Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"!

Соцлидерът много ни помогна, рече премиерът
Обновена: 27 яну 2013 22:12 | 27 яну 2013 19:03,
454
Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"!
Преди да се изкаже за референдума, Борисов каза колко е щастлив от победата на Новак Джокович. Снимка: БТА

"Благодаря на Станишев. Освен че не подписа за „Белене“ навремето, прояви характер и не се поддаде на кръговете в БСП, които искаха да я строят, с организирането на този референдум той завинаги зачеркна проекта „Белене“. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като половин час преди края на изборния ден пусна своя глас на референдума в Банкя.

"Българите трябва да благодарят на Станишев, че прояви този характер", посочи Борисов. 

Според него имало и други теми, по които трябва да се чуе гласът на хората – например за тютюнопушенето на обществени места. 

"Похарчихме много пари, знаейки, че ще се провали, че избирателната активност ще е ниска, дори парите ги нямаше в бюджета. Над 14 милиона ни струва това упражнение, можеше да са за майките, за детски градини, заминаха“, изтъкна премиерът. 

„Българите показаха своя нюх, усет,  те се убедиха, че това е нещо,  което не заслужава тяхното внимание“, допълни той.  По думите му обаче референдумът не е тест за предстоящите парламентарни избори у нас и няма никаква връзка с вота. 

„Просто хората това не ги интересува, единственият плюс е, че Станишев ни помогна да не се подпише за „Белене“, заяви премиерът.  

"Ако избирателната активност мине 20%, отново в парламента ще гласуваме с „Не”. Ние сме последователна партия и сме ясно и точно казали „Да” за седми реактор в "Козлодуй", допълни Борисов.

Той отговори и на обвиненията от страна на БСП, че имало опит за саботиране на допитването, тъй като пътищата в страната не били почистени от снега. 

„На кривата ракета космосът й пречи. Пътищата са прекрасно почистени, най-слабата активност е в най-добре почистените градове. Който е искал да гласува, дори и след мача на „Челси“ и финала на Джокович, можеше да го направи“, смята премиерът. 

До урната той беше придружен от финансовия министър Симеон Дянков, който отново заяви, че при провал на референдума още утре лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да си подаде оставката. 

Тук обаче премиерът се намеси и му опонира: Да си стои, помогна много, разумен е!.  „Няма сарказъм в думите ми. С неподписването Станишев е свършил огромната работа, аз само я довърших. С този референдум той помогна много на държавата си. И трябва да му благодарим така както всички ние след време ще благодарим на ГЕРБ за финансовата стабилност“, посочи още Борисов. 

„Станишев е отговорен човек. Дянков иска да е политик и затова му иска оставката“, заяви с усмивка още премиерът. 

По изчисленията на финансовия министър за допитването „с предизвестен край“ са похарчени 20-25 млн. лева – 14 млн. за организацията плюс още разходи например отоплението в училищата, където се гласува.

Борисов изненада журналистите, тъй като на първия въпрос за референдума, започна да говори за... тенис финала при мъжете на „Аустрелиън оупън“.  „Щастлив за победата на Джокович – за Балканите, и за всички, които гласуваха за спортист на Балканите, за всички, които обичат тениса, това беше уникална негова победа. Така че като мой приятел, а и на България, се радвах много за това, че успя да победи и да вземе „Аустрелиън оупън”, каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ще гласувам за Бойко. Много умен човек е.
278
1
 
7
 
! Отговори
до 363 от ава преди 11 години
Същото се отнася и за атомната енергия. Това е значително ново - откритието на 20 век и защо мислиш, че не може да се развива, да не става по-безопасно и т.н. А и на нас ни трябва решение сега, защото 2020 трябва да затворим Козлодуя и голяма част от ТЕЦовете си. И въпросът е какво правим през 2020. Иначе нямам против соларната енергия - нека използваме тезци нови методи, но първо те трябва да бъдат открити, а до тогава ние може да плащаме двойно по-високи сметки.
277
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сбогом Бойко . Още 3-4 месеца и никога повече няма да те видим. Един приятел има 300 овце ще ви съдействам с Цветанов да работите за него.
276
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е вярно че тока не достига, произвеждаме и имаме много повече отколкото използваме но е скъп. Скъп е защото използвачите са много а плащачите сме малко
275
12
 
25
 
! Отговори
До 354 преди 11 години
Не Станишев трябва да си подава оставката,а ББ.Трябваше поне още малко да изчака да излязат крайните резултати.Ако беше изчакал нямаше да говори такива глупости в изборната секция,и щеще да има очи да води тяхната пресконференция,а не да изпраща подчинените си да се червят заради него и да се чудят какви заучени партийни локумчета да разтягат.
274
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо да купуваме ток от Турция? България произвежда повече от това което купува и използва? Питам монополистите и правителството не се ли замислиха къде отива разликата, Остатъка ? Къде са течовете та сте се наюртили нова бомба да вкарате в страната
273
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Референдумът си е референдум изборите избори. И когато видим листите - к*р в г*за на комунистите!
272
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледам слушам БНТ Цветанов готов да се разплаче. А бе тоя даскал по фискултура не е ли министър на МВР.
271
1
 
5
 
! Отговори
до 353: преди 11 години
Ако не изкаш след време да изчезнеме като народ върви да правиш деца. Гласуването на рефендума (според мен безсмислен) няма да помогне. Нека се уважаваме и бъдем единни.
270
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма да купуваме ток от турция, защото и в момента българия произвежда повече от колкото потребява. Отделно тока за износ е по-евтин от колкото тока за вътрешно потребление :-). Ама вас погледа ви не стига до там. Доста от развиващите се страни гледат как да намалят зависимостта си от АЕЦ, а ние ще строим нова.. и то за много много пари.
269
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Е г-н Цветанов как да гласуват 4,5 милиона избиратели,след като останахме около 5 мил. заедно с децата.През тези 4г.на вашето хубаво управление ,около 1мил. вече са зад граница,прогонени от глад , мизерия и беззаконие.
268
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американско ***.
267
1
 
9
 
! Отговори
до 353: преди 11 години
Съгласен съм. Обаче, аз като човек, който си остана у дома НЕ СЕ ОПЛАКВАМ колко ми е зле. Нито пък мрънкам. Аз си гледам работата и бизнеса, плащам си ВСИЧКИ данъци и ме боли за родината ми. Просто не участвам в ПОЛИТИЧЕСКИ ЦИРК. И не ми харесва, когато стратегически неща се политизират. Не ми харесва да ни разединяват. Не ми харесва да ни се отвлича вниманието в важните неща - например ДЕМОГРАФСКИЯТ СРИВ, ОГРОМНИЯ ДЕФИЦИТ В НОИ, КОРУПЦИЯТА И ПЕОБЛЕНИТЕ В СЪДЕБНАТА ВЛАСТ. Разбираш ли разликата?
266
3
 
3
 
! Отговори
top - zizi преди 11 години
Тоя никога няма да спре с безумните си изказвания - парите щели да отидат за майките и за детските градини. Намери си повод, за да си "измие ръцете". Пътник е - вярно. Кой ли ще е следващия дето ще ни яхне, обаче? Ама нищо - ние свикнахме да носим, така че... който и да е - ще му е удобно.
265
1
 
3
 
! Отговори
до 345 ава преди 11 години
Не мислиш правилно, Преди 20 години мислише ли как ше ти стигне батерията на мобилния телефон за един разговор ? Работи се върху нови технолргии за производство на соларна енергия. Вероятно едно око ще е достатъчно и няма да ти бъдат необходими фотоволтайци. Гледай напред, интересувай се от новото и бъди оптимист ! Не се вслушвай в глупрстите на Бойко и Станишев
264
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а да не говорим колко смешни бяха тея секции... В квартала където живея имаше секции в автомивка, в кафето на еди си кой и ти си длъжен да знаеш за кое става въпрос. Нали преди всичко беше по училищата? Сега трябвало да си провериш с ЕГН-то къде си, пък направо .... То сигурно една част са се демотивирали да правят такова щателно проучване.
263
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
90% от гласувалите го обръщат на политически вот.. един вид БСП срещу ГЕРБ. Доста от гласовете сигурно са и в знак на протест срещу политиката на ГЕРБ. Което за мен е глупаво. Повечето хора дори не осъзнават каква отговорност е да строиш нова атомна централа и то в икономическа криза. Ако започне строеж ще се вдигнат данъците, ще се намалят социалните и пенсиите.. замисляте ли се за тия неща. Това е огромно количество пари. После този ток ще е основно за продажба, за нас и сега има достатъчно
262
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ не уважава и не зачинта мнението на 1 милион българи !!!!ОСТАВКА !!!
261
4
 
15
 
! Отговори
tctc преди 11 години
Абе как може да мислите толко плоско...? "аз съм гласувал с "да" значи съм за БСП, а пък аз с "не" значи съм за ГЕРБ.. Въпросът тук не е за коя партия си а за това дали имаме мнение като Българи за бъдещето на нашата държава! Както и се очакваше, нямаме никакво мнение. Всеки предпочита да си седи удома и да мрънка колко зле му е и как нищо не се променя.. жалка държава сме си и след време нищо чудно да изчезнем като народ ще ни управляват *** и турци....
260
7
 
18
 
! Отговори
Никола преди 11 години
Бойко, пътник си брат!