СДС стартира подписка за референдум за пушенето

БСП реанимира политикономиста Костов, скочиха сините
29 яну 2013 20:43,
118
СДС стартира подписка за референдум за пушенето
Лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: БТА

СДС започва от понеделник подписка за референдум за тютюнопушенето на обществени места. Това каза на пресконференция след заседанието на Националния изпълнителен съвет на партията лидерът й Емил Кабаиванов.

Той посочи, че председател на инициативния комитет, който ще събира подписите, е заместник-председателят на СДС Любомир Ковачев.

Ковачев посочи, че днес са внесли в деловодството на парламента уведомление, че започват събиране на подписка за референдум. Въпросът, по който ще искат допитване, е "Да отпадне ли пълната забрана за тютюнопушене на обществени места?".

Това е въпрос, който не само е от сериозен интерес за повечето български граждани, а и по него своето мнение може да даде всеки, посочи Ковачев и добави, че ще съберат повече подписи от комитета, предизвикал референдума за АЕЦ "Белене".

Взаимното обслужване между Иван Костов и БСП не е нещо ново, то е червената нишка на прехода, но потресаващото е, че вече дори не се опитват да го прикриват. Това заявиха от СДС в коментар на резултатите от референдума и думите на Сергей Станишев, че автентичната десница е имал възможност да покаже истинското си лице.

„След маскарада окончателно паднаха и маските. На пресконференцията след допитването Станишев върна жеста на Костов и Ко, като ги похвали и обяви за автентичната десница за това, че го спасиха от пълен провал, като легитимираха референдума, осигурявайки необходимите двадесетина хиляди гласа“, заявяват от СДС.

Според сините знаковият старт на партньорството е бил 4 февруари 1997 г., когато Първанов и Костов договориха „мирното предаване на властта“, „като сделката беше да не се отговорност за откраднатите милиарди от БСП, неразсекретяване на досиетата, неосъществената лустрация и запазване на схемата за приватизация, заложена от БСП олигарсите и техните руски другари“.

Още по темата
След това Костов индиректно съдействал при втория избор на Първанов за президент, посочват още сините. 

„Последните месеци целият ресурс на БСП, които както се видя на референдума не можаха да изкарат и половината от тези, които ги подкрепиха на последните парламентарни избори, е мобилизиран да реанимира асистента си политикономист Костов и да подрива СДС. Целта е ясна – СДС трябва да бъде унищожен, защото изрита петата колона на БСП от своите редици и се явява препятствие пред завръщането на тройната коалиция“, декларират още сините.

Според СДС партиите, участвали в референдума,  за пореден път подценили избирателите,  като решили за тяхна сметка да си направят предизборната кампания и затова справедливо получили звучен шамар.

„Явно волята на българските граждани е този маскарад да бъде прекратен веднага. За това Народното събрание на Република България трябва максимално бързо да вземе решение за изпълнение на приетата от правителството стратегия за развитие на енергетиката, с което да се възстанови законността и нормалността в България“, призовават сините.

Според СДС рокадите в изпълнителната власт са закъснели. На въпрос дали вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов трябва да подаде оставка заради днешната стрелба пред съдебната палата срещу Златомир Иванов-Баретата, Кабаиванов каза, че оставката на Цветанов няма да реши подобни проблеми.

Докато на свобода се движат фигури, които са част от организирания престъпен свят, вероятно ще има и
инциденти като днешния, коментира Кабаиванов.

Според него искането на оставки от опозицията няколко месеца преди изборите е само с предизборна цел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха събери 500 000 хиляди подписа бе ДУДУК ГАЙДА !
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BALGARIA NIAMA ANALOG V SVETA !TOVA E NAISTINA NEPOSTIJIMA PROSTOTIA I BEZNADEJNOST !!!!!!!
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гайда, КАБА ГАЙДА ама не е родопска а е *** като на Фидосова онова на което сяда . Този пуяк, тази гайда така се е надул, че вече прилича на тиква . Разликата е, че ГАЙДАТА е ратайче на ТИКВАТА !
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е в Синята коалиция.СДС е на ДС/БСП/бкп.
21
3
 
16
 
! Отговори
Уточнение! преди 11 години
С този председател на тва измислено СДС е по-правилно да се каже:"Бат'Бойко стартира подписка за ..."
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dnes.bg/obshtestvo/2013/01/29/novo-pravilo-obezsmislia-plashtaneto-na-zdravni-vnoski.178816Мисля че е по - удачно да има референдум " Трябва ли здравните осигуровки да са задължителни или не ? "
19
0
 
21
 
! Отговори
racho kovacha преди 11 години
Според мене има нужда от референдум но за броя депутати/хрантутковци/в народното събрание. и моето категорично мнение е не повече от Австрия-80 броя.с10 служебни коли
18
4
 
20
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Аз съм пушач. Не мисля, че разрешаването на пушенето е правилно. После ще има референдум за разрешаване на НАПУШВАНЕТО с трева на публични места. Кабагайдов е аут отвсякъде - предател.
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много тъпо решение.Ако така си мислят , че пушачите ще гласуват за тях на изборите - дълбока заблуда.
16
1
 
17
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Още ли ги има тия
15
3
 
14
 
! Отговори
varg преди 11 години
против разбира се.Само чалгарите ще гласуват със за.
14
3
 
20
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Референдум за пушене?!?!НИКОЙ да не гласува за тях на избори!!!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До РУМЕН221Палячовци са.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Намериха начин да влязат в новините, нима не разбирате. Никакъв референдум нямат намерение да предизвикват... Чак такива *** не са. Не че ги харесвам.
11
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешници. Света върви напред ,тоя с плоската глава ще връща пушека по заведенията. *** без друга работа. И името му така и незапомних..
10
3
 
20
 
! Отговори
АНТИ ГЕЙрб преди 11 години
ЕДИН ПОСТАВЕН ОТ РАПОНА ЗА ЛИДЕР НА СЕЙДЕЙСЕТО , ПРИ ТОВА И С МНОГО ОСОБЕНА ФОРМА НА ГЛАВА, ОКОНЧАТЕЛНО ЗАКРИ СИНЯТА ИДЕЯ, КОЯТО В ПЪРВИТЕ ГОДИНИ ПАЛЕШЕ СЪРЦАТА И ДУШИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ
9
3
 
25
 
! Отговори
TTT преди 11 години
Е сега ще намерят пари за предизборната си кампания. Палячовци! И ако това е важния дневен ред на обществото!! Марш обратно на село мутро ***! Да си пушиш в плевнята!
8
3
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
абе тва диво прасе какъв референдум го гони, който му се дими, на вън. Пак взеха да въртят ***, някои здраво "киха"
7
3
 
9
 
! Отговори
jamamoto преди 11 години
Ще се подпиша за референдума,на който ще гласувам да се забрани пушенето тук там.
6
2
 
17
 
! Отговори
kkk преди 11 години
няма пари за болните деца.. а за простите решения на бспарите и сдс'рите вечно има. Щом искат референдум партийната група да си плати от джоба