Бориславова: Радев ни принуди да сглобяваме кабинет с най-големия ни опонент

ПП-ДБ: Президентът демонстрира загриженост за запазване на влиянието си в службите
Обновена: 19 авг 2023 17:20 | 19 авг 2023 17:16, Анисия Иванова
424
Бориславова: Радев ни принуди да сглобяваме кабинет с най-големия ни опонент
Снимка: БГНЕС

Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" отговори на критиките на президента Румен Радев. По думите ѝ партията е била принудена от президента да сглобява кабинет с ГЕРБ-СДС.

Още по темата

"Ако не съществуваше рискът от поредни безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да управлява страната като я отдалечава и излага в Европа, като сключва тайно договори с Боташ за руски газ?, като плаши народа с войни и студени зими, като контролира службите и назначения от него главен секретар на МВР, рискът да сме без бюджет (защото Радев отказа да го внесе през февруари), да не приемем законите по ПВУ (които служебните кабинети не написаха) и да загубим милиони европейско финансиране, може би нямаше да се стигне до тежкото решение да трябва да сглобяваме редовен кабинет с най-големия ни опонент", написа Бориславова в профила си във Facebook.

От пресслужбата на ПП-ДБ заявиха, че за пореден път президентът демонстрира загриженост за запазване на влиянието си в службите, вместо загриженост за реалните проблеми на хората.

"Явно президентът не вижда неспособността на назначения от него главен секретар на МВР да се справи с криминалната хроника от последната година. Не, господин президент, сигурността на гражданите е по-важна от Вашите властови амбиции и запазване на пълен контрол над службите за сигурност", допълват от коалицията.

Критика към Радев отправиха и от ГЕРБ-СДС, като заявиха, че държавността не се пази с постоянно вдигнат юмрук и лицемерие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
16
 
! Отговори
Да не преди 10 месеца
Би Радев да е опрял пистолет в челата ви, че го обнинявате него. На крива ракета космоса пречи. Все накой друг вие виновен, а всички вие сте вода ненапита. Ми то ако не беше той, сега нямаше въобще да управлявате. Без елементарен морал сте. Добре, че Господ си знае работата и ви го връща. По-добре са махайте. ОСТАВКА!
224
3
 
28
 
! Отговори
Значи Путин преди 10 месеца
Е виновен, че двете американски марионетки Герб и ПП се коалираха по заповед на САЩ в анти- Путин коалиция! Ха ха ха!
223
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А не е ли Путин виновен?
222
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
***, президента ни е руски агент още от преди да вдигни юмрука, тогава защо не протестирахте против него, а бяхте против прокуратурата която искаше да го разследва?
221
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Днес ме досрамя да отида да се здрависам!
220
6
 
7
 
! Отговори
Парламентарна преди 10 месеца
На много хора им омръзна Радев да назначава управляващи под негово ръководство. Можеха да изберат експертно правителство, ама в народното събрание се събраха орел, рак и щука. Така е защото и народа така е разделен. Няма лидери и Радев не може да обедини народа. Не може България да се управлява така.
219
4
 
18
 
! Отговори
ъц преди 10 месеца
Малиии......, ако Общата свали Червилото и Грима, и не се бръсне една седмица немъ да я пуснат у парламентъ да не плаши дупЕтатите! -)))
218
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лош Радев, лош, лош, лош!
217
1
 
37
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 10 месеца
Ген. Радев ли ви бил принудил? Че нещо нямам спомен да е стоял със зареден калашник над главите ви и да е казал "Коалирате се с ГЕРБ, иначе...". Сами си ги избрахте от страх, че ще сте за последно в парламента. А ако бяхте внимавали в час по най-нова история, примерно последните 15 години, щяхте да се наясно, че който се е коалирал с ГРОБ неизменно се е загробил.
216
1
 
34
 
! Отговори
Хаха Ленуу преди 10 месеца
Радев като ни даде мандата, даже ви предупреди са не правите правителство! И ти плюеше срещу него да не се меси!! Има го още в Интернет!
215
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
сега като са партийка с ГЕРБ може да поиграе с кюлчетата на Боце
214
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много грозна
213
0
 
25
 
! Отговори
Рендету преди 10 месеца
Алоууу...,Ленчето Общата, що лъжеш мъъ!? Радев беше открито против кабинет на ПП-Герб-ДПС, щото от такава "коалиция" на всеки нормално мислещ българин "косата му ще настръхне" !!!
212
0
 
21
 
! Отговори
Ауу преди 10 месеца
Сега като са в коалиция с Бойко, той не може вече са е маркетингов враг, затова го сменят с Радев! Но враг трябва са има..друга партийна промяна или концепция за развитие и бъдещето нямат от ПП. Те могат само да се оправдават с някакъв измислен враг ;)
211
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Споко, ако не фалшифицирате изборите отивате на политическото бунище
210
1
 
22
 
! Отговори
Абе все някой друг преди 10 месеца
Е виновен! Важното да не носят никаква отговорност! Те са винаги жертви ;))
209
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
мастията е затъпяла допълнително от Кики да и блъска главата в преградата на кревата
208
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е толкова нагло същество, че повече не може. Представяте ли си съден за изнасилване да каже в съда: "Жена ми е виновна, че не ми дава!".
207
1
 
16
 
! Отговори
Ауу преди 10 месеца
Не беше ли Путин а??
206
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
14 години слушах как международният капитализъм е виновен за всичко. 8 години слушах, как Орешарски е виновен за всичко. Сега колко ще слушам, че Радев е виновен за всичко. Най-лесно е да обвиниш някой друг за своята нeкaдъpнocт.