Втори мост над Дунав при Русе иска Павлова

Градът щял да стане координационен център
16 юни 2012 13:40,
111
Втори мост над Дунав при Русе иска Павлова
Лиляна Павлова. Снимка: Булфото

Има идея за изграждане на втори мост над река Дунав край Русе или разширение на сегашния, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в крайдунавския град. Тя участва в обществен дебат на тема  "Дунавската стратегия - възможност да градим регионите в Европа".

Павлова обясни, че в момента тече работата по отделните приоритетни оси и области по Дунавската стратегия - да се координират и да започнат да се изготвят проектите. Много е  важно през тази и следващата година те да бъдат идентифицирани и да бъдат готови поне на фаза идейни проекти.

По думите на Павлова сред големите проекти, които са били отбелязани по Дунавската стратегия, са и двата моста над река Дунав - при Оряхово-Бекет и при Силистра - Кълъраш.

Според министъра изграждането на втори мост или разширяването на този е важно от стратегическа гледна точка - не само за Дунавския регион, но и България като държава на кръстопът, през  която преминават пет от европейските транспортни коридори.

По думите на Павлова след изграждането на пътя Русе-Свиленград Русе ще се превърне в стратегически координационен център на транспортните връзки и това ще доведе до  необходимост за нов мост или разширение на сегашния.

Павлова смята, че има две опции за осигуряване на инвестициите за този проект. Първата е  свързана с преговорите с Катар за пътя Русе - Свиленград, към които може да се добави и изграждането на втори мост или разширение на сегашния. Втората възможност е да се търси финансиране от програмата за трансгранично сътрудничество България - Румъния.

"Тази програма не е толкова голяма като бюджет, но тя винаги финансира стратегически проекти. Ако успеем да постигнем съгласие при преговори с румънската страна, че и за двете държави това е важно, бихме могли да се опитаме да го идентифициране като стратегически важен проект", обясни Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
13
 
! Отговори
tato преди 12 години
Мост ще се прокарва друже тука,мост м/у две тикви,ще ги скачиме здраво .
74
2
 
6
 
! Отговори
Помня ! преди 12 години
Помня това момиче още от дете. Дядо и Георги Павлов беше първия директор на ХК "Ямболен". Работихме заедно, бях негов заместник. Лиляна честто му гостуваше. След това той стана директор на Завода за пластмаси в Ботевград , а за директор на ХК "Ямболен" беше назначен Симеон Хубавий. После Георги Павлов стана член на ЦК на БКП и министър на химическата промишленост. Беше интелегентен човек, скромен и много работлив. Надявам се внучката да е наследила добрите му качества.
73
3
 
19
 
! Отговори
генерал Жуков преди 12 години
Тази е много куха лейка, говори без да знае защо..
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
proizvodsvo trqbva Pavlova
71
4
 
15
 
! Отговори
Granatomet преди 12 години
Това на снимката е нещо средно между птицитеи свинете от angry birds
70
5
 
7
 
! Отговори
Lilu преди 12 години
Глупости, лупости, глупости.......
69
5
 
17
 
! Отговори
МАШАЛЛАААА преди 12 години
АШКОЛСУН БЕ КАЗЪМ - ЕВАЛЛА НА ТОЗ СУРАТ ,,,,,,,,,,,,,,,,
68
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дребна уста на едро лице и туловище.Видът на тази ме прави импотентен.
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nice foto
66
14
 
22
 
! Отговори
Чори преди 12 години
Тази *** не спира да повтаря глупостите на ШЕФА ! Голобрадото Делянчо и той завалията приглася.... Или направете нещо икономиката да тръгне и да има работа или СИ ВЪРВЕТЕ ПО СЕЛАТА ! Баси наглата провинциална *** !
65
6
 
16
 
! Отговори
а преди 12 години
Защо пишете в заглавието, че това момиче, наречено министърка, иска мост? Че тя не смее дума да каже без разрешение от Огнебореца. Това е негова работа.
64
3
 
8
 
! Отговори
соларис преди 12 години
Ние ще плащаме,а кой ще цунка ***,че не ми е ясно,работя във стр.фирма и както са ни пътищата,така ще ни е и моста,пак ще има 5-6 милиона някъде изгубени и изпапани,няма лошо да го дадър на чужда строителна фирма,не на българска,че ще има големи игри :)
63
12
 
23
 
! Отговори
Хихихи преди 12 години
В Русе, блоковете им - наклонени като кулата в Пиза, оставили хората на произвола на съдбата, но мостове са им в главата. На това му се вика наглост и цинизъм !
62
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от *** идеи.Първо направете моста във Видин пък тогава фантазирайте за друг.
61
4
 
12
 
! Отговори
ЕДИН НОВ БЕЗРАБОТЕН преди 12 години
Че от къде пари сега за мост, като по малко остват хората от които може да вземате данъци? А утре от къде ще плащате на нас обезщетения и пенсии за ...?
60
7
 
22
 
! Отговори
Жаден Гейбераст преди 12 години
Мост,тунел,мост ,тунел.........та да можем да крадем повече ....
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно е готино да има повече мостове на тази голяма река.Би било добре да има и фериботи-огромни плаващи платформи специално построени във българска корабостроителница.
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама кажете си, че е заради пътя, който Катар ви инвестира, а не заради географското положение на града, щото Видин граничи с две държави, ама никой нищо не казва за него, нали?
57
4
 
11
 
! Отговори
2 преди 12 години
Егати дискиминацията-неЦиганите го правят това,едвам отцеляват защото държавата постоянно вдига цени,не заплати,а на тях им вдигат данъците,не им раздават жилища!!!Отвратителните гейберисти найстина ще ни накарат да се въоръжим за да се отървем от наглите им простотии,а сме кротки ***,дето понасят всичко...
56
8
 
14
 
! Отговори
123456 преди 12 години
Значи според Боко за язовир Тунджа нямаме пари да го построим, а и дори да ни го построят турците няма да имаме дори да го поддържаме, а да строим друг мост пак в Русе до сега съществуващ ще имаме???Не съм фен на турците и изобщо не повдигам дума за тях, НО за чий ни е такъв управленец, който не може да отдели едни дребни пари за поддръжка на един язовир, а в същото време иска да хвърля огромни средства за щяло и нещяло, в т.ч. и за разни частни спортни съоръжения в Правец?