Дарители налели 6,5 млн. лв. в МВР

Сумата е само за първите 3 месеца на годината
Обновена: 26 май 2011 19:49 | 26 май 2011 19:31,
266
Дарители налели 6,5 млн. лв. в МВР
Цветан Цветанов. Снимка: Архив Булфото

6 512 714 лв. от дарения на частни лица и фирми е получило МВР. Огромната сума е събрана от вътрешното министерство само първите 3 месеца на тази година.

Това показва отчетът за приходите на МВР към 31 март, публикуван в сайта на ведомството. Данните бяха оповестени след разследване на национална телевизия за коли на спонсори на ведомството, които не са били спирани от катаджиите.

Сумите, получени от дарения, са над 4 пъти по-големи от парите, събрани чрез различни глоби и санкции – 1 455 206 лв.

Според документа приходите от собствеността на министерството са над 18 млн. лв.

Още по темата

Постъпленията от държавни такси са близо 7 млн. лв., показват още данните на ведомството на Цветан Цветанов. 

Общите приходи за първите 3 месеца на годината на министерството са 29,5 млн. лв.

МВР е внесло в държавната хазна и ДДС в размер на 4,2 млн. лв.

Всички органи по чл. 9 в Закона на МВР, които са т.нар. "юридически лица", имат право да получават дарения. Те се приемат от съответната структура на министерството, като задължения към дарителя няма по никакъв начин, твърдят от МВР.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви по-рано днес, че безвъзмездната помощ не е укоримо явление. Според него, дарителите били мотивирани от добрата работа на полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приятели, представете си колко сме зле, след като стигнахме до момента, в който и тоя ТЪПЧО си позволява да ни разиграва.
196
0
 
3
 
! Отговори
Ано преди 13 години
Когато всяко следващо правителство направи ревизия на предишното и изнесе резултатите, само тогава ще има оправдания за действията им. От 133 това не е правено. Но колко неща са направени!!! Колкоооооо!
195
1
 
1
 
! Отговори
до 201 преди 13 години
Винаги съм смятал, че вие турците не можете да разсъждавате логично- с този пост пак го доказахте, в частност ТИ. Обръщам се към човека написал пост номер 194, който твърди че ако има ислямски фундаменталисти, то те не са по джамиите. Не знам кой е писал поста- може да си ти, а аз опровергавам това твърдение, като давам за пример Юзеирчо молещ се на чергите миналия петък пред джамията в София. Този е фундаменталист-сам си го е признавал..ако искаш и да ти копирам признанието му?
194
0
 
5
 
! Отговори
133 и 167 преди 13 години
С копирането на един и същ пост само доказваш,че си *** гербер.Айде бегай при цвъка да ти плати мизерния надник.
193
0
 
3
 
! Отговори
Азневервам преди 13 години
"Ааааа, а бат ти Юзеирчо к'во майка си кадъната търсеше на чергите в петък пред джамията? Този е обикновен мирен молещ се турчин? Този дето носеше фес по митинги и му забраниха фундаменталистката партия? Стига ме разсмива бе!"Аз ли те разсмивам бе! Темата е за друго, не за твоите откачалнически истории! Ами като са такива Юзеировите, нали точно това е работата на МВР! Пиши им писмо, изпрати им пари по която си искаш банка и чакай! Ама внимавай с банката!
192
0
 
1
 
! Отговори
Инфо клъстер преди 13 години
Дойчевеле съобщава, че Кия, Роувър, Фолксваген са купени от Надин и вече ще се казват Юнайтет цвет полис. Иновацията на Надин се състои в нов мениджърски клъстелен подход, невиждан до сега никъде, освен в България. Надин е купил и металургичния гигант Кремиковци в България и направил клъстер с МВР. Клъстерът включва и други клъсти неща.
191
0
 
1
 
! Отговори
Късмет преди 13 години
190
0
 
4
 
! Отговори
Надин? Кия и пр. преди 13 години
Надин е тази фирма на този 26 годишен милионер, който за пореден път купи Клемиковци ли ?
189
2
 
3
 
! Отговори
до 194 преди 13 години
Ааааа, а бат ти Юзеирчо к'во майка си кадъната търсеше на чергите в петък пред джамията? Този е обикновен мирен молещ се турчин? Този дето носеше фес по митинги и му забраниха фундаменталистката партия? Стига ме разсмива бе!
188
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този веднъж няма ли да уцели момент в който да си подаде оставката ?Този и човек случайно да убие друг ще му е виновен и всичко ще е наред !
187
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2,12,14,30,34,42Цецо тия съм ги играл, оправяй работата, черпя мезонет!
186
1
 
8
 
! Отговори
Азневервам преди 13 години
Стига с тия ислямски фундаменталисти, бе! Ако изобщо ги има, те не са по джамиите! Няма всичкия ни роден *** да приписваме на чужд гръб! Дарения! Така ли му се казва вече?!
185
0
 
10
 
! Отговори
евлоги преди 13 години
този *** странджата пак изпълзя от клоаката на мамка си.и тои като менторите си мрази *** сигурно някои го е обидил като дама.а на цецо шлифера какво да му обръщаш внимание тои е куха леика и мисли че като ни лъже ние му вярваме.дали 6 милиона.в тази сума влиза ли парите за апартаментите екскурзиите на фамилията влоговете на родителите на деса цв. доказан лъжец и крадец е шеф на куките смятаите самите те какви са.после се чудят хората защо неги обичат а волен психото ги псува .
184
1
 
3
 
! Отговори
Серго преди 13 години
Блажите ли, електорат?
183
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Атака се оплакват че ги биели ,ами ще ви бият,като не сте дарители!:))Тези които ги даряват си ги пазят!
182
0
 
2
 
! Отговори
rave преди 13 години
ai stiga be.."daritelstvo" v MVR su6testvuva ot 20 gosini i nito den po rano!!Po vremeto na Bai To6o Takuv film nqma6e!!Ima6e zdrav milicionerski BIUDJET, Ima6e drehi ot koito o6te si pravim turluci...Znae6 li kolko e sega biutjeta na policiqta? Edin ot nai golemite!!Plius 200.000lv samo za Fla6ki!Bezkoristni bili dareniqta??!!!Ami 6to togava ne darqt nqkoi star4eski dom,nqkoe detsko zavedenie,tolkova deca se nujdaqt ot skupi operacii za da jiveqt...Bezkoristno bilo!!AI stiga be.
181
0
 
14
 
! Отговори
до 184 преди 13 години
На Веско Маринов Цветаноглу е кихнал някой лев за да запише най-новия си хит " Нас еничерска полиция ни пази". Като под "нас" се има предвид ислямски фундаменталисти, турски терористи и *** бабаити с ножове.
180
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Странджа звучиш ми като ЧАЛГА mp3 - ка.
179
7
 
1
 
! Отговори
Добре де! преди 13 години
Давате ли си сметка защо досега при нито един друг министър не е излизала подобна информация за "привилегировани" коли? Или пък си мислите, че при предишните Убавци не е имало такива "лоши" работи.....
178
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** Мафията тя навсякъде бе