Младите трябва да уважават историята, съветва Фидосова

Човек бунтар бил изрисувал паметника на Съветската армия
Обновена: 21 юни 2011 10:14 | 21 юни 2011 10:14,
154
Младите трябва да уважават историята, съветва Фидосова
Снимка: БТА

Не трябва да подстрекаваме младите хора, а да ги възпитаваме в уважение към историята.

Така Искра Фидосова от ГЕРБ коментира скандала с паметника на Съветската армия, който в края на миналата седмица осъмна изрисуван с комиксови герои, а тази нощ беше почистен от общината.

„Не знам дали е художник-артист, но е човек бунтар по своята същност, който иска да изрази различно отношение. Но аз смятам, че всички ние трябва да възпитаваме в бъдещите поколения, в нашите деца уважение към нашата история, уважение към това, което е направено.

Защото един паметник е направен, за да се отдаде дължимото, значимото в памет на тези, които са дали живота си, в случая войниците от Съветската армия“, коментира Фидосова пред Нова телевизия.

Не трябва да се преекспонира това като тема, защото подстрекаваме младите хора да вървят с графити и да рисуват по стените и къщите, каза тя.

По думите й тук не ставало въпрос за политика, а за уважение към паметниците и историята.

Още по темата

Според Фидосова вторият вот на недоверие към правителството на премиера Борисов е показал, че ГЕРБ няма алтернатива на управление.

Това беше един зле подготвен и зле режисиран вот на недоверие, смята депутатката от ГЕРБ.

„Не трябва парламентът да се превръща в цирк", категорично заяви Фидосова.

По време на вота чухме „едни розови мечти", особено в изказването на бившия премиер Станишев. Ако не инвестираме в момента в пътища, няма да се развива икономиката, а по този начин не бихме могли да увеличим пенсиите и заплатите.

Трябва да имаме стабилност по отношение на инвестициите, категорична е тя.

„Ако ние гарантираме такава стабилност, тогава ще дойдат и чуждестранните инвеститори, но те все още се страхуват от т.нар. лоши практики у нас“, смята Искра Фидосова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
румен221 преди 13 години
*** неграмотен исторически червената армия си отива, но генералите и агентите остават до ден днешен тук да слугуват и подриват против България служейки на русиА. а ти тия приказки ако ги разказваш в мое присъсъствие имам с какво да ти запуша устето
132
2
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Невежеството на някои от Вас, е смайващоМежду кого и кого основно, се води Втората Световна война?- Между Нацистка Германия, Фашистка Италия и Милитаристка Япония, основно срещу Франция, Англия, СССР и САЩБългария?- 1936 година е въведена Военно-Монархическа диктатура и са разпуснати партийте!- 1941 година съдействаме на Нацистка Германия, да превземе Сърбия и Гърция, но освен присъединените български земи и население, -ви Български Корпус участва в окупацията на Сърбия и води сражения със сръбски партизани!!- 1943 година Монархо-Фашистката власт обявявя война на САЩ и Англия, участва във въздушните сражения, а след като те са съюзници със СССР, то войната е и срещу СССР Номера на щрауса не минава!!!Въпрос:- Когато през Септември 1944 година, една от Съюзническите армии е на Българската граница Каква може да очаква Монархо-Фашистката власт на Бългаската държава, която воюва Активно на страната на Германия???Точно така:- Обявяване на Война и ОКУПАЦИЯ!!! Само, че окупация НЯМА, а Червената Армия, която е заела около 15% от територията ни, СЕ ИЗТЕГЛЯ през октомври в Румъния и ЗАЕДНО продължаваме войната, като даваме 30 000 жертви, но не можем да измием Монархо-Фашисткия ПОЗОР!!!- От 1945 година, като държава АГРЕСОР плащаме репарации до 1968 година!!!Та, намесата на Червената армия, 30 000 СВИДНИ БЪЛГАРСКИ ЖЕРТВИ и твърдата позиция на Сталин на Потсдамската Конференция, спасяват България от ПОСЛЕДИЦИТЕ НА МОНАРХО-ФАШИСКАТА ДИКТАТУРА У НАС, защото Сърбия, Гърция и Румъния вече били уточнили ОБЩИТЕ СИ ГРАНИЦИ!!!Ето затова е този паметник насред София, но скулпторната група ТРЯБВА, да се допълни по подходящ начин с по един Американски, Английски, Френски и Български войник!!!
131
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Герб е гадна комунистическа партия и по нищо не се различава от БСП!
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тя за това е втасала защото не почнахме от паметниците за окупацията на България.
129
0
 
1
 
! Отговори
В пост129 се съдържа преди 13 години
добра идея: Като държат толкова да ни втълпят, че монументът е поносим, другарите нека се поучат от неизвестния художник и да проявят чувство за хумор /ако могат/ - нека и те да го изрисуват този паметник с герои от руски комикси, при това от съветско време /освен крокодила Гена, там да намерят място например и героите от "Ну, погоди!"/.
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фидосова е купила половин Монтана
127
1
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 13 години
Всичко ни Мара фтасала,че до пометника стигнахме...
126
0
 
6
 
! Отговори
КУЛИНАР преди 13 години
Аз обожавам СВИНСКО !
125
0
 
13
 
! Отговори
младите преди 13 години
младите съветват Фидосова да спазва диета
124
0
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ Съветват преди 13 години
Младите трябва да уважават свинското със зеле, сочните наденички и пастичките за десерт съветва Фидосова. Хонорарите от консултации също са за уважение подхвърлиха Лъчо и Доган заедно с останалите депутати от ГЕРБ.
123
0
 
11
 
! Отговори
До младите преди 13 години
Не я умаловажавайте, като я наричате свинка.Та това си е хипопотам, откъдето и да я погледнеш!
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Германия на Фихтелберг имя много голям паметник, на който има и статуя на Фридрих Барбароса.В основата му има голяма зала, където Хитлер е правел факелцугите.Когато питаш германците, защо не го съборят, отговорът е :"Това е история, добра или лоша, а ние не сме вандали да си разрушаваме историята!Това за надрусаните ***.
121
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само Лъчо-мозъка е по-нагъл от Фидосова!Скрий се някъде да не се излагаш(ако можеш)!
120
2
 
5
 
! Отговори
fidosova - na sud. преди 13 години
tazi korumpirana svinja, fidosova ne e za zatvora, a za razstrel. ako znaete kak pritiskat iz nashia krai horata da 'pomagat" na gerb, osobeno za izborite sega i za vtori mandat niamate si i ideia. ako ne pomagash, dokato minat 2 godini biznesa ti e smazan s vischki durjavno sredtva, vklkuchitelno i mutri.kude e chestnoto upravlenie na gerb, kuda se 150 merki sreshtu krizata, kakvo stana s blagosustojanieto na naroda, stavame vse po-bedn!ne vuiajrvaite i duma na tazi svinja, izmamata e pulna.
119
1
 
11
 
! Отговори
младите преди 13 години
От корумпирани свинки, съвет не искаме !
118
1
 
12
 
! Отговори
нотариус преди 13 години
Фидосова-в затвора!
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Даола, аз съм научил децата си, че са българи и европейци. Нещо в грешка ли съм?
116
0
 
1
 
! Отговори
до130 преди 13 години
Лощото им е това,че и двата на са български!
115
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че какво им е лошото на американските идоли? С какво Супермен е по-лош от Крокодила Гена? Аз ги предпочитам пред руските.
114
9
 
2
 
! Отговори
бай хой преди 13 години
аааа, как са се разпълзяли *** из форума.... все едно с люта чушка са им натрили ***. колкото и да се пенявите, русофилистични гъзолизачи, фактите са си факати - СССР унищожи държавността в България.