Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген

"Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо"
Обновена: 10 дек 2023 19:34 | 10 дек 2023 19:10, Красимир Ангелов
153
Денков: Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген
Снимка: БГНЕС

"Никога не сме обсъждали мигранти срещу прием в Шенген. Това, което е приемливо, е да спазваме европейските правила. Да има допълнителни правила за България и Румъния е неприемливо", заяви премиерът Николай Денков в предаването "120 минути" по bTV.

"По отношение на контрола на границите сме поканили служители на "Фронтекс". И сега има такива. Тук няма нищо, което да ни притеснява. Поотношение на приемането на мигранти ще работим по европейските правила. От по-силния граничен контрол печели и България, и Европа.

За последните месеци броят на опитите за пресичане на границата е спаднал в пъти. Има процедури за това кой може да остане в Европа, кой трябва да бъде върнат обратно", добави Денков.

Австрийските медии съобщиха  по-рано днес, че министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да разхлаби ветото за разширяване на Шенгенското пространство с България и Румъния. В съобщението, публикувано в неделното издание на вестник "Курир" и в електронното издание в събота вечер на вестник "Клайне цайтунг", цитирани от австрийската осведомителна агенция АПА, се казва, че според сведения, получени от правителствени кръгове, границите могат да бъдат премахнати, поне за въздушния трафик.

По отношение на продажбата на "Лукойл" Денков заяви, че е възможно да се потърсят различни решения, но държавата трябва да има механизъм, който да не позволи да бъде фиктивна продажба или да иде в офшорка, която да не може да осигури работата на рафинерията, допълни Денков.

"Постигнахме доста за тези шест месеца, дадохме важност правителството да заработи, а не да отидем отново на избори, доходите ни са много по-големи от инфлацията", отчете още премиерът по повод първите 6 месеца на кабинета. Според Денков правителството е успяло да свърши голямата част от работата за тази година. Ако успеят с бюджета, ще ги поздравя за това, отбеляза той.

Денков заяви, че ГЕРБ и ДПС често действат като една партия.

"Наричам ги ГЕРБ-ДПС, защото това виждаме често. Нашето споразумение, с изключение на регулаторите и Конституцията, където трябва 2/3 мнозинство, е само с ГЕРБ-СДС", каза още Николай Денков.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: ШенгенНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Според условията на Австрия 20 000 мигранти от Афганинстан и Сирия, трябва да бъдат прехвърлени от Австрия в България. България трябва да им осигури статут на бежанци и социялни помощи.
99
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако нямаше ДУ-П-*-давци на посолството на Козяк. Сега да се бие шута на Австрийските компании в булгария, а на ЕС викаш ЧАО - BGEXIT. Да видим тея социопати и психопати дали ще дадат да излезнем!
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лъжльоооо
97
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мигрантите няма да искат да останат в България, за това бързо да им издават бг паспорти, за да могат да си ходят спокойно в Германия.
96
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гepмaния rи cъбиpa, a nocлe нac блokиpaт?!
95
5
 
16
 
! Отговори
това ми иде преди 9 месеца
По-безлично същество с по-болни амбиции неке да се роди .
94
2
 
8
 
! Отговори
пълна безличност преди 9 месеца
Сламенарски , сопни им се малко на тия в Брюксел и Козак бе , стига само нас си ни балалайкал . Кажи им , никой , освен мен не иска в Шенген , ше има да ни молите после , ама нема да съм повече МП и нема как да ви уредя работата .
93
1
 
8
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
Няма как ГЕРБ - ДПС ДА НЕ ДЕЙСТВАТ КАТО ЕДНА ПАРТИЯ ,ЗАЩОТО ТЕХНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОСНОВНО СА ЧАСТ ОТ МАФИЯТА ИЛИ ПО -МЕКО КАЗАНО ОЛИГАРХИЯТА,КОЯТО УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ.ТЕЗИ ДВЕ ПАРТИИ ВИНАГИ СА ДЕЙСТВАЛИ ЗАЕДНО ...ХАДЖИГЕНОВ ГО КАЗА НАЙ- ТОЧНО : "ГЕРБ СА *** ЗЛО ,А ДПС СА УМНОТО ЗЛО....."...,АЗ БИХ КАЗАЛА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЕНИЧАРИ В ДПС СА НАЙ- ГОЛЯМОТО ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ЗЛОТО ,НО ТЕЗИ ,КОИТО ГИ СЪЗДАДОХА ТЕЗИ" ВНЕДРЕНИ" НАПЪЛНО САМОЗАБРАВИЛИ СЕ АЛЧНИ ТВАРИ В ДПС ,ТЕ ЩЕ ГИ И УНИЩОЖАТ...
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На 'политически' - 'Обсъждали сме мигранти срещу Шенген'..
91
3
 
17
 
! Отговори
Топчо преди 9 месеца
Този г-н защо не е в затвора? Предатели отвсякъде , дори с очила ..
90
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо лъже, гниддата?
89
3
 
17
 
! Отговори
Бори преди 9 месеца
Жалък мишок,пак се правиш на хитрата драка,ама си с двата крака в торбата.
88
3
 
20
 
! Отговори
Илко преди 9 месеца
След украинската ***,сега и рамо за мигрантите!Да подаряваме и части от България!Наглеци!
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДЕНКОВ КОМЕНТИРА ИЗМИСЛИЦИТЕ НА ГЕРБ
86
3
 
10
 
! Отговори
АКАДЕМИКА Е ДРУГАР.. преди 9 месеца
НА ВНУЦИ И ПРАВНУЦИ НА ДСБКП...
85
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Плъхчо,не ни обяснявай за какво не си преговарял,а кажи защо не депортираш заловените нелегални.
84
6
 
22
 
! Отговори
ае, преди 9 месеца
Тоя мишок като ти каже "Добър ден" - погледни небето!
83
2
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
До 57 "Поправка, първата страна, в която се регистрират! А къде да се регистрират първо избират те, наясно са..." - от europe.eu : "В момента гражданите на други държави трябва да поискат защита в първата страна от ЕС, в която влизат. "
82
3
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 месеца
САЩ забравиха в Афганистан около 10 самолета F-32 та червеният Маркс пилот като *** по етнос да става турски червен гастарбайтер и да заминава на гурбет за Афганистан да им шофира новоталибанските самолети F-32................Само го предупреждавам червеният другар че ЕЛИТЪТ на Афганистан е от ОСВОБОДЕНИ ОТ ГУАНТАНАМО ЗАТВОРНИЦИ та и здрав дирник трябва при тях
81
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пo-нaтaтъшнo изпълняване oт нaшa cтpaнa нa eвpo-членството при условие, че влизаме в евро-зоната, a nъk сме извън Шенген oзнaчaвa тoтaлeн и зpeлищeн фaлит и paзnagaнe нa gъpжaвaтa...