Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген

„Промените ще са в интерес на всички страни и техните граждани“
19 сеп 2011 15:05, Елка Василева
141
Брюксел не коментира заканите на Младенов за Шенген
Николай Младенов. Снимка: БТА

Не е работа на Европейската комисия да коментира изявления на национални министри. Това заяви днес на пресконференция в Брюксел Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

Така той отговори на въпроса как ЕК приема изявлението на българския външен министър Николай Младенов, според когото България е готова да наложи вето на промените в Шенген, предложени от комисията, ако Холандия не подкрепи разширяването на зоната с България и Румъния.

Още по темата

Промените са в интерес на всички страни и техните граждани, за да се движат свободно в пространството без граничен контрол, посочи още днес на пресконференцията Черконе.

Преди два дни Младенов заяви, че ако на предстоящото на 22 септември заседание на вътрешните министри от ЕС България не получи дата за влизане в Шенген, страната ни ще преразгледа подкрепата си за реформите в европейското законодателство, свързани с Шенген.

Нашият министър каза това, след като ден по-рано холандският министър на имиграцията Херд Леерс заяви, че страната му ще работи срещу решение за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона поради недостатъчните усилия на двете страни в борбата с корупцията.

В отговор на въпрос дали ЕК има становище по информациите, че Румъния е блокирала на своите граници пратки с холандски лалета като протест на позицията на Хага, Фредерик Венсан, говорител на комисаря по здравеопазването и потребителите Джон Дали, заяви днес, че тези данни се проверяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
4
 
! Отговори
Цецо - до възмОтен преди 12 години
Защо не си спестиш труда да се опитваш да пишеш? Не е рентабилен... :)
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво на министъра, няма само да им лижем задниците на ония ***. Ай сиктир
77
12
 
2
 
! Отговори
от възмотен преди 12 години
СТИГА СТЕ ПЛЮЛИ ХОЛАНДИЯ ТЕ ЖИВЕЯТ МНОГО МНОГО ПО ДОБРЕ ОТ НАС ПРЕД ТЯХ НИЕ СМЕ ГЕТО И ЩЕ ПОПИТАТЕ ЗАЩО ПРЕЗ 2007 гд ДО СЕГА В ХОЛАНДИЯ СЕ ПРЕДАВА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЗА *** И ТЯХНИТЕ ГЕТА .ПИТАМ АЗ КАК МОГАТ ДА НИ ИСКАТ КАТО СЕ ДАВА ЖИВОТА ЗА ГИТАТА А НЕ ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ.ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!!!
76
2
 
3
 
! Отговори
Томеров-боята преди 12 години
До 59:Моля те, не се сърди на жена ти. Тя сама си поиска...:)
75
1
 
7
 
! Отговори
Политолог преди 12 години
Много премерен ход на Младенов. Това изказване ще създаде вътрешно противопоставяне и в крайна сметка - лоби в Евросъюза.
74
2
 
7
 
! Отговори
гфт преди 12 години
@71и сигурно са много ***, а да не говорим колко са грозни в сравнение с нас.хмм винаги мие било много инстересно, ни екато избран народ, най - умните , най - красивите, с най - хубава природа, абе да кажем по високо от Витоша и по длебоко от Искаро нема, защо сме все на дъното?айде осъзнайте се малко, почнахте "то това грозде сигурно е зелено".
73
3
 
3
 
! Отговори
gft преди 12 години
европа и шенген, първо не са географски понятия, второ не са имане на х - на брой боядисани барачки, и трето не са 10-20-30 изпълнени препоръки, а са начин на мислене, ние сме много много далече в тая насока.само като видиш как хората си хърлят *** през терасата, не не става въпрос за ***, а за българи, си викаш, е**х мааму къде попаднах.а със закани най - много да си навлечем някой проблем на главата.
72
7
 
7
 
! Отговори
Българска земя преди 12 години
Холанците се смят за всичко писано в Българска преса, даже и Новините не се споменава това което се пише в България. Кажете истаната на хората. България е виновна за ситиоцията. Холандия защитава Българите. Какво прави Българската държава за българина!!! Това иска холандеца българската държава да си поглежда синордниците си, а не да ги гледа и по лошо от ПРАСЕТАТА. ТОВА ИСКА ХОЛАНДИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ
71
11
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
холандците освен за трева и секс, за нищо друго не стават.
70
5
 
2
 
! Отговори
На Инат преди 12 години
Е този на инат, като учителя свещен Б.Борисов, на инат ще налага вето. Съгласен съм с ЕК, че няма какво да се коментира. Това не е политика! Такива "На ти куклите, дай си ми парцалите" в люлката на цивилизацията Европа, в ХХI век - срам и позор за България!!! Какъв контрол ще упражняваме като при първия рушвет на митничарите и ще минава към Европа де що има. В България корупцията до така степен се е срасла с властта, че трябва тотална промяна на политическия и съдебен елит за да се реши проблема
69
1
 
0
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 68: Я, как познах, че един и същи *** се подвизава под различни псевдоними. ***. ;)
68
0
 
1
 
! Отговори
от 52 до 59 преди 12 години
Аз ако се напъна, ти сигурно ще си се разтроил и ще си в поза "турска" тоалетна!
67
3
 
20
 
! Отговори
земляк преди 12 години
Браво , Младкнов!Най-накрая сериозен разговор! Стига тези смирени позиции, на маймуни ни направиха! По-рязко, по по-мъжки! Направеми ли сме всичко по списъка с изискванията!. Всяко общество и правителство не са идеални ( в Холандия официална наркомания и проституция, в Германия,Франция и Италия КОРУПЦИЯ многократно по-голяма от нашата ....), но пазарлъците покрай Шенген не са угодни за бъдещето на ЕС особено сега , когато за това бъдеще се появиха куп съмнения и песимизъм!НАПРЕД , БЪЛГАРИЯ!!!!!
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mishkata mladenov se obadi s pozicia hahaha LOL ... boli gi onaq rabota EC za mnenieto na toq prazen pogled
65
8
 
5
 
! Отговори
Нидерландец преди 12 години
Аз и моето правителство не желаем в Шенген държава с подобни управници...Когато си вкарате гангстерите в затвора сте добре дошли.Ще следим изборите на 23.10.2011г. Успех !
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ники преди да се репчиш батьовото първо гледаш кой командва парада. Щото иначе и да се репчиш най-много да те отперат по врата за да млъкнеш.
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2025 Референдум - ражда се нова държава ***-арабско-негърско-суринамски съюз с холандско малцинство.
62
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НИКИ ИЗЛОЖИ СЕ ПАК. СРЕЩУ РЪЖЕН НЕ СЕ РИТА. ЩЕ ИМ НАКРИВИШ ШАПКИТЕ НА ХОЛАНДЦИТЕ.
61
6
 
16
 
! Отговори
ТАКА СЕ ПРАВИ! преди 12 години
Най-после да видя политик, който да защити интересите на БЪЛГАРИЯ. Браво Ники!
60
0
 
7
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Много интересни вицове за свободата на демократичните общества. Инересно ми е като я поолучихме тая свобода и критикувахме последователно Костов, Симеон, Станишев, а сега и Бойко какво постигнахме? Кервана си върви, а кучетата си лаят та така и в УСА там си мислят, че критикуват Рейгън, а богатите просто си го местят от единия в другия крачол докато бедните и преживяващите от помощите ще станат скоро 100 млн. Така че и на УСА да им пикам на живота, аз си харесвам България.