Не сме се занимавали с Моника на Станишев, кълнат се от ГЕРБ

Не се справихме с монополите, признаха бившите управляващи
20 мар 2013 18:31,
238
Не сме се занимавали с Моника на Станишев, кълнат се от ГЕРБ
Моника Йосифова Снимка: архив, Булфото

Приятелката на соцлидера Сергей Станишев - Моника Йосифова, не е била предмет на разследване по време на дейността на комисията „Хохегер“, обясниха от ГЕРБ на специална пресконференция. 

„Ние не сме се занимавали със социално-битови проблеми“, увери бившият председател на комисията Димитър Главчев.  

По негови думи целта на временната анкетна комисия е било да се установи за какво са изхарчени близо 3 млн. лева - пари на всички български граждани. По думите на Главчев комисията е разгледала един договор между Пловдивския панаир и австрийския лобист Петер Хохегер от 2006 г. и прословутия договор между МС и Хохегер по време на управлението на Сергей Станишев за изчистване на имиджа на България пред ЕС. 

Главчев обясни, че Йосифова не е била предмет на проверки, след като приятелката на Станишев изпрати до главния прокурор Сотир Цацаров писмо с молба цялата й дейност да бъде проверена и името й да бъде изчистено. 

Въпреки неколкократните уверения на Димитър Главчев, че Йосифова няма нищо общо с целите на комисията, нейното име безспорно беше най-често споменаваното по време на пресконференцията. Бившите депутати от ГЕРБ, които бяха членове на комисията „Хохегер“, не извадиха никакви нови данни по случая.

Още по темата
По думите на Главчев самата комисия е приключила своята работа още през октомври 2012 г., но не внесла своя доклад в пленарната зала, защото смятала, че депутатите имали по-важни законопроекти, с които да се занимават. През октомври 2012 г. докладът е бил представен и на вниманието на прокуратурата, но представителите на бившето мнозинство в НС нямат данни обвинението да се е самосезирало за някакво престъпление, заяви Главчев на въпрос на Dnes.bg. 

По думите му голям проблем било, че всъщност не е ясно за какво са изхарчени тези средства. Вие не виждате ли проблем в това, попита риторично той, но отказа да каже дали самият той е открил някакви нарушения по време на работата си в комисията. 

Главчев обаче не пропусна да припомни, че Агенцията за държавна финансова инспекция е препоръчала 500-те хиляди евро от договора между Хохегер и Пловдивския панаир да бъдат възстановени на държавата, защото няма договор за обществена поръчка. Тази информация обаче стана известна още в края на миналата година. 

Депутатите от ГЕРБ не пропуснаха да натъртят, че Моника Йосифова е била посредник и при двата договора на българската държава с лобиста Петер Хохегер. В изявленията им се прокраднаха и много намеци как по време на тройната коалиция най-близкото обкръжение на Станишев си е разпределяло милиони. 

Бившият депутат от мнозинството Петър Петров пък направил собствено разследване по случая с лобиста и Йосифова. Самият Петров никога не е бил член на комисията „Хохегер“, но обясни, че провел разследването и присъствал на заседанията на комисията поради „личен интерес към материята“. Петров се съсредоточи в изказването си около личността на Йосифова и връзките й с един от консултантите по договора с Петер Хохегер за изчистване на имиджа на България – Росен Карадимов. 

Според Петров приятелката на Станишев твърдяла, че не познава Карадимов, но негово лично разследване показало, че между фирмата на Йосифова „PR медия“ и фирмата на Росен Карадимов са текли големи парични потоци. Йосифова наела „КМ Консултинг“ на Карадимов да й „запазва земи по Черноморието“. За тази услуга на Карадимов били преведени стотици хиляди левове, но до покупка на земи така и не се стигнало.

По данни на бившия депутат от ГЕРБ в случая ставало дума и „за особен вид шизофрения“, тъй като Карадимов запазвал на Йосифова свои собствени земи. По данни на Петров това е конфликт на интереси, тъй като Карадимов е консултант по договорите с Хохегер, а с договорите с „КМ Консултинг“ Йосифова се е опитвала да прикрие парични потоци към него от договорите с австрийския лобист. Самият Петров обясни, че данните му са обществено достъпни и са черпени от Търговския регистър и други достъпни за всеки български гражданин средства за информация. 

След близо 15-минутните обяснения на Петров относно разкритията му думата взе Димитър Главчев, който уточни, че личните разследвания на Петров изобщо не са били предмет на обсъждане в комисията „Хохегер“. 

Самият Петров обмислял да сезира прокуратурата по своите данни, но отказа да уточни за какви престъпления.  Главчев отчете, че дейността на комисията „Хохегер“ е струвала на данъкоплатците 9800 лева. 

Бившият депутат от мнозинството отказа да коментира депутатските листи на партията за предстоящите избори. Той уточни, че в момента текат номинации от местните организации, а след това комисия ще прецени как да бъдат наредени листите. Засега той изключва възможността бившият финансов министър Симеон Дянков да оглави някоя от тях. По думите на Главчев обаче, ако някоя областна организация го номинира, кандидатурата му можела да бъде обсъдена. 

Главчев призна и грешки на предишното управление. „Не се справихме с монополите, имахме кадрови грешки, но всичко това може да се оправи за в бъдеще“, заяви бившият депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: ГЕРБМоника Йосифова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
8
 
33
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Другаря Станишев трябва да осигори бъдещето на детето си.ЗАЩО ГО ВИНИТЕ.
191
10
 
33
 
! Отговори
Проблемът преди 11 години
Проблемът на Главчев всъщност е проблем на Цветанов!!! Защо ли? Защото, ако Главния Прокурор заключи, че няма закононарушения на Моника Йосифова, то тя може да осъди Цветанов и Найденов за клевета, а ако желае и за морални щети! Та Цецко ще трябва да се раздели с 1-2 апартамента!
190
9
 
38
 
! Отговори
bb преди 11 години
АБЕ ТАЯ СТАТИЯ Е ПИСАНА САМО ОТ СТАНИШЕВ.
189
8
 
35
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Поне е ясно как бяха похарчени 1.5 милиона за няколко нескопосни рисунки за т.н. " "ТУРИСТИЧЕСКО ЛОГО" на БЪЛГАРИЯ.
188
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мончо,чист,чист,а тоя *** български лош народ,как му се меси в бизнеса!!!! Ама,сте нагли това българите!!! Оставете момчето бе!!!! Той,чист като сълза,а вие какво искате от него!? Не с лошо бе!
187
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БоСимеонов Случайно някъде в главата ти да са е съхранило времето за това кога беше това измиване на лицето ви пред Европа!!! И нали сте много чисти,та от какво ви го миха,че неразбрах!!! А,сега ако имаш спомен,сигурно ще и спомниш кой тогава беше Гл.Прокурор!!! Айде още малко се напъни и ще се сетиш!!! Е,та от този пухльо какво да очакваш??? Бях ясен нали!!!
186
12
 
37
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Най-сигурния в държавата е бившия Премиер - бойко борисов. По собствените му думи "от три години в спалнята му няма женски ***", а всяка вечер си ляга под един покрив с младите момчета от НСО, които го "охраняват"... ха-ха-ха-монополистите го държат с компроматни снимки и той затова така им се ог...зва
185
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ехо,до всички!!!!!Знам точно кога ще дойде края на БСП!!!!На 12.05.2013г. Обзалагам се!!!Единственият им ход е да обяват изборите за фалшифицирани!!! Ама,нищо ново от тези кухи тикви!!!
184
12
 
40
 
! Отговори
бай-бай соц преди 11 години
хехе...комунистическите *** не са спали цяла нощ и сега масово под строй защитават...всъщност една мафиотка и крадла
183
8
 
37
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
До 206. Проблемът с конфликтът на интереси, с какъвто и да е конфликт на интереси, може съвсем спокойно да бъде разгледан от прокуратурата, нали така? И така трябва. Но не! Ние правим "ПАРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ" с централната идея да превърнем едно подозрение в централна обществена тема и открита атака срещу политически опонент.
182
9
 
36
 
! Отговори
герб-Срам за Родина преди 11 години
204-ти Те ти обещаха и предния път, но няма нито един наказан, дори хора на ДПС до последно оглавяваха местни агенции. "Депутат от ГЕРБ, пожелал, анонимност, съобщи, че ръководството на партията е посъветвало повечето бивши народни представители да се регистрират в бюрата по труда, за да имат законни доходи по време на предизборната кампания" Да си ни честити, докато има такива като теб така ще е? 400 000 нови безработни, 15 пъти скок в броя на самоубийствата, невиждан бум в публичните самозапал
181
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 205: Аааа,имаше,имаше!!! Амнезията как ти е!!! Време е за хапчетата!!! А,управлението на Виденов,а купоните при Луканов???? Ама,много амнезия имате в тази партия бе!!!! Даже не помните,че хората не гласуваха за вас,а за ГЕРБ!!!
180
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БоСимеонов: Алоооо,много ти е развит мозъка бе!!! Как го правиш!!! С този развит мозък като на уфсъ,да си чувал нещо за конфликт на интереси!!??? Или обцете сте над тези неща!!!!
179
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По некадърно управление от това на Герб досега сме нямали- незнаещи и неможещи хорица но в същото време добри лъжци и популисти.Е който иска да им вярва -промити мозъци дал господ.
178
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А е трябвало! Ей, ГЕРБ, ще гласувам за вас, но искам тоя път да обещаете, че ще се занимаете активно и с мониката, и с р.овч, и с всяква такава ***! Ясно?
177
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ааауууууу,много измъчена бе!!! Ми,къде е МОНЧО???
176
9
 
33
 
! Отговори
vesko преди 11 години
А защо?
175
14
 
40
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
ГЕРБ са безкрупулни в желанието си да окалят някой политически опонент. Бъркат се в личния му живот с парламентарни комисии, драпат, обиждат, опитват се да изкарат близките му *** или крадци, Станишев бил обратен, приятелката му к-рва... долно и гнусно политическо поведение на жалки милиционерски недоразвити мозъчета.
174
15
 
39
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Е те не са се занимавали ,но съсела страда вече от параноя и ГЕРБ ,Монка чисти името му нали е пиарка,само ,че много *** и препарати трябват за да изпере мърсотията .
173
17
 
41
 
! Отговори
111 преди 11 години
Истинския проблем в държавата никой ли не го вижда ? Подписани са договори за загробване на държавата от БСП със зелени енергии...Белене...с ТЕЦ-овете. От тия договори се вдига цената на тока а от там и цените на всички стоки. Лошото е че не можем да наоравим нищо с тия подписани договори защото ще ни съдят в Страсбург и пак ще плащаме. Единственото нещо което можем да направим е да подгоним червената *** с камъни, но най вече на изборите като гласуваме за ГЕРБ !!!!!!!!!!