Борисов: ПП да внимават с изказа, иначе може да отидем на избори

„Ако един ден станеш министър на образованието, можеш да станеш и академик, такава е модата“
Обновена: 14 окт 2023 11:40 | 14 окт 2023 11:39, Елка Василева
191
Борисов: ПП да внимават с изказа, иначе може да отидем на избори
Снимка: архив, БГНЕС

Ние сме партия на народа, не сме се родили депутати и кметове. Никой не може да изтрие това, което ГЕРБ е направил за страната. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов в Шумен.

Борисов се обърна към кандидата за кмет на града проф. Колев с пожеланието да стане и академик: „Ако един ден станеш министър на образованието, можеш да станеш и академик. Такава е модата“.

Още по темата
Лидерът на ГЕРБ подчерта, че нищо не е получил даром: „Сам съм си направил партия, сам съм си направил екип. След това заедно с вас сме градили, градили, градили – хубаво, лошо“.

Борисов заяви, че е много доволен от кметовете, които са успели да санират блокове. „За съжаление, това повече няма да се случи. Десетки блокове санирахме, сега това приключи. Много неща няма да ги има. Най-важното в политиката да гарантираш финансиране. Три години нямаме План за възстановяване и устойчивост“, добави той.

Борисов попита защо за всичките тези 3 години, откакто той не е бил във властта, тези, които са я упражнявали, не са поправили грешките на ГЕРБ. „Три години след нас. Те са толкова неуверени и знаят, че нищо не се направили. Нинова беше вицепремиер и министър, защо не оправи нещата. Защо за тези 3 години не поправиха нашите грешки? Една грешка да бяха поправили“, каза той.

В политиката е много важна аритметиката. „Ако не сме ГЕРБ и ДПС, ПП не можеха да приемат 72 промени в законите. Как ще стане това с 30 депутати?“, заяви Борисов, имайки предвид позицията на „Продължаваме промяната“, че са успели да извършат толкова законодателни промени през последните няколко месеца от началото на работата на това НС. "Логично е да се каже - ние заедно ги направихме тези промени. Но да кажеш ние ги направихме - това е нагло и не е вярно".

Той предупреди, че ако ПП искат да се правят на интересни на „наш гръб“, предстои нов вот. „Ще ви строим пред нашата стая. Ако искате. Ако не искате, ще отидем на нови избори. Да бъдат малко по-внимателни в изказа. Ние сме честолюбиви, първа политическа сила сме“, заяви Борисов.

Страшна борба с корупцията, но парите ги няма, проектите не се изпълняват. „Тогава пак ще си задаваме въпросите: защо няма пари в резерва, защо има огромна миграция… Обективната истина е много важна – в момента имаме две ужасни войни в Украйна и Израел“, заяви лидерът на ГЕРБ. /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
15
 
! Отговори
Красимир преди 1 година
На тоа некролога му стърчи от джоба. Не се ли гледа в огледалото. Мислят се за бесмъртни. Жалко за поразиите които причиниха на България. Скоро ще усетат Божия съд.
125
1
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Семейните драми на интимната връзка да си ги държат в спалнята! Това, че спорят коя е булката в сглобката си е техен проблем! А дон Тиквон да внимава в изказа защото интимната сглобка има вече 6 месеца и изказа му може да се разглежда като закана за психически тормоз над интимният партньор!
124
1
 
7
 
! Отговори
Психолог преди 1 година
Понеже никой не може да направи това, което направи мафията герб, затова, по твои думи , те мразят много общества!И знаеш ли защо? Защото раздели народа на герб и другите! Защото въведе омразата еи злобата в политиката, и не само! Защото който и да е друг премиер, при снимките пс пачките и кюлчетата незабавно си би подал оставката1 Защото ръководената от тебе партия и сега продължава да краде като за последно!
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Dori da otidem na isbori ti muchlo nikoga njma da si na vlas a putkovzite ot pp sa po 4 %
122
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боце като изгубиш местните избори ще се осъзнаеш. Избори и да ги няма шарлатаните.
121
1
 
9
 
! Отговори
джо преди 1 година
ТОТАЛНА КОРУПЦИЯ СЪЗДАДЕНА ОТ МАФИЯТА НА ГЕРБ И ДПС .МУТРИ ВЪН
120
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изтървате момента,предсрочни избори и сте ги спечелили..
119
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е прав. Нищо не може да изтрие това, което ГЕРБ са направили за страната ни. Оттук насетне бъдещето е ясно - по някое време ще има предсрочни избори и ГЕРБ ще ги спечели, защото гласувалите за ППДБ го направиха, защото не искаха Борисов и Пеевски, а получиха Борисов и Пеевски. Въпросителната е народът ще стане ли, когато Борисов състави ново правителство или ще остави мутрите пак да го тъпчат.
118
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечтата на всеки студент влизащ да учи милиционерската школа беше един ден да работи в Държавна сигурност .
117
2
 
3
 
! Отговори
bbb преди 1 година
До БггИ гласува против вота на недоверие, Борисов е мнооого двуличен, смята, че е някакъв фактор и без него не може! А защо не направи кабинет на ГЕРБ, нали спечелиха изборите?
116
2
 
10
 
! Отговори
джо преди 1 година
абе този требваше да е в затвора заедно ПЕЕВСКИ .АЛО МУТРИ ВЪН
115
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави предизборни кьор-фишеци... на мен ми е интересно кой още гласува за този толстолоб? Те дори хора от собствената му партия би следвало да гласуват за други, защото той ги прескачи с такива к л оунчета като хекимяна.. Да си ГРОБар е тежка задача!
114
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов се превърна в секретарката на Петков предатели и изменници измамиха избирателите като им отстъпиха властта Никой не е гласувал за Петков. Гласуваш за ГЕРБ получаваш шарлатани.
113
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И договорите за саниране отидоха при семействата на гербавите.
112
2
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
И кой плашиш бе нашия,нали пак ще сте сами в тъмната гора и пак ще търсите някой д поеме отговорноста ,щото от вас нищо не стана и се видя до де мъдрата ти политика я докара,че всеки бяга от вас и защо лиии...
111
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно ПП и ДБ инициираха тези промени и ако не бяха те, защо ГЕРБ и ДПС, за повече от 10 г управление не направиха абсолютно нищо, а превърнаха страната в една безправова арабска джамахирия за обикновените хора , а вождът Бойко се разпореждаше еднолично като шейх! Това беше положението при мутренското управление на Герб и ДПС.
110
2
 
3
 
! Отговори
Партия на Народа преди 1 година
Кой нарад? Украинския? Американския?
109
4
 
7
 
! Отговори
Бойко преди 1 година
Не се прави на мъж! Веднъж Секретарка та Посолството, винаги Секретарка на Посолството! Ако утре ти наредят и жартиери ще носиш! С токчета..
108
6
 
4
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Понякога самонадеяността в изказа на петков е изключително дразнеща.То говори така сякаш че има над 120 депутата.Една по-премерена реч би била далеч по от полза и за правителството,и за парламента.Време е да порасне.
107
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партия на народа?Стига,бе!