СДС стартира подписка за референдум за пушенето

БСП реанимира политикономиста Костов, скочиха сините
29 яну 2013 20:43,
118
СДС стартира подписка за референдум за пушенето
Лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: БТА

СДС започва от понеделник подписка за референдум за тютюнопушенето на обществени места. Това каза на пресконференция след заседанието на Националния изпълнителен съвет на партията лидерът й Емил Кабаиванов.

Той посочи, че председател на инициативния комитет, който ще събира подписите, е заместник-председателят на СДС Любомир Ковачев.

Ковачев посочи, че днес са внесли в деловодството на парламента уведомление, че започват събиране на подписка за референдум. Въпросът, по който ще искат допитване, е "Да отпадне ли пълната забрана за тютюнопушене на обществени места?".

Това е въпрос, който не само е от сериозен интерес за повечето български граждани, а и по него своето мнение може да даде всеки, посочи Ковачев и добави, че ще съберат повече подписи от комитета, предизвикал референдума за АЕЦ "Белене".

Взаимното обслужване между Иван Костов и БСП не е нещо ново, то е червената нишка на прехода, но потресаващото е, че вече дори не се опитват да го прикриват. Това заявиха от СДС в коментар на резултатите от референдума и думите на Сергей Станишев, че автентичната десница е имал възможност да покаже истинското си лице.

„След маскарада окончателно паднаха и маските. На пресконференцията след допитването Станишев върна жеста на Костов и Ко, като ги похвали и обяви за автентичната десница за това, че го спасиха от пълен провал, като легитимираха референдума, осигурявайки необходимите двадесетина хиляди гласа“, заявяват от СДС.

Според сините знаковият старт на партньорството е бил 4 февруари 1997 г., когато Първанов и Костов договориха „мирното предаване на властта“, „като сделката беше да не се отговорност за откраднатите милиарди от БСП, неразсекретяване на досиетата, неосъществената лустрация и запазване на схемата за приватизация, заложена от БСП олигарсите и техните руски другари“.

Още по темата
След това Костов индиректно съдействал при втория избор на Първанов за президент, посочват още сините. 

„Последните месеци целият ресурс на БСП, които както се видя на референдума не можаха да изкарат и половината от тези, които ги подкрепиха на последните парламентарни избори, е мобилизиран да реанимира асистента си политикономист Костов и да подрива СДС. Целта е ясна – СДС трябва да бъде унищожен, защото изрита петата колона на БСП от своите редици и се явява препятствие пред завръщането на тройната коалиция“, декларират още сините.

Според СДС партиите, участвали в референдума,  за пореден път подценили избирателите,  като решили за тяхна сметка да си направят предизборната кампания и затова справедливо получили звучен шамар.

„Явно волята на българските граждани е този маскарад да бъде прекратен веднага. За това Народното събрание на Република България трябва максимално бързо да вземе решение за изпълнение на приетата от правителството стратегия за развитие на енергетиката, с което да се възстанови законността и нормалността в България“, призовават сините.

Според СДС рокадите в изпълнителната власт са закъснели. На въпрос дали вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов трябва да подаде оставка заради днешната стрелба пред съдебната палата срещу Златомир Иванов-Баретата, Кабаиванов каза, че оставката на Цветанов няма да реши подобни проблеми.

Докато на свобода се движат фигури, които са част от организирания престъпен свят, вероятно ще има и
инциденти като днешния, коментира Кабаиванов.

Според него искането на оставки от опозицията няколко месеца преди изборите е само с предизборна цел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
още народни парици им се лапат, още 20 млн. да се хвърлят за да се върне отровата около нас, брейййййй простотия до шия
44
1
 
13
 
! Отговори
? преди 11 години
Такива като Кабагербов не се радват на постиженията на умните българи, а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят.
43
14
 
8
 
! Отговори
дидо преди 11 години
Послушах Костов и гласувах с НЕ. И кво стана, гласувъл съм за Станишев. Минахме 20%, защо бе Иване ни подведе. Какъв политик си ти та позволи ние твоите симпатизанти да дадем гласа си за каузата на комунистите. Ще гласувам на следващите избори не за ДСБ а за ГЕРБ.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ли е най-важното за тази страна. Егаси ***.
41
2
 
15
 
! Отговори
до КАБАТА преди 11 години
Попаднал ли си в яма, първо спри да копаеш.
40
2
 
14
 
! Отговори
BY преди 11 години
Истината е в Синята коалиция.СДС е на ДС/БСП/бкп.
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истеричната злоба на едно нищожество като КАБАТАсульов е комплимент за нейния обект*)))))))))))))))))
38
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС беше на "командно дишане", а КабаГЕРБов само спря тока!!!
37
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-лесно се различават *** като им споменеш "Костов", наострят уши, разширяват зеници, изпъкват вени и се почва .... Щом *** ги тресе, значи е добре!
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този ухилен бръснар е ДС-проекта ЛИДЕР на останалите лалугери в СДС
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Референдума ще е невалиден.Първо променете закона за референдумите и тогава рипайте.Начи като във всичките му нормални дръжави - 50% от избирателите.
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кабагайдов е аут отвсякъде - предател.
33
0
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
Абсолютни диоди...
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе нека да стартират подписка, колко гласове мислите, че ще съберат? Абстрахирам се от темата на допитването, но организирането на референдуми в България може да се превърне в една добра традиция. Погледнете Швейцария например.
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На какво ви прилича главата на *** хилещо се от снимката ?На ***, на ненормалник или на *** на Мария КАПОт ?
30
3
 
21
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
Бил съм на всички митинги на СДС.Не съм пушач, но не бих участвал по никакъв начин в принудителни мерки спрямо тяхТози политически *** обаче не мога да го гледам.Герб го натресоха на тази позиция за да отвратят и най-ревностните привърженици на синята идея.Едиствената надежда на България е ДСБ и И.Костов.
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е в Синята коалиция.СДС е на ДС/БСП/бкп.
28
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 11 години
До racho kovacha, идеята я прочетох на още 2-3 места. аз съм за намалянето на народните представители в парламента по не на половина.лесно би трябвало да се съберат подписите.към коя гражданска организация можем да се обърнем ?идеи ?
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сини *** колко жалко звучи копираната ви инициатива и няма нищо по-сигурно от това, че ще се провали тихо и скрито както жалката ви крадлива партийка. Най-много да ви подпишат дузината останали живи бабички реститутку и шепата психично болни гласоподаватели.
26
1
 
13
 
! Отговори
Пушач преди 11 години
Целата Мара втасала, п....та си препасала. Отделяв ви само 30 сек., защото за трупове и това е много.