Близнашки обеща да продължи ключовите реформи

"Няма да останем слепи и глухи към болките на нашите сънародници"
Обновена: 5 авг 2014 14:07 | 5 авг 2014 11:37, Веселина Йорданова
63
Близнашки обеща да продължи ключовите реформи
Снимка: Reuters

Да внесе стабилност, да подобри образа на България пред партньорите ни и да продължи работата по ключови реформи, обеща служебният премиер Георги Близнашки за работата на кабинета си.

В първите си думи, след като бе представен от президента, Близнашки заяви, че във време на остро политическо противопоставяне целта на служебното правителство ще бъде постигане на повече стабилност, диалог и прозрачност в управлението.

По думите му това изисква повече отвсякога придържане към Конституцията и законите на страната „за възстановяване на обществения морал и за изграждане наново на доверието на гражданите към държавните институции“.

Близнашки обеща, че всички министри ще се придържат към принципа на законността като основен конституционен принцип.

Няма съмнение, че това правителство трябва да осигури преди всичко добра администрация, която остава отзивчива към нуждите на обществото като цяло и към отделните граждани, смята новият служебен премиер.

Подобно на президента по-рано, Близнашки също заяви, че кабинетът му ще разполага с ограничени ресурси след отказа на 42-то НС да актуализира бюджета.

Той призова за национална солидарност към пострадалите от наводненията и да се помолим „природата да бъде по-милостива“. Няма да останем слепи и глухи към болките на нашите сънародници, заяви новият служебен премиер във връзка с наводненията, сполетели страната и обеща те да бъдат подпомогнати.

Още по темата

Новият служебен премиер декларира, че кабинетът му ще се противопостави твърдо на всякакви опити за опорочаване на вота на хората на 5 октомври. Нека да не се забравя, че отговорността и тежестта на този избор е граждански дълг на всеки един от нас, апелира той.

В заключение професорът каза, че в продължение на 405 дни българските граждани са демонстрирали твърда воля и решимост да отстояват човешкото си достойнство и демократичните си убеждения „в противовес на арогантните опити на олигархията да наложи своя диктат над страната“.

Според него следващата стъпка е да участват активно в предизборната кампания и направят своя избор на 5 октомври. Властта се връща при своя суверен, нека като отговорни граждани докажем, че сме мъдър и горд народ, който е в състояние да се самоопределя, да се самоуправлява и сам да решава собствената си съдба, подчерта той.

Близнашки изрази увереност, че предстоящият предсрочен вот ще предизвика широка обществена мобилизация и висока гражданска активност. Той напомни, че само така ще имаме легитимен резултат, който няма да се оспорва, и „ясно и несъмнено изразено мнозинство в НС“.

Служебният премиер декларира пред президента, че министрите ще направят всичко по силите си да изпълнят своя дълг и оправдаят гласуваното им доверие.

В края на представянето президентът и назначеният от него втори служебен кабинет се подредиха за обща снимка.

Хубави хора, хубав екип, дано да не се случват бедствия, докато управляват, бяха първите думи пред журналисти на вицепрезидента Маргарита Попова. Тя похвали решението на президента Росен Плевнелиев да има вицепремиер по правосъдието.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
АДА преди 9 години
Ще прави реформи кога цъфнат налъмите в градската баня!Ох,ама то и такива бани вече няма по градовете!Хубави хора и снимка си направиха-да са ни честити!
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя с оскубаните вежди нищо не може да направи.
52
0
 
0
 
! Отговори
Манго преди 9 години
Айде, бе не вервам!25 г бедни и сега богати ли ша ни напрайте,не вервам, не вервам!
51
0
 
2
 
! Отговори
Кака Пена преди 9 години
Конституционният специалист проф. Близнашки, знае, че няма право да прави нищо друго, освен да подготви изборите. Никакви ключови реформи. ПОДГОТВЯ СЕ ЯВНО НАРУШАВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА!!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
----------- преди 9 години
To обещанието не е като да го направиш! нагледахме се и се наслушахме на ОБЕЩАНИЯ!
49
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тоя е предател,стремящ се единствено към властта ,е получи я от кликата която подкопаваше цяла година държавността в България.И сега какво ,ще цъфнем и вържем с новите си господари.Повярвайте ми те не са по добри от старите,по алчни са.Властта идва в ръцете на едрите олигарси,приятелите на президентчето ни,и ти народе им я поднесе на тепсия.Честито!
48
0
 
3
 
! Отговори
Българка преди 9 години
Нямат шанс да прозрат, че те самите трябва да се реформират ( в съзнаниети си най вече), за да могат да го приложат реално промяната!.....такава е партийната им идеология-.........!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много пъти се питам- връзката Иво Прокопиев - Виктор Николаев.Те са от един град, Разград, ама някак много са абонирани за властта.Имат външни общи белези - вирнат от самочувствие нос.Такъв нос има и Пинокио, който много лъже.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
избраният от *** президент плевнелиев офшорката назначава бивш комунист за премиер, за когото никой не е гласувал и никой не иска...Боже, Боже, каква наглост...
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да внесе стабилност, да подобри образа на България пред партньорите ни и да продължи работата по ключови реформи...дотук нищо за обикновения българин...здравеопазване, образование, престъпност, южен поток, работни места, заплати, екология? с кое ще помогнеш на българите, бе ***?
44
0
 
3
 
! Отговори
Българка преди 9 години
ОБЛИК НА БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЕНЦИ На гърба на народа всеки в управление се упражнява с партийния билет в джоба, в Благо за народу се врича, а себе си с материални блага окича, крадейки и трохичките от софрата, Опустощавайки надеждата и на децата!.........
43
0
 
5
 
! Отговори
Този преди 9 години
Дупетат от БСП и бивш техен кандидат за президент!!!Не, благодаря!
42
0
 
6
 
! Отговори
заспал студент преди 9 години
Бла-бла-бла-бла-бла-бла-бла! Да живее Прокопиев и кръга Капитал. Всички останали и особено народа, да ***!
41
0
 
8
 
! Отговори
пъцко преди 9 години
нали уж задачата му беше да подговтви избори, какви грандиозни планове за реформи има тоз чиляк?
40
1
 
4
 
! Отговори
Smurf преди 9 години
Абе в предния опит на Пухльо налиимаше министър на електронното правителство , сега що го няма да не би да сме сме се сдобили изненадващо с електронно правителство
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закривай!
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОЛУ КОМУНИЗМА.
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да изметем Близнашки - на протест пред президентстовот от 19,00 ч.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DANCE WITH ME
35
2
 
4
 
! Отговори
КЪМ 34 преди 9 години
До АнонименПО АЛКОХОЛИЗИРАНА ОТ ДРУГАРЯ МИКОВ ? СЪМНЯВАМ СЕ......