Дарители налели 6,5 млн. лв. в МВР

Сумата е само за първите 3 месеца на годината
Обновена: 26 май 2011 19:49 | 26 май 2011 19:31,
266
Дарители налели 6,5 млн. лв. в МВР
Цветан Цветанов. Снимка: Архив Булфото

6 512 714 лв. от дарения на частни лица и фирми е получило МВР. Огромната сума е събрана от вътрешното министерство само първите 3 месеца на тази година.

Това показва отчетът за приходите на МВР към 31 март, публикуван в сайта на ведомството. Данните бяха оповестени след разследване на национална телевизия за коли на спонсори на ведомството, които не са били спирани от катаджиите.

Сумите, получени от дарения, са над 4 пъти по-големи от парите, събрани чрез различни глоби и санкции – 1 455 206 лв.

Според документа приходите от собствеността на министерството са над 18 млн. лв.

Още по темата

Постъпленията от държавни такси са близо 7 млн. лв., показват още данните на ведомството на Цветан Цветанов. 

Общите приходи за първите 3 месеца на годината на министерството са 29,5 млн. лв.

МВР е внесло в държавната хазна и ДДС в размер на 4,2 млн. лв.

Всички органи по чл. 9 в Закона на МВР, които са т.нар. "юридически лица", имат право да получават дарения. Те се приемат от съответната структура на министерството, като задължения към дарителя няма по никакъв начин, твърдят от МВР.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви по-рано днес, че безвъзмездната помощ не е укоримо явление. Според него, дарителите били мотивирани от добрата работа на полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
14
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Aма се е усмихнал Цецо , готин мъж , а хората сега се питат ....накъде вече , всичко вони , тиня до шия , нови сметки за ток от 1 , дарения за МВР , Бойко бил руски агент според Биволъ, Румен Петков си ходи и си клати феса с Доганя, Станишев суче от партията квото може за последно и плюе пред бабичките, децата ни дрогирани, голи , пияни и зомбирани с чалга по балове, Масларката си прави лазерни депилации, парното ми писна да го плащам и да не го ползвам (вече не го плащам), само за усмивка сме !
216
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да му имам на министеро щастливата усмивка и ................шестте апартамента !
215
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 217Наскоро имаше анкета в психодиспансера какво име да м усложат! Единодушно според обитателите му се реши, че ще се казва "АТАКА"! Нас герберите не ни допуснаха там.
214
1
 
3
 
! Отговори
Голичанин преди 13 години
Куче ли е , да е убито бе!За пояснение: нямаме нито един турчин или *** у наше село!
213
0
 
11
 
! Отговори
N1 преди 13 години
'Дарители'....Така ли им викат ве4е?
212
0
 
7
 
! Отговори
До 212 преди 13 години
***!
211
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За каква държава говорим щом Цвъка и е вицепремиер.
210
0
 
1
 
! Отговори
до 215 преди 13 години
И кой е НАШИЯ ред? Знаеш от коя партия съм? Чудно, защото аз даже не знам от коя съм, тъй като съм безпартиен, чедо!
209
2
 
0
 
! Отговори
до 207 преди 13 години
Разбираш ли че те разобличих заради пост 194 където твърдеше че няма ислямски фундаменталисти в джамиите? Е, дадох ти 100%-во доказателство с Бат ти Юзеирчо- чистия фундаменталист как се гъзеше на рогозките ви пред джамията в петък! Айде у лево , ***! Като ви набиват обръчите с доказателства боли ли? Смешници!
208
0
 
14
 
! Отговори
Петя преди 13 години
Цветанов непрекъснато се опитва да ни прави на луди Започна с лъжите за апартаментите, сега дрънка врели некипели за даренията.Много смешно звучи, че дарителите са мотивирани от добрата работа на полицията. Коя работа ? Негодните доказателства? За престъпниците това си е добра работа, но за обществото дали е така?
207
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 210Иди кротко до аптечката, пусни си прясна витошка водичка, изпий си хапчетата, изчакай половин час и ела пак да ги мъдрим тия от МВР-то какви *** са! :) И спокойно, идва и вашия ред наесен!
206
4
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
до Червената помия -помия си та тения кучешка ! Такива като теб ,бистрата вода е правят блато !***!***!
205
1
 
0
 
! Отговори
до 207 преди 13 години
Историята започва от пост 194! Проследяваш хронологията на коментарите и ако имаш 2 мозъчни клетки ще разбереш за какво става въпрос. УСПЕХ!
204
11
 
2
 
! Отговори
МАЙНАТА ВИ... преди 13 години
...ИМАМ КАФЕНЕ СЪС ЗАКУСКИ И ТОПЛИ И СТУДЕНИ НАПИТКИ!ВИНАГИ КАНЯ , ПАТРУЛНАТА ДВОЙКА ПОЛИЦАИ НА КАФЕ И САНДВИЧ!!ВЪПРОС НА УВАЖЕНИЕ И СИМПАТИЯ!АКО ИМАМ ПОВЕЧЕ ПАРИ---ЗА МЕН ЩЕ Е ЧЕСТ ДА БЪДА СПОНСОР НА ЗАЩИТНИЦИТЕ НА РЕДА!...НО И ТОВА ЩЕ СТАНЕ!!!ОТКАКТО Ц.Ц. Е В МВР , НЯМАМЕ ПРОБЛЕМИ С ХАЙДУЦИ И ПИЯНИЦИ....!!!!ПОМАГАТ , МОМЧЕТАТА!ДОВОЛЕН СЪМ----ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ!!!!ВИНАГИ!!!!
203
1
 
15
 
! Отговори
МОРСКИ преди 13 години
ДАРЕНИЕТО НА МВР СИ Е ЧИСТ ПОДКУП .!!!!! *** И ДЪРЖАВАТА КЪДЕТОБАНДИТИТЕ СПОНСОРИРАТ ЗАКОННО ПОЛИЦИЯТА!!! . В МИЯНМАР И БАНГЛАДЕШ КАДЕТО ИМА ВОЕННИ РЕЖИМИ ,ТАКОВА ЧУДО НЯМА!!!!
202
2
 
0
 
! Отговори
до 207 преди 13 години
Какъв човек беее? Ти проследи разговора с човека и тогава ми пиши глупостите си, резак!Ако държиш да ти копирам признанията иначе на оня *** Юзеир с феса на главата, нямаш проблем Резак!
201
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че кой е луд да дарява нещо , ако не очаква привилегии срещу това или ако не е на зор!? Щото много обича МВР-то , щото МВр-то ще му се.е златни жълтици ............
200
0
 
1
 
! Отговори
Скоро и в България преди 13 години
Съд в Беларус осъди днес на затвор още двама бивши съперници на президента Александър Лукашенко на президентските избори през декември м.г., предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.Николай Статкевич и Дмитрий Ус получиха присъди от шест и шест и половина години затвор при строг режим по обвинения, че са организирали масови протести след изборите на 19 декември.Максималната присъда за организирането на масови безредици е 15 години затвор.Ройтерс коментира, че днешните присъди може да предизвикат нови санкции на западни правителства срещу Беларус, която понастоящем е във финансова криза. Освен това разправата с опозицията намалява шансовете на Минск да се сдобие с помощ от Международния валутен фонд.Вчера обаче Лукашенко даде знак, че може да помилва вкараните в затвора опозиционни дейци, което според анализатори, цитирани от агенцията, може би ще подобри отношенията му със Запада.По-рано този месец Андрей Санников от правозащитната група "Харта 97", който също бе кандидат-президент, получи присъда от пет години затвор при строг режим за същите обвинения.Съпругата на Санников журналистката Ирина Халип, и кандидат-президентите от декември Владимир Накляев и Виталий Римашевски получиха условни присъди.Друг президентски кандидат Алекс Михалевич, получи политическо убежище в Чехия, където избяга, след като заяви, че е бил изтезаван от беларуския КГБ, припомня БТА.
199
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този е фундаменталист-сам си го е признавал..ако искаш и да ти копирам признанието му?Копирай го, ако искаш го принтирай, човека ти казва, че темата е друга! Ясно, хайде стига си ни досаждал!
198
2
 
5
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Няма да крия, аз съм един от спонсорите на МВР.Спонсорирах един патрул на охранителна полиция с кутия цигари и голяма кола, за това че заловиха ***, окрали ми железа из двора и ми ги върнаха с протокол още същата нощ.Друг е въпроса, че прокурорката после ги пусна, и не образува дело срещу тях, защото били малоценни, а и нямало данни да са влизали в двора ми, били ги намерили на пътя.Пак им благодаря на момчетата, и пак бих ги спонсорирал така за свършената работа.