Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"!

Соцлидерът много ни помогна, рече премиерът
Обновена: 27 яну 2013 22:12 | 27 яну 2013 19:03,
454
Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"!
Преди да се изкаже за референдума, Борисов каза колко е щастлив от победата на Новак Джокович. Снимка: БТА

"Благодаря на Станишев. Освен че не подписа за „Белене“ навремето, прояви характер и не се поддаде на кръговете в БСП, които искаха да я строят, с организирането на този референдум той завинаги зачеркна проекта „Белене“. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като половин час преди края на изборния ден пусна своя глас на референдума в Банкя.

"Българите трябва да благодарят на Станишев, че прояви този характер", посочи Борисов. 

Според него имало и други теми, по които трябва да се чуе гласът на хората – например за тютюнопушенето на обществени места. 

"Похарчихме много пари, знаейки, че ще се провали, че избирателната активност ще е ниска, дори парите ги нямаше в бюджета. Над 14 милиона ни струва това упражнение, можеше да са за майките, за детски градини, заминаха“, изтъкна премиерът. 

„Българите показаха своя нюх, усет,  те се убедиха, че това е нещо,  което не заслужава тяхното внимание“, допълни той.  По думите му обаче референдумът не е тест за предстоящите парламентарни избори у нас и няма никаква връзка с вота. 

„Просто хората това не ги интересува, единственият плюс е, че Станишев ни помогна да не се подпише за „Белене“, заяви премиерът.  

"Ако избирателната активност мине 20%, отново в парламента ще гласуваме с „Не”. Ние сме последователна партия и сме ясно и точно казали „Да” за седми реактор в "Козлодуй", допълни Борисов.

Той отговори и на обвиненията от страна на БСП, че имало опит за саботиране на допитването, тъй като пътищата в страната не били почистени от снега. 

„На кривата ракета космосът й пречи. Пътищата са прекрасно почистени, най-слабата активност е в най-добре почистените градове. Който е искал да гласува, дори и след мача на „Челси“ и финала на Джокович, можеше да го направи“, смята премиерът. 

До урната той беше придружен от финансовия министър Симеон Дянков, който отново заяви, че при провал на референдума още утре лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да си подаде оставката. 

Тук обаче премиерът се намеси и му опонира: Да си стои, помогна много, разумен е!.  „Няма сарказъм в думите ми. С неподписването Станишев е свършил огромната работа, аз само я довърших. С този референдум той помогна много на държавата си. И трябва да му благодарим така както всички ние след време ще благодарим на ГЕРБ за финансовата стабилност“, посочи още Борисов. 

„Станишев е отговорен човек. Дянков иска да е политик и затова му иска оставката“, заяви с усмивка още премиерът. 

По изчисленията на финансовия министър за допитването „с предизвестен край“ са похарчени 20-25 млн. лева – 14 млн. за организацията плюс още разходи например отоплението в училищата, където се гласува.

Борисов изненада журналистите, тъй като на първия въпрос за референдума, започна да говори за... тенис финала при мъжете на „Аустрелиън оупън“.  „Щастлив за победата на Джокович – за Балканите, и за всички, които гласуваха за спортист на Балканите, за всички, които обичат тениса, това беше уникална негова победа. Така че като мой приятел, а и на България, се радвах много за това, че успя да победи и да вземе „Аустрелиън оупън”, каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 11 години
Чакай бе, уж не дава пари за майките, а сега можело да има за майките. Абе вие г-да политици сте такава БРУТАЛНА ТРАГЕДИЯ, че не ми се говори. ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ВАС, НЕКАДЪРНИЦИ ТАКИВА!
218
3
 
1
 
! Отговори
Ali Reza преди 11 години
do balgarka : Da vi prudna na sveshtennia balgarsi ezik
217
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** - изменник на род и Родина.
216
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атомните централи в Света трябва да се забранят-Чернобил и Фукушима ни бяха достатъчни.Народа трябва да се събуди - стига вече радиация,защо трябва да сме заобиколени от отработено ядрено гориво стотици хиляди години,защо децата ни да плащат цената за неговото съхранение???The Battle of Chernobyl Chernobyl HeartSurviving Disaster : Chernobyl Nuclear Disaster Seconds From Disaster: FukushimaЯдрената измама в Козлодуй - Георги Котев-ядрен физик
215
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички гласували със ЗА го направиха от патриотизъм и желение за промяна това е елита на България -останалото ,е чалга,*** и анархистични безхаберници.
214
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА БОЙКО НЕ МУ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА АТАКУКВА ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН )))
213
6
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
Ясно, ясно, няма да е Боко след юли. Но кой. Това ми е впроса. Всичките останали са още по-големи мафиоти от него вкл. и Кунева. Кой, кой кой ?
212
0
 
1
 
! Отговори
ASI преди 11 години
OOOOFFFF OFKAKVO DA PRAVIA ....NEZNAMIZSKA MISE MALKO LESHTA ...VSEKI DEN BOB NE VARVIABE DAVAM SI GADJETO TOEST ZAMENIAM ZA JENA NA MINISTARIMALI MERAKLII PONEJE NA POSLEDAK E NA MODA.....
211
0
 
5
 
! Отговори
balgarka преди 11 години
До турчин ako si tur4in-- pak kazvam ne izpolzuvai SVE6TENNIAT NI BALGARSKI EZIK da huli6 na6iaBALGARSKI NAROD---ako se 4uvstvuva6 tur4in idi si u vas
210
6
 
18
 
! Отговори
Orda преди 11 години
Да го д*хаш *** банкянски ***, АЕЦ Белене ще бъде построена въпреки мутренските ти уюни.
209
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господа спорещи!Референдума в този му вид е иницииран с подписка на 70 народни представили от ГЕРБ и гласуван от народните представители от ГЕРБ!!!Подписката която събра БСП не бе подкрепена в Народното събрание.Явно Борисов трябва да си по опресни паметта.Следователно провала е негов и на ГЕРБ.Който не вярва да провери,това са публични данни.
208
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
61- 38% тук не става въпрос за една партия ,а за всички които имат някаква отговорност към държавата срещу безумието и националната катастрофа наречена ГЕРБ
207
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"! Мерси боко ,сезона на тиквите е към края си .
206
3
 
15
 
! Отговори
anom преди 11 години
сега ли се сети за майките и за пенсионерите стига пиар видяхме ти възможностите чао.
205
2
 
6
 
! Отговори
IOYG преди 11 години
Da go Duhash bOICHEEEEEEE!!!
204
2
 
3
 
! Отговори
ASI преди 11 години
До radioprestilkaTE SA V EVROPA BRATO ZATOVA IM SE UVELICHIHA ZAPLATITE NA DUPETATITE TOEST DEPUTATITE A NASELENOETO KUCHETATA GI IALI
203
2
 
17
 
! Отговори
112 преди 11 години
Министъ-председателя пред избирателната секция на референдум по важен за Родината въпрос.Първите му думи са, че е щастлив от победата на Новак Джокович в Австралия!Г-н Борисов жал ми е за вас.
202
0
 
2
 
! Отговори
BALGARKA преди 11 години
До Анонимен UVERIAVAM TE 4E NE SME MI6KI-VIARVAI NI.LAVOVE-DA
201
14
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
Добре бе -Боко си отива. А тогава кой ще е -Станишев ли ? Него ли искате плиткопаметни ***.
200
1
 
15
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
Господин Премиера да спомене защо между другото, като се изхарчиха едни пари, Министри, Премиер, Президент както и депутати си повишиха заплатите средно с по 500 лв?