Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"!

Соцлидерът много ни помогна, рече премиерът
Обновена: 27 яну 2013 22:12 | 27 яну 2013 19:03,
454
Мерси, Станишев! Завинаги зачеркна проекта "Белене"!
Преди да се изкаже за референдума, Борисов каза колко е щастлив от победата на Новак Джокович. Снимка: БТА

"Благодаря на Станишев. Освен че не подписа за „Белене“ навремето, прояви характер и не се поддаде на кръговете в БСП, които искаха да я строят, с организирането на този референдум той завинаги зачеркна проекта „Белене“. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като половин час преди края на изборния ден пусна своя глас на референдума в Банкя.

"Българите трябва да благодарят на Станишев, че прояви този характер", посочи Борисов. 

Според него имало и други теми, по които трябва да се чуе гласът на хората – например за тютюнопушенето на обществени места. 

"Похарчихме много пари, знаейки, че ще се провали, че избирателната активност ще е ниска, дори парите ги нямаше в бюджета. Над 14 милиона ни струва това упражнение, можеше да са за майките, за детски градини, заминаха“, изтъкна премиерът. 

„Българите показаха своя нюх, усет,  те се убедиха, че това е нещо,  което не заслужава тяхното внимание“, допълни той.  По думите му обаче референдумът не е тест за предстоящите парламентарни избори у нас и няма никаква връзка с вота. 

„Просто хората това не ги интересува, единственият плюс е, че Станишев ни помогна да не се подпише за „Белене“, заяви премиерът.  

"Ако избирателната активност мине 20%, отново в парламента ще гласуваме с „Не”. Ние сме последователна партия и сме ясно и точно казали „Да” за седми реактор в "Козлодуй", допълни Борисов.

Той отговори и на обвиненията от страна на БСП, че имало опит за саботиране на допитването, тъй като пътищата в страната не били почистени от снега. 

„На кривата ракета космосът й пречи. Пътищата са прекрасно почистени, най-слабата активност е в най-добре почистените градове. Който е искал да гласува, дори и след мача на „Челси“ и финала на Джокович, можеше да го направи“, смята премиерът. 

До урната той беше придружен от финансовия министър Симеон Дянков, който отново заяви, че при провал на референдума още утре лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да си подаде оставката. 

Тук обаче премиерът се намеси и му опонира: Да си стои, помогна много, разумен е!.  „Няма сарказъм в думите ми. С неподписването Станишев е свършил огромната работа, аз само я довърших. С този референдум той помогна много на държавата си. И трябва да му благодарим така както всички ние след време ще благодарим на ГЕРБ за финансовата стабилност“, посочи още Борисов. 

„Станишев е отговорен човек. Дянков иска да е политик и затова му иска оставката“, заяви с усмивка още премиерът. 

По изчисленията на финансовия министър за допитването „с предизвестен край“ са похарчени 20-25 млн. лева – 14 млн. за организацията плюс още разходи например отоплението в училищата, където се гласува.

Борисов изненада журналистите, тъй като на първия въпрос за референдума, започна да говори за... тенис финала при мъжете на „Аустрелиън оупън“.  „Щастлив за победата на Джокович – за Балканите, и за всички, които гласуваха за спортист на Балканите, за всички, които обичат тениса, това беше уникална негова победа. Така че като мой приятел, а и на България, се радвах много за това, че успя да победи и да вземе „Аустрелиън оупън”, каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ МУТРАААААА БЕЛЕНЕ НЕ Е ЗАЧЕРКНАТО ,ТИ СИ ЗАЧЕРКНАТ !!!! АДИОС МУТРАК
198
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутра в джунглата.
197
3
 
12
 
! Отговори
34 преди 11 години
А БЕ ЗАЩО ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА
196
0
 
4
 
! Отговори
ASI преди 11 години
До balgarkaDA SE SABEREM NIAKADE V NIAKOI GRAD NA PROTEST SRESHTU TEZI OBIRDJIII I PIAVICCI
195
0
 
4
 
! Отговори
balgarka преди 11 години
До Анонимен moge bi si prav,no znaem vsi4ki 4e triabva da ima voda4i bez vode6ti figuri na na6ia potapkan narod mu e trudno da vdigne glava.mnogo ot nas po mladite sa iz 4ugbina,no vi uveriavam 4e sme gotovi za NOV BALGARSKI RED I BALGARSKI ZAKONI
194
12
 
9
 
! Отговори
гацо преди 11 години
До всички.Още един път ще напиша.Блене ще стане една много добра газова цантрала .А кумунягите на изборите ще ги бием със същите 62%.
193
2
 
6
 
! Отговори
ASI преди 11 години
GERB niama dasi hodi.....Zashtoto horata sviknaha da badat ****II ZA TOVA PAK SHTE BADE IZBRANNALI IMA EDNA POKOVORKA...OT EDIN PAT KU*VA I PE*ERAST NESE STAVA NO SE SVIKVANARODA SVIKNA ZA TOVA PAK SHTE E NA POSTA OSVEN AKO NESI MAHNAT KONSKITE SI KAPACCI I DASE OBEDINIAT ZADAMOGAT DA IM SE CHUVAT GLASOVETE PONE MALKO NA DALECH A NE SAMO PRIKAZKI PO INTERNETA I ZA KUMCHO VALCHO
192
5
 
11
 
! Отговори
Простотия преди 11 години
Тук спестяват простотията Борисова ....а тя бе в началото ...деББилът започна с изявление че се радва на победата на Джокович-това е по интересно за него....А след това пак само ПРОСТОТИЯ.....ГНУСНО Е ДОРИ ДА СИ МИСЛИМ ЗА НЕГО !!!
191
4
 
10
 
! Отговори
Киев преди 11 години
Заедно ние сме повечеRazom nas bahato Долу мутренската власт!Не на страха!youtu.be/x_S9gCjA12o
190
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преброяването на симпатизантите на БСП с парите на всички нас приключи. Понеже този рефе рендум беше иницииран и рекламиран от БСП би следвало всички симпатизанти да са гласували с ДА. Резултатите - от имащите право на глас за гласували 20%, да приемем че 65% са гласували с ДА. Значи симпатизантите на БСП са 20% х 65% = 13% от имащите право на глас. Да ви е честото другари. 13% твърд електорат=гарантирана загуба на парламентарните избори!
189
6
 
17
 
! Отговори
55 преди 11 години
БОЙКО ВЕЧЕ Е БИТА КАРТА
188
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гробарите от днес сами да си спират тока в режим 2 има/ 2 няма.Или най-добре да бръкнат в контакта-полза от такива хора България няма!!!
187
1
 
4
 
! Отговори
balgarka преди 11 години
До ASI nikoga ne e kasno neka se organizirame vse o6te ima nadegda az trudno se pedavam da giveiat dezata na balgaria po dobre
186
4
 
3
 
! Отговори
щедър преди 11 години
Аз па да давам по 50 000 на българче,по 5000 иляди минимална пенсия и по 10 000 минимална заплата и отгоре на това по 100 кила ракия на семейство.
185
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тикво, хората гласуваха и ето резултатът:60% са "ЗА"ГРОБ СИ ОТИВА !!!!
184
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хората гласуваха с 60 процента за нова централа !!! факти !
183
6
 
7
 
! Отговори
Адолф преди 11 години
Попитали един червен ***: Кого излъга ,какво открадна днес......
182
0
 
3
 
! Отговори
balgarka преди 11 години
До DEMOCRATOS ti koi si-ako si grak,za6to izpolzuva6 svetia ni ezik i karvavata ni pismennost za da rugae6 BALGARIA
181
9
 
18
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
Тиквата си е такъв.И на карате като го бият,пак победител се изкарва!
180
0
 
2
 
! Отговори
ASI преди 11 години
До Анонимен 227ne razbra bratle....tova beshe i stana malko ama saaaaamo malko prane ama ne na drehi a na PARIzada ne moje daim se hvanat kozovete kolko pari sa prasnati do den dneshen za EBECA toest AECA-BELENEDANO PONE SEGA SASE NAIALI URUDITE IM S URUDIAZSAM EDIN TURCHIN I MISLIA ZA TAZI DARJAVA A EDIN NIAKAKAV SI URUD BIL BALGARIN TOI NE MISLI ZA MAICHINATA SI STRANAMAMA IN DA.....NA VSICHKITE TAKIVAKATO V PARLAMENTA:O B I R D J I I T A K I V A