛИКА ОГРОМНА КАТО ГИ СЛЕДИТЕ ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ СПУКАТ ГУМА ОТИ ЧЕ ВИ ПРЕЕБЕ КОМПЮТЪРЪТ В БАНКЯ НА МВР И ДАНС.И като си толерирате корумпираните служители от данс и мвр неуставяйте живи защото ще берете ядове от проксима-герб-***.ДОКАЗАТЕЛСТВА ДАЛ ГОСПОД ОТ СПНСОРИ.
230
13
 
4
 
! Отговори
цв цв преди 13 години
браво цецо
229
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това са само заприходените пари.... а колко ли има още? И защо всички полицаи са дебелогъзи, мазни и ***? Това целенасочено ли е ?
228
1
 
16
 
! Отговори
баба Вуна преди 13 години
бабин убавец! :)))))))))))))))))))))))))какОв интеУект струи от суратя му! :))))))))))))))))))))Ама далаверите - знае да ги врътка
227
1
 
23
 
! Отговори
Румен преди 13 години
Браво на мутрите !! Вече получават рекета като дарение и не плащат данъци !?
226
1
 
27
 
! Отговори
реалист преди 13 години
НЕВИЖДАНА НАГЛОСТ ! ТОЯ УХИЛЕН *** Е СТАНАЛ И ЦИНИЧЕН ! ОТ ТАКИВА НИЩО ДОБРО НЕ ОЧАКВАЙТЕ !
225
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не, ти не си гербер, ти си тъпо турче! Разбрах те по начина ти на изказване. Много сте елементарни всички ***! Сериозно, казала жабата!"Хайде момчета, аз се местя в по-интересна тема, за бат Бойко и УЙкилийкс. Вие си пишете на воля тука...:) ;
224
4
 
4
 
! Отговори
до 229 преди 13 години
Точно един *** турчин се изказва най-примитивно като пуска в ход някакви фрази от поговорки, който е запомнил оттук оттам и то, когато няма какво друго да каже, защото е толкова *** да вземе отношение в диалога за да не може да изкаже собствено мнение.Мноо си ***, ефенди! Типично за вас ***!
223
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Абе ще дойде и нашия ред, споко! На есен като Волен стане президент!" Да де, за това говоря. Всеки да се стяга и...да видим кой кум, кой сват! Колко му е да управляват всички партии накуп! Консенсус!
222
5
 
2
 
! Отговори
до 226 преди 13 години
Абе не знам какво говоря, но май това което говоря те заболява щото е истина, тъпан такъв! На есен ще го видите реда ни с Волен като стане Президент.
221
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не, ти не си гербер, ти си тъпо турче! Разбрах те по начина ти на изказване. Много сте елементарни всички ***!Сериозно, казала жабата!
220
8
 
1
 
! Отговори
до 226 преди 13 години
Абе ще дойде и нашия ред, споко! На есен като Волен стане президент!
219
5
 
1
 
! Отговори
до 223 преди 13 години
Не, ти не си гербер, ти си тъпо турче! Разбрах те по начина ти на изказване. Много сте елементарни всички ***!
218
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кой е НАШИЯ ред? Знаеш от коя партия съм? Чудно, защото аз даже не знам от коя съм, тъй като съм безпартиен, чедо!Ти даже не знаеш къде се намираш, камо ли какво говориш. Обаче това си е твой проблем и то от много лично естество изглежда. ;