Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"!

Соцлидерът много ни помогна, рече премиерът
Обновена: 27 яну 2013 22:12 | 27 яну 2013 19:03,
454
Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"!
Преди да се изкаже за референдума, Борисов каза колко е щастлив от победата на Новак Джокович. Снимка: БТА

"Благодаря на Станишев. Освен че не подписа за „Белене“ навремето, прояви характер и не се поддаде на кръговете в БСП, които искаха да я строят, с организирането на този референдум той завинаги зачеркна проекта „Белене“. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като половин час преди края на изборния ден пусна своя глас на референдума в Банкя.

"Българите трябва да благодарят на Станишев, че прояви този характер", посочи Борисов. 

Според него имало и други теми, по които трябва да се чуе гласът на хората – например за тютюнопушенето на обществени места. 

"Похарчихме много пари, знаейки, че ще се провали, че избирателната активност ще е ниска, дори парите ги нямаше в бюджета. Над 14 милиона ни струва това упражнение, можеше да са за майките, за детски градини, заминаха“, изтъкна премиерът. 

„Българите показаха своя нюх, усет,  те се убедиха, че това е нещо,  което не заслужава тяхното внимание“, допълни той.  По думите му обаче референдумът не е тест за предстоящите парламентарни избори у нас и няма никаква връзка с вота. 

„Просто хората това не ги интересува, единственият плюс е, че Станишев ни помогна да не се подпише за „Белене“, заяви премиерът.  

"Ако избирателната активност мине 20%, отново в парламента ще гласуваме с „Не”. Ние сме последователна партия и сме ясно и точно казали „Да” за седми реактор в "Козлодуй", допълни Борисов.

Той отговори и на обвиненията от страна на БСП, че имало опит за саботиране на допитването, тъй като пътищата в страната не били почистени от снега. 

„На кривата ракета космосът й пречи. Пътищата са прекрасно почистени, най-слабата активност е в най-добре почистените градове. Който е искал да гласува, дори и след мача на „Челси“ и финала на Джокович, можеше да го направи“, смята премиерът. 

До урната той беше придружен от финансовия министър Симеон Дянков, който отново заяви, че при провал на референдума още утре лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да си подаде оставката. 

Тук обаче премиерът се намеси и му опонира: Да си стои, помогна много, разумен е!.  „Няма сарказъм в думите ми. С неподписването Станишев е свършил огромната работа, аз само я довърших. С този референдум той помогна много на държавата си. И трябва да му благодарим така както всички ние след време ще благодарим на ГЕРБ за финансовата стабилност“, посочи още Борисов. 

„Станишев е отговорен човек. Дянков иска да е политик и затова му иска оставката“, заяви с усмивка още премиерът. 

По изчисленията на финансовия министър за допитването „с предизвестен край“ са похарчени 20-25 млн. лева – 14 млн. за организацията плюс още разходи например отоплението в училищата, където се гласува.

Борисов изненада журналистите, тъй като на първия въпрос за референдума, започна да говори за... тенис финала при мъжете на „Аустрелиън оупън“.  „Щастлив за победата на Джокович – за Балканите, и за всички, които гласуваха за спортист на Балканите, за всички, които обичат тениса, това беше уникална негова победа. Така че като мой приятел, а и на България, се радвах много за това, че успя да победи и да вземе „Аустрелиън оупън”, каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов след няколко месеца идват летните избори и ставаш далечна история... какво си взел да кукуригаш какво щяло да се строи и няма да се строи.
298
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов, твоите приказки ипат тежест на вчерашна пръдня. След няколко месеца са летните избори и после никой няма да те брои за пет стотинки.Така че, приказвай си колкото искаш, какво ще се строи и няма да се строи след като ти бием шута.
297
12
 
18
 
! Отговори
? преди 11 години
Те го казаха май вече и ако наистина направят коалиция БСП + АТАКА + ВМРО аз съм ЗА щото ми писна от мутри...
296
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
naroda ni e mar6a, sviknal nqkoj otnqkade da idva da ni oprava. Za sagaleniee oba4e toq pat Bojko e prav toj napravi taka 4e Belene da priklu4i za vinagi. Nikoga sled 90 godini v BG ne e imala po visoka izbiratelna aktivnost ot 50%, kato okolo 30% sa na *** na koito im se pla6ta da glasuvat
295
4
 
10
 
! Отговори
deja vu преди 11 години
И кво сега? Нова тройка ли ще правят? Комунистите с турците и Волен! С опция Пръмова за загряващо фелацио!И най-вероятно ще си имаме нов ''ядрен инженер'', бивш ''хидроинженер''. Какво пък, заслужава с едни *** *** мизата му да се вдигне с доста повече от 1 000 000. Все пак къде е ''Цанков камък'', къде е ''Белене''!
294
13
 
9
 
! Отговори
А.К преди 11 години
С няколко приятели , геодезисти , инжинери и архитекти си говорихме... и предвид мястото на проекта , и умопрамачаващото "качество" на стройтелството всички са сериозно разтревожени от избраното място за тая *** ядрена електроцентрала... какъв е шанса алчноста на шепа хора да затрие половин европа ?! :D .... a честито !
293
7
 
4
 
! Отговори
ASI преди 11 години
Pomnete tozi komentar koito go chetete v momenta.BOIKO BORISOV NIAMA DASE OTKAJE OT RABOTATA SI.ZASHTOTO EDNO KUCHE AKO SVIKNE DA IADE *** NESE OTKAZVA NIKOGA ,KATO NARKOMANITE TOCHNOKOITO E SVIKNAL DA KRADE TAKA I NEMOJE DASE OTKAJE KATO NARKOMANITE TEZI DRAZGI I SPOROVE POMEJDU DEPUTATI I PARLAMENTARISTI E PROSTO ILIUZIA ZADA ZAMAJAT OCHITE NA SLEPIA BALGARSKI NARODGOTOV SAM DA DOKAJA VSICHKO
292
7
 
9
 
! Отговори
Хайде, преди 11 години
започвайте с плюенето. Някакви *** преди 30 години сключиха договори за износ на повече от излишния ни ток и стояхме 2 часа на светло и два на тъмно. Да не говоря за приключенията в асансьорите. Сега други нещастници докопали се до властта и умиращи за комисионни ще докарат децата ни до режим на тока, или студ през зимата и жега през лятото. Сигурно ще има разходи, но и в бита ни ги има и правим оправдани икономии. Защото мислим с перспрктива.
291
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боцето обърка герберастите!Едните гласували с "да" другите с "не" за да не е сърдит после и да си хвърли оставката.Останалите 80% се чудели,чудели и хоп референдума свършил...ама и те са от герб де!
290
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ше се изядете по тия фороми! Сега разбирам как я карате с 500 лв заплата (я платят, я не).... вии ей тука се "храните"! Уважавай те се, макар и с различни възгледи! Народа се кара - догановци, сергейчовци, борисовци... си живеят като царчета!
289
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма срам тоя мутрафон!
288
9
 
10
 
! Отговори
... преди 11 години
Ей тва е, като сте прости след няколко години да не цвилите че ви е писнало да палите печките на дърва и да се оплаквате от хронична кашлица... после що Европа ни се смее и що сме зле... Зле е и зле ще бъде докато сте промити балонести факбуук тикви. Незаинтересувани ***, да не съм чул да се оплаквате. Видя се колко струвате мишки глупави...
287
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За първи път се случва подобно нещо на наши избори - да си присвояваш негласувалите, и да ги броиш към своя дял. Невероятно ! Да те разбият с 61%, и да кажеш че хората са зачеркнали проекта? Уникално ! Добре, че от тази власт остават няколко месеца, те вече и на черното казват бяло.
286
4
 
15
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Бойкоооо, защо каза "ХОП" преди да си скочил...
285
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма какво да го усукваме: истината излезе налице - ГЕРБ се сгромоляса с трясък след този референдум. 80 % не гласуваха,защото те не искаха да участват в референдум,чийто въпрос беше коренно променен с цел гражданите да бъдат объркани в угода на ГЕРБ.До сега не чух никой да даде истинския отговор. Първоначалния въпрос беше поставен много точно и ясно: да се развива ли ядрената енергетика В БЕЛЕНЕ. И понеже ББ е против Белене /много ясно защо/ беше формулиран "с нова ядрена централа" - /7 блок
284
2
 
9
 
! Отговори
Йово преди 11 години
60 : 40 и да се говори че БГ не иска атомна електроцентрала. Сега вече виждаме кирливите ризи на управляващият елит и как не искат да приемат, че българина има различно виждане от преялите политици. Да политиците не са съгласни с народа поради простата причина, че те се хранят с комисиони едни от Русия едни от САЩ а други от ЕС. Сега се започва подмяната на БГ гласовете. ВСЕКИ ИСТИНСКИ МЪЖ ПРИЕМА ЗАГУБАТА И Я ПРИЗНАВА САМО ЖЕНСТВЕНИТЕ МЪЖЕ СЕ ОПРАВДАВАТ И ПРЕХВЪРЛЯТ ВИНАТА НА ДРУГ, СРАМОТА.
283
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е *** и нагъл бе, ГЕРБ подмениха въпроса и направиха куп мизерии, после разбираш ли българите не ги интересувало..... е нема такъв политик на света като таз ***
282
10
 
8
 
! Отговори
Герберист преди 11 години
Бойко,загубихме изборите още отсега.Да им е честита на простия народ новата тройна коалиция БСП-ДПс-Куневица.Радвай се прости народе,нали това искаш,почавам да търся работа в чужбина,не мога да ме управляват човек който разпределя порциите,и Братко и Батко!!!!!!
281
3
 
9
 
! Отговори
9689 преди 11 години
До Анонимен Да,вярно умен е за пожарникар и гавазин.Помниш ли кой може да разтрива уши.
280
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност референдума свърши,но мача продължава и той не е между БСП и ГЕРБ,а между Бойко Борисов и Цецка Цачева.Парламентарната шевка предаде Бойко и забрави,че ако не беше той щеше да види парламент през крив макарон.Очевидно госпожата искаше да угоди на съселяните си/или съграждани /но политическата лоялност и гражданската реалност предполагаше друго поведение.На всичкото отгоре той и вдигна заплкатата.Каква воипиюща неблагодарност.И да не забравя Цецка в кой отбор играе Бойко.