Няма логика да ме арестуват, отсече Цветанов в Брюксел

Бившият министър определи промените в МВР като политчистка
Обновена: 4 юни 2013 11:27 | 4 юни 2013 07:11,
258
Няма логика да ме арестуват, отсече Цветанов в Брюксел
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов определи слуховете, че ще бъде задържан, "повече като вестникарски".

"Няма логика това да стане, това е начален етап на досъдебно производство, коментира той в Брюксел, където късно снощи се срещна с председателя на групата на Европейската народна партия в ЕП Жозеф Дол.

По неговите думи трябва да бъдат събрани доказателства, а прокуратурата трябва да извърши процесуално-следствени действия, като затова трябва да поиска неговия депутатски имунитет, за да се види каква е истината.

Той изрази очакване, че досъдебното производство ще събере доказателства в полза на становището, че няма достатъчно данни "за тези твърдения, тиражирани от лидера на ПЕС Сергей Станишев в предизборната кампания".

Цветанов попита защо има такава бързина по този случай, а няма такава бързина по "случая Хохегер".

Още по темата

"За мен е важно да имаме еднакъв подход към всичко, което се случва в държавата", добави той.

Цветанов определи темата за бюлетините в печатницата в Костинброд като изключително добра манипулация, инициирана от една телевизия.

Той допълни, че при разговора им Дол е дал пример със себе си, тъй като преди години във Франция срещу него било водено разследване, продължило 4-5 години.

"Това е политическо, трябва да се въоръжиш с много търпение и да си щадиш нервите. Когато всичко това приключи, ще бъдеш много по-силен", казал Дол на Цветанов.

"Всички тези действия ще се наблюдават от ЕНП и предполагам, че ще представляват интерес и за Европейската комисия, за да види какви са доказателствата и тези твърдения и внушенията, направени по време на предизборната кампания", заяви Цветанов по повод темата за подслушването у нас.

Той се позова на главния прокурор, за да отбележи, че няма доказателства за незаконно подслушване.

"Тройната коалиция между "Атака", ДПС и БСП дори правораздава от парламентарната трибуна", коментира още бившият МВР шеф.

"Няма експертиза и вече не се говори за незаконните подслушвания, такива няма, видно от това, което има прокуратурата и което аз твърдя, защото знам, че съм невинен и такива неща никога не съм правил", каза той.

"Просто това са внушения, които изиграха добра роля по време на кампанията. Говори се за неупражнен контрол, при положение, че няма констатирано престъпление", допълни той.

В отговор на въпрос ексвътрешният министър изрази мнение, че предприеманите законодателни промени в МВР ще застрашат сигурността на ЕС, тъй като "има пълно неразбиране по нещата, които се входираха в българския парламент, които не кореспондират с цялостната национална стратегия", приета от предишното Народно събрание, с даването на досъдебни функции на контраразузнавателна служба, каквато е ДАНС.

По думите на Цветанов действията, свързани с дейността на ГДБОП и ДАНС, са промяна на закона "в уродлив вид" и възраждане на бившата Държавна сигурност.

По повод промените в ръководствата на СДВР и ОДП-тата в страната Цветанов заяви, че това изглежда като чистка.

Той добави, че когато е поел поста на министър на вътрешните работи, е предприел промени, едва след съвещания и запознаване с отчети за дейността.

По неговите думи полицейските ръководители, изградени през последните 10 години, никога не са били съпричастни към политически каузи, а оценката, която е давал за тях, се е основавала на професионалните им качества.

"Гордея се с тях, включително и с отстранените по незнайно какви причини. Явно е и е видно, че това е политическа чистка", категоричен бе Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
4
 
6
 
! Отговори
DDD 67 преди 11 години
Здравейте отново, Драги Другарки и Другари от ГЕРБ! Ето че най-после работният ден свърши, измих трудовата пот и ГЕРБ-ерастката кръв от юмруците си, и мога да се посмея малко преди лягане на мутро-милиционерските коментари в нета... Че утре рано-рано пак сме по улиците да ловим ГЕРБ-ерасти. А никак не е леко - те хем са страхливи, хем пъргави. Иначе днешния план го преизпълних: 2 спукани тикви, 4 сериозни фрактури, и много счупени ръце, носове и пръсти...
170
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе Цецко, какъв е тоя шушляк дето си го облякъл?! Хората с костюми ходят в Брюксел.
169
21
 
11
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 11 години
Ако някой посегне да аристува Цветанов ще трьябва да знае,че има много хора които ще го посрещнат с камъни и дървета защото като министър със риск за живота си се бореше срещу престъпността.Искренно му желая да е жив и здрав.
168
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес .бг -от всичко прочетено като новини и коментари окончателно ми се доказахте като слугински сайт на червената номенклатура дори подозирам , че от някъде се подава и тлъстата ръка на Пеевски -само че подценявате интелигентността на българина -същото важи и за дежурните драскачи на които репертоара отдавна се е изчерпал -та чак е втръснал
167
0
 
5
 
! Отговори
Я преди 11 години
Хора, не разбрахте ли,че българинът работи добре само когато има постоянен контрол.Трябва да има надпартиен орган, който да наблюдава работата на служителите на корупционни позициис всички средства!Тезата за нарушаване на демократични права и свободи обслужва тези, коитоги нарушават!Задачата на гражданското общество е да намери начин и чисти хора и да се наложи тотален контрол върху делата на народните избраници от всякакъв вид!Те са да ни служат,а не ние на тях.Да бъдем достойни работодатели!
166
7
 
24
 
! Отговори
СиДянков преди 11 години
То и с апартаментите му няма никаква логика..... да работиш цял живот на държавна работа и да имаш 6 апартамента......
165
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дали не се е присъединил вече към онея "братя", дето ги пуснаха по живо, по здраво да си излязат ?
164
4
 
26
 
! Отговори
John Doe преди 11 години
Ама защо нито един журналист не пита кога най-после Цветан Цветанов ще се прибере в България?И ще се прибира ли изобщо?
163
4
 
29
 
! Отговори
Българин преди 11 години
ИМА ЛОГИКА,ЦЕЦКО,ИМА......А В НЯКОИ СРЕДИ НА ТАКАВА ЛОГИКА МУ ВИКАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА.
162
9
 
36
 
! Отговори
Фен преди 11 години
Много страхливо *** излезе, отиде да се оплаква на скапаните западняци. Само, че те ще го потупат лицемерно по рамото и ще го пратят обратно да си бере гайлето.Дано го окошарят наглото ченге, много голям го вадеше когато беше на власт.Да види сега хубаво ли е.
161
6
 
22
 
! Отговори
льольо преди 11 години
АКО МУ СЕ РАЗМИНЕ,Е ЯСНО,ЧЕ СА СЕ ДОГОВОРИЛИ.кОЕТО СЕ ПРЕДПОЛАГАШЕ.
160
9
 
34
 
! Отговори
Агента преди 11 години
Ти само се върни , па ще видим кой кум , кой сват и кой на булката брат!
159
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mnogo vi e kasa pametta koi trjabva da sa v zatvora DRASKACHI MALOUMNI...............
158
0
 
6
 
! Отговори
до lora love преди 11 години
Радвам се, че ти и твоите познати не сте в България в такъв случай.
157
6
 
33
 
! Отговори
Тъщата преди 11 години
Много мразя някой да ми сочи застрашитерно с пръст дано в затвора го научат на обноски!
156
7
 
34
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Този на връщане да не обърка самолета и да потегли за ЮАР? Няма къде да се скрие на Брендо хората ще го открият!
155
9
 
32
 
! Отговори
я преди 11 години
като няма логика , защо си хукнал в брюксел за протекции бе няма време иначе би отскочил и до сащ *** мръсен
154
7
 
31
 
! Отговори
бай Ставри преди 11 години
Всички сме невинни Чакаме те Цецос нетърпение . Софийски централен ,лява крило ,6 ти отряд.осма килия.Бай ти Ставри.
153
2
 
0
 
! Отговори
Иван преди 11 години
До РениМило момиче, тук е така. В заглавията най-често ще срещнеш: "отсече", "ревна" и прочее примитивизми. "Не стреляйте в пианиста, той толкова може!" Толкова им е езиковата култура, общата култура и професионализма.Вижте само фотографиите!Всичките - от "Ройтерс"!Върхът! Колко по-добра работа би им свършило да погледнат в Гугъл или Гугъл Земя, да влезнат в Street view. Например същото това Белене ще изглежда иначе, макар снимано преди 2 години! Сега ще ме изтрият - не обичат критиката!Това е!
152
3
 
15
 
! Отговори
бд преди 11 години
То логика за арест не е необходима.Може да се каже, ,че няма логика и да не го арестуват,но това едва ли е достатъчно.Приказките от Брюксел на Цветан отново са ***.Личи си от използваните термини ,че се готви за съдебен процес.***.