Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"!

Соцлидерът много ни помогна, рече премиерът
Обновена: 27 яну 2013 22:12 | 27 яну 2013 19:03,
454
Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"!
Преди да се изкаже за референдума, Борисов каза колко е щастлив от победата на Новак Джокович. Снимка: БТА

"Благодаря на Станишев. Освен че не подписа за „Белене“ навремето, прояви характер и не се поддаде на кръговете в БСП, които искаха да я строят, с организирането на този референдум той завинаги зачеркна проекта „Белене“. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като половин час преди края на изборния ден пусна своя глас на референдума в Банкя.

"Българите трябва да благодарят на Станишев, че прояви този характер", посочи Борисов. 

Според него имало и други теми, по които трябва да се чуе гласът на хората – например за тютюнопушенето на обществени места. 

"Похарчихме много пари, знаейки, че ще се провали, че избирателната активност ще е ниска, дори парите ги нямаше в бюджета. Над 14 милиона ни струва това упражнение, можеше да са за майките, за детски градини, заминаха“, изтъкна премиерът. 

„Българите показаха своя нюх, усет,  те се убедиха, че това е нещо,  което не заслужава тяхното внимание“, допълни той.  По думите му обаче референдумът не е тест за предстоящите парламентарни избори у нас и няма никаква връзка с вота. 

„Просто хората това не ги интересува, единственият плюс е, че Станишев ни помогна да не се подпише за „Белене“, заяви премиерът.  

"Ако избирателната активност мине 20%, отново в парламента ще гласуваме с „Не”. Ние сме последователна партия и сме ясно и точно казали „Да” за седми реактор в "Козлодуй", допълни Борисов.

Той отговори и на обвиненията от страна на БСП, че имало опит за саботиране на допитването, тъй като пътищата в страната не били почистени от снега. 

„На кривата ракета космосът й пречи. Пътищата са прекрасно почистени, най-слабата активност е в най-добре почистените градове. Който е искал да гласува, дори и след мача на „Челси“ и финала на Джокович, можеше да го направи“, смята премиерът. 

До урната той беше придружен от финансовия министър Симеон Дянков, който отново заяви, че при провал на референдума още утре лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да си подаде оставката. 

Тук обаче премиерът се намеси и му опонира: Да си стои, помогна много, разумен е!.  „Няма сарказъм в думите ми. С неподписването Станишев е свършил огромната работа, аз само я довърших. С този референдум той помогна много на държавата си. И трябва да му благодарим така както всички ние след време ще благодарим на ГЕРБ за финансовата стабилност“, посочи още Борисов. 

„Станишев е отговорен човек. Дянков иска да е политик и затова му иска оставката“, заяви с усмивка още премиерът. 

По изчисленията на финансовия министър за допитването „с предизвестен край“ са похарчени 20-25 млн. лева – 14 млн. за организацията плюс още разходи например отоплението в училищата, където се гласува.

Борисов изненада журналистите, тъй като на първия въпрос за референдума, започна да говори за... тенис финала при мъжете на „Аустрелиън оупън“.  „Щастлив за победата на Джокович – за Балканите, и за всички, които гласуваха за спортист на Балканите, за всички, които обичат тениса, това беше уникална негова победа. Така че като мой приятел, а и на България, се радвах много за това, че успя да победи и да вземе „Аустрелиън оупън”, каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
0
 
2
 
! Отговори
stefaropil преди 11 години
Бойко не е цвете, ако да е гербер, но и на лукавите бесепари вече никой не им вярва!Това допитване беше измислено и натрапено, за да си измият ръцете и да прехвърлят отговорността на обикновените хора енергийните мафиоти като Р. Овч., Първанов и сие, които вече са си прибрали тлъстите комисиони и са лакоми за още!Народът им би шута с активно НЕгласуване. Само така!
338
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е без съмнение най-малоумния премиер, който някога сме имали. Станишев е пълен *** и провал ,но Боко го бие по тъпотия. Седнал да говори за някъв сръбски *** как спечел на еди кояй си турнир. КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВА ТОВА НАС КАТО БЪЛГАРИ ВЕ МАЛОУМНИКОООООООООООООО!!!!!!!!!!
337
1
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
като искахме пари за майчинство, детски и т.н. няма пари, а сега за да си измие ръцете - тези 20 млн, можеше да са за това. Събуди се народе.... лъже,лъже таа се не спира
336
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Това е добрият премиер! И ГЕРБ пак ще спечели!!! Да може да е мафиот ама все пак прави нещо за България. А Овчаров какъв е - е не е мафиот ама си е крадец,А Станишев ще си храни кучето с луканка.Повишиха пенсиите на родителите ми с 5 лв. и им замазаха очите,защото един пенсионер и на 5 лв са доволни. Много искам да дойдат на власт БСП-то и да видим тогава какво ще направят,а какво направи тройната коалиция - окрадоха държавата!
335
0
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Браво Бойко!Само така на червените ***!Вън от чадъра и да върнат сега тия 20 млн. похарчени забезмисления референдум по тяхна вина!
334
4
 
9
 
! Отговори
pipinana преди 11 години
Borisov e prav
333
12
 
6
 
! Отговори
тити преди 11 години
Такъв *** КАТО БОЙКО РЯДКО СЕ СРЕЩА. ТОВА НЕ Е ПРЕМИЕР ТОВА Е ЕДИН *** ОТ БАНКЯ.
332
10
 
6
 
! Отговори
Констатация преди 11 години
Сега вече наистина се разбра кой е подкупвал *** да гласуват за него. Ето го на снимката.
331
12
 
13
 
! Отговори
Аноним преди 11 години
Този Б.Б. става все по-нагъл и с цялото си поведение се подиграва с хората !Вижте го как се е облекъл само, сякаш е тръгнал на дискотека ! Един държавник от неговия ранг трябва да се държи по съвсем друг начин !
330
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе много си е точен Бойко! Станишките отново се обявиха за победители, много нагли бе!
329
12
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
тоя КРЕ*ЕН на снимката няма ли съветници които да му казват как и какво да говори и как да се държи като се има за медийна звезда защото ми писна повече от 6-7 години да му гледам Мутренската физиономия и просташкия му речник ...............но какво може да се очаква от една МУТРА
328
10
 
15
 
! Отговори
нмнмн преди 11 години
А бе,тоя толуп на снимката се има за секс символ бе!!!!Е..бах и смешната държава е..бах.И тва просто има около три милиарда евроооо а.,а хората *** от глад и се самоубиват заради такива като тоя и оня дето е кат дзомби Цецко.
327
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя пак се изцепи предварително
326
3
 
14
 
! Отговори
ivaka преди 11 години
Абе тука гледам повечето плюят управляващите,няма лошо всеки с мнението си ,но каква е алтернативата никой не мисли-най-големите *** БСП-ТО,един луд който някой път говори много верни неща ,но само някой път,Мегленчето дето като беше в европарламента си беше ок ,сега като я гледа човек и тя е взела дала и за финал Костов и Надето.Честито на печелившите!!!Над това трябва да се замислите преди плюете този и онзи.Докато няма алтернатива ,това ще е ,а тези дето плюят-те си изиграха картите
325
13
 
20
 
! Отговори
радо преди 11 години
Тиквата е толкова *** че вече на никой не прави впечатление като каже поредната простотия,но дано този народ разбере че не трябва да си прави повече експерименти и да избира за премиер,портиер,пожарникар,бодигард(слуга)-защото един слуга има осакатено мислене.Как е възможно иначе будния Български народ да е като под хипноза от този Банкянски ***! На изборите през лятото трябва тази крадлива клика да бъде ПОМЕТЕНА-защото ако не е жална ни майка.
324
13
 
20
 
! Отговори
Бобо преди 11 години
БОКО наслушахме се на лъжи стига сте ни лъгали.Ако си толкова справедлив излез и кажиистината защо спряхте Белене след като Атомстрой са изпълнили всички ваши желания.
323
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ вече ставаш жалък с театралниченето си и лъжите си!!!Толкова изкуствено звучиш! Очевидно никога не признаваш поражение и въртиш ***, че е победа.
322
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
единствено *** би гласувал за бившия кадър на държавна сигурност и лидер на атака - сидеров. само *** би вярвал на това, което говори един човек, не това, което прави!
321
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП се мобилизира и изкара 500 ооо хил. гласа , при 10% смъртност при техния електорат , до изборите ще останат с подкрепа от 400 - 450 ооо хил . та тия на АТАКА ще са повече от тях!?
320
6
 
6
 
! Отговори
... преди 11 години
Добре, ако няма 20% активност, 20-25 мил. отиват на вятъра и *** да си подаде оставка, ами ако мине 20% и то със победа на "ЗА" и блокировка в парламента после, както казва Тиквича, тогава не са ли на вятъра тези 20-25 милиона. Сега кво от утре ще се плюят кой е виновен за тези 20-25 мил.