Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"!

Соцлидерът много ни помогна, рече премиерът
Обновена: 27 яну 2013 22:12 | 27 яну 2013 19:03,
454
Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"!
Преди да се изкаже за референдума, Борисов каза колко е щастлив от победата на Новак Джокович. Снимка: БТА

"Благодаря на Станишев. Освен че не подписа за „Белене“ навремето, прояви характер и не се поддаде на кръговете в БСП, които искаха да я строят, с организирането на този референдум той завинаги зачеркна проекта „Белене“. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като половин час преди края на изборния ден пусна своя глас на референдума в Банкя.

"Българите трябва да благодарят на Станишев, че прояви този характер", посочи Борисов. 

Според него имало и други теми, по които трябва да се чуе гласът на хората – например за тютюнопушенето на обществени места. 

"Похарчихме много пари, знаейки, че ще се провали, че избирателната активност ще е ниска, дори парите ги нямаше в бюджета. Над 14 милиона ни струва това упражнение, можеше да са за майките, за детски градини, заминаха“, изтъкна премиерът. 

„Българите показаха своя нюх, усет,  те се убедиха, че това е нещо,  което не заслужава тяхното внимание“, допълни той.  По думите му обаче референдумът не е тест за предстоящите парламентарни избори у нас и няма никаква връзка с вота. 

„Просто хората това не ги интересува, единственият плюс е, че Станишев ни помогна да не се подпише за „Белене“, заяви премиерът.  

"Ако избирателната активност мине 20%, отново в парламента ще гласуваме с „Не”. Ние сме последователна партия и сме ясно и точно казали „Да” за седми реактор в "Козлодуй", допълни Борисов.

Той отговори и на обвиненията от страна на БСП, че имало опит за саботиране на допитването, тъй като пътищата в страната не били почистени от снега. 

„На кривата ракета космосът й пречи. Пътищата са прекрасно почистени, най-слабата активност е в най-добре почистените градове. Който е искал да гласува, дори и след мача на „Челси“ и финала на Джокович, можеше да го направи“, смята премиерът. 

До урната той беше придружен от финансовия министър Симеон Дянков, който отново заяви, че при провал на референдума още утре лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да си подаде оставката. 

Тук обаче премиерът се намеси и му опонира: Да си стои, помогна много, разумен е!.  „Няма сарказъм в думите ми. С неподписването Станишев е свършил огромната работа, аз само я довърших. С този референдум той помогна много на държавата си. И трябва да му благодарим така както всички ние след време ще благодарим на ГЕРБ за финансовата стабилност“, посочи още Борисов. 

„Станишев е отговорен човек. Дянков иска да е политик и затова му иска оставката“, заяви с усмивка още премиерът. 

По изчисленията на финансовия министър за допитването „с предизвестен край“ са похарчени 20-25 млн. лева – 14 млн. за организацията плюс още разходи например отоплението в училищата, където се гласува.

Борисов изненада журналистите, тъй като на първия въпрос за референдума, започна да говори за... тенис финала при мъжете на „Аустрелиън оупън“.  „Щастлив за победата на Джокович – за Балканите, и за всички, които гласуваха за спортист на Балканите, за всички, които обичат тениса, това беше уникална негова победа. Така че като мой приятел, а и на България, се радвах много за това, че успя да победи и да вземе „Аустрелиън оупън”, каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
21
 
12
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Ами освен Бойко,никой не може да изтърпи,наглостта на комунисти и турци!Отново ще бъде избран на следващите избори!!!!!!!!!
318
0
 
1
 
! Отговори
desislav преди 11 години
studena 3ma v gradove kato shumen nqma da ima i da ne i da ine sa6t premera vidq baraka i se tru6na v krevata pol3ii to 6te ima o6te ta3i godina
317
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nie shte ti balgodarim s edin golema SHUT V ZADNIKATI I DA HODISH DA IGRAESH S TVOITE TIGRI ZAEDNO S ZCEVTELINA
316
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Банкянският тапир тотално се е издухал вече... Хората питат за референдуми, той говори за тенис?!? Ми така де- кои са те, та да Му задават въпроси от дневния ред на страната?
315
18
 
34
 
! Отговори
ред преди 11 години
ВСЯКА СЕКУНДА С ГЕРБ Е ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ
314
3
 
23
 
! Отговори
до 406 преди 11 години
Просто показахте, че не заслужавате да Ви се даде право на глас, защото така или иначе не го използвате! Иначе по форумите сте много активни и мега разбирачи...
313
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Над 14 милиона ни струва това упражнение, можеше да са за майките"Борисов, за Вашата майка ли? Защото не си е проличало, да мислите за майките през този си мандат!
312
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От портиера на офиса на СИК не сме и очаквали някакво сносно изказване:)
311
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти му плюеш в лицето, а той казва че дъжд вали :DТози БорисОФ е лош човешки "матрял", да знаете :D
310
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
youtube/watch?feature=player_embedded&v=QSE2grkfYOkВижте Тиквата какви ги дрънка!Утре ще се кълне, че АЕЦ е нужен, но хапчетата ще свършат и "Шеврон" ще наточат бургиите!
309
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tEZI 80% NE SA PROTIV te mojebi sa ZA no sa otvrateni ot vaste mrasni igri i vi nqmatkapka doverie i ne vqrvat,4e neshto s tozi referendum moje da se promeni,tai kato VINETU e totalitaren rejim pravi , kakvoto si poiska.DO 20% ,koito glasuvaa edno golqmo BRAVO dokazahte ,4este hora s mnenie ,i 4e shte se borite za dobroto na Balgariq kolkoto i beznadejdna da e situzaciqta POZDRAVLENIQ
308
10
 
13
 
! Отговори
Румен преди 11 години
Реално всички, освен шепа старци, неграмотни и безработни търтеи, категорично/ чрез негласуване/ казахме НЕ за строежа на недоразумението, наречено АЕЦ"Беляне". Да му мислят Гоце, Р.Овч., хамстера и останалите, които трябва да връщата хонорарите, които са получили от руските олигарси.
307
6
 
12
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Май никой не иска да признае какво точно се случи на този референдум. Ами чисто и просто близо 80% от българите казахме "НЕ" на цялата политическа класа! Казахме "НЕ" и на управляващи и на опозиция! А Борисов наруши закона,20 минути преди финала на изборния ден тръгна да казва резултатите от вота. Това не го ли чухте и видяхте?
306
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do tikvata--- teb zacherknaha nad 60% teb tikvo!
305
3
 
8
 
! Отговори
shrek преди 11 години
Всичките са маскари и се доказаха като такива за пореден път! няма сини, червени, жълти и пембени - сите са за на дръвника и въжето!!! За народа не мисли никой, хеле па тая кривата и пребоядисана комунистка. Горе долу един луд най-пасваше на народа - а именно Жорж Ганчев, ама и той вече е политически труп. Няма светлина в тунела скъпи сънародници - те такива простаци са узурпирали всички ключови функции на държавата и такава на практика няма и не се очертава да има в обозримо бъдеще!!!
304
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Определено Борисов владее приьома на политиците до съвършенство, а именно лъжата
303
11
 
14
 
! Отговори
до 401 преди 11 години
т.е. к*р в г*за на Бойко
302
12
 
18
 
! Отговори
за изборите преди 11 години
И когато видим листите - к*р в г*за на комунистите!
301
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя е най-долния и нагъл премиер в историята на България!
300
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най големите мутри и крадци са БСП , ЕАТАКА , ВМРО начело с Костов