ГЕРБ подражава на Живков, отчетоха сините

Мартин Димитров иска нова антикризисна програма
Обновена: 31 авг 2011 11:36 | 31 авг 2011 11:35,
113
ГЕРБ подражава на Живков, отчетоха сините
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов иска да подражава на управлението на Тодор Живков. Това заяви при откриването на есенната сесия на 41-вото НС съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

„Областният управител на София-област е в инициативния комитет за честване на 100-годишнината на Тодор Живков. Това е прекият представител на премиера Бойко Борисов и щом се включва в този комитет, явно означава, че управлението, на което ГЕРБ подражава, е управлението на Тодор Живков“, аргументира се синият лидер и добави, че това е тежко падение за партия, която се определя като демократична.

Мартин Димитров призова ГЕРБ да спрат с манипулирането на местните избори на редица места в страната. Като примери лидерът на СДС даде регистрирането на две Сини коалиции във Варна и на Коалиция за Зеленогорски в Плевен без съгласието на кмета Найден Зеленогорски.

Сините се заканиха да направят експеримент и за следващите парламентарни избори – без знанието на Бойко Борисов да се опитат да регистрират коалиция "За Бойко Борисов".

„Всеки, който е тръгнал да търси служебна победа на избори е получил точно обратното – служебна загуба, отсече Мартин Димитров.

Синята коалиция предложи парламентът спешно да изработи нова антикризисна програма с акцент подпомагането на малкия и средния бизнес.

В момента има верижни фалити и държавата се превръща в причина за тях заради неплащане към бизнеса, ако това не се промени, безработицата ще става все по-голяма, предупреди лидерът на СДС.

Още по темата
Приоритет за Синята коалиция през този сезон ще е и изработването на бюджета за следващата година. Той трябва да е балансиран, за да гарантира на българските граждани стабилност и възможност да се развиват.

Димитров посочи, че не трябва да се допуска актуализация на тазгодишния бюджет, защото това ще означава провал на бюджетната политика, раздути разходи около изборите и бюджет извън контрол.

Сините се ангажираха и с разработването на антимонополно законодателство, което да постави на мястото им фирмите с господстващо положение в България.

Справянето с битовата престъпност също трябва да е акцент на политиката на всички партии в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
9
 
! Отговори
ТОЙ Е преди 13 години
Този все повече заприличва на Яне от РЗС
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
o4ilatko 6to ne vzeme6 da se skrie6 pisna mi da ti gledam vseki den fizionomiqta
21
6
 
7
 
! Отговори
не подражава преди 13 години
Направо го копира 1:1. Неотдавна обеща, че ще да задържи младите специалисти в България.Тошко също ги задържаше - затворил им беше границата и който нарушеше забраната, преследване на родата му като враг на държавата.Що хора си провалиха, че и загубиха живота, защото не им даваха да се възползват от официално подписаната и държана в тайна от гражданите Конвенция по човешките права.Борисов и ГЕРБ управляват по същия начин - демократи и либерали за пред чужденците, репресьори спрямо българите.
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мартинчо, мартинчоооооо !!! ВЗЕМАШ ЛИ СИ РЕДОВНО ХАПЧЕТАТААААА ???
19
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Е какво като прилича? Не беше ли добре? А вашето управление на какво приличаше- на свинщина.
18
1
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 13 години
Изобщо не са се спишнали,в момента Доган затяга редиците по райони,и то здраво!Сведения от първа ръка!
17
2
 
7
 
! Отговори
норка преди 13 години
Мартинчо, със сигурност е едно от най-големите недоразумения в българския политически живот и не го харесвам. Но в думите му има истина - да, ГЕРБ желаят повече от всичко да ни върнат в миналия век. Това, че Бойко тъгува за Тато е ясно. Не беше изцепка, когато каза, че трябва да се помни неговото време. както не е изцепка и изказването онзи ден на Флоров, един от най-доверените хора на властта и по-специално Цв.Цв. и Боко - youtube/watch?v=1AxfWZubKAc Скандално бих казала...
16
4
 
3
 
! Отговори
4efo преди 13 години
Единственият,последният шанс на СДС е да се разграничи от управлението на ГЕРБ и да се прочистят от отрепките в редиците си.В противен случей скоро няма да ги има на политическата сцена.Пожелавам им успех,защото синята идея все още мъждука.
15
0
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
Ще вземат точно толкова,колкото им трябват!За тях не се притеснявай!Да се притесняват тези,дето в деня на изборите ще си измият зъбите и краката,и с нова вратовръзка на врата възторжено ще хукнат да гласуват,вярвайки че нещо зависи от тях!
14
1
 
2
 
! Отговори
ТОТАЛИТАРИЗЪМ преди 13 години
НОВИНА ДНЕС.БГ - БЪЛГАРИЯ - ОБЩЕСТВОМомчета се оплакват, че са бити от полицай 30.08.2011 22:40
13
6
 
7
 
! Отговори
Распутин преди 13 години
Като гледам смехотворните напъни и на СДС, и на БСП против Борисов, не ми се мисли какъв лобут ще ядат наесен, направо разгром! А ДПС направо са се спишнали до едни мрънкячи... Къде е предишната им наглост! Категорично, Борисов НЯМА алтернатива, поне не и между тия ***, които в момента се въдят в българската политика!!!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 10, абе кога ченгета и военни, всякакви ВКРта и началници на РПУта и бивши партийни секретари, са били демократи по идеология, а това е основния контингент на ГЕРБ и естествено синовете и дъщерите ин с промити от татковците мозъци. Тея и червени вратовръзки ще си вързват скоро, ама найсе.
11
1
 
5
 
! Отговори
малтинчо преди 13 години
Този *** изобщо знае ли какъв е!?
10
4
 
5
 
! Отговори
олио преди 13 години
герб са нов епизод на бкп след 22 годишна изолация.герб трябва да бъде забравен след 2 години иначе българия аут от евро съюза.
9
2
 
9
 
! Отговори
Не ставайте смешни преди 13 години
Тая смехотворна анти-българска политика на герб няма нищо общо с управлението на Живков. Това е комплимент за Бойко не е дорасъл. Не само той, но и всичките ни измислени политици.Не съм привърженик на комунизма, но като стандарт бяхме на светлинни години от сега. Имаше провинция, промишленост, по-малко престъпност. Такава е разликата, че самото сравнение е смехотворно.Сега дори декмокрация няма. Има свободия и то само за богатите. Ако ГЕРБ, БСП, РЗС и етц. вземат и един глас ще е позор...
8
0
 
6
 
! Отговори
Боб преди 13 години
До 7Ами има доста започнати строежи и недовършени. Всички знаем че наи лесно се краде от строеж.Всеки икса да почне такъв за да може да краде волно, уви малко имат полза да го довършат..И на това се радваме в момента, довършва се всичко...Можеш ли да минеш по започната магистрала? Започнато Метро? Може би едно състезание в започната зала?
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много има да диша праха на бай Тошо. Опитва се да подражава, но не му стига пипката. Пък и не е избрал подходящите покровители. На тия карфица не можеш да им забиеш в г....а .
6
4
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 13 години
`пребоядисали се набързо комунисти, нарекли себе си "демократи" `Това не са ли ДСБ и ДПС?Бай Тошо 4 лайф!!!
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 5;, абе стига сте го величали тоз Бойко с тез магистрали. Проектите са правени и разработвани от предишните правителства, той просто реже лентите, това си моше, това прави.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко освен чистене ушите на Бай ни Тошо, е научил и някои негови мурафети!