Корнелия Нинова сдава БСП, подаде оставка!

Резултатите са катастрофални на изборите, заяви тя
Обновена: 11 юни 2024 14:31 | 11 юни 2024 14:02, Александър Попов
622

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова оцени резултатите от изборите като катастрофални за БСП.

"Поемам политическата отговорност и подавам своята оставка", заяви тя на брифинг и допълни, че остава в парламента като депутат.

Благодаря на всички, които ни подкрепиха по време на изборите. Събрахме ИБ на БСП, анализирахме ситуацията и резултатите. Най-голямата тревога и проблем за България е дъното на избирателната активност, това е наказание за всички ни в политическата система. Този път протестният вот бе в негласуването. Няма победител на тези избори, защото всички без ДПС и ИТН губим гласове. Най-много ПП-ДБ - над 300 хиляди гласа. ГЕРБ, макар и първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват от името на по-малко от една десета от хората. Тази фрагментация означава нестабилност, и трябва да работим, за да се преодолее това. Пълен провал е и поведението на българската социология - нито едно от предсказаните от тях социологии не се сбъдна, а и никой не улови движението на партия "Величие", каза Нинова.

Свиквам НС, който да избере един от заместник-председателите на партията, който да довърши мандата, да организира пълен цикъл отчети и избори в цялата партия, което значи нови общински и областни председатели, нови председатели на женското движение и структурите на младежите и ветераните. Това означава и нов конгрес през октомври, уточни лидерът на БСП в оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
529
0
 
5
 
! Отговори
стар комунист преди 4 месеца
Крадла и ликвидаторка!!!
528
1
 
3
 
! Отговори
представители преди 4 месеца
За чужда намеса незнам. Но през цялото време една червена възрастна жена не можеше да овладее импулсите си да пуши и непрекъснато пречеше на колеги да поставят печатите върху бюлетините, започна да настраойва хората в секцията един срещу друх. После се оказа, че е от БСП и носеше фамилията на един криминален тип от прехода.
527
1
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 месеца
Крайно време беше да подаде оставка. БСП е бившата БКП, ясно е, че такава партия няма място в новите реалности на 21 век. И електоратът й намалява по естествени причини. Каквото и да правят, в обозримо бъдеще ще се сринат до четирите процента. Оттам нататък - не зная. Аз съм човек с дясно мислене, левите идеи не ме вълнуват.
526
1
 
9
 
! Отговори
Въх преди 4 месеца
Е ми то беше ясно.Никой не е вечен.Само глупостта остава трайна следа в живота на всички.БСП много преди Нинова загуби своя образ когато беше създадена тройната коалиция.Борбата в партията доведе до нейното роене на всякакви измислици и електората се разпръсна.Но какво да очакваш от приватизаторка..Лявата идея трябва да се помири и всички да се обединят но това е мечта,защото реалностите са други.Реалностите са много пари за лични облаги и борбата кой ще ги управлява.Жалко за лявата идея
525
4
 
6
 
! Отговори
Бай... преди 4 месеца
Време е и Толупа !
524
3
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Нинова ,въпреки многото критики към нея ,направи и доста полезни промени в БСП ,макар и непопулярни ,които лишиха "старите хищници" от власт ,което не могат да "преглътнат" и до днес и не ТЯ ,а ТЕ унищожават БСП обслужвайки порочните престъпни практики на ГЕРБ/ДПС и компания ,с които те са "икономически авери".
523
4
 
2
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 4 месеца
ТУК ПИЩАТ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА И СА ВСЕ МАХНАТИ ОТ БСП - СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО НИНОВА ГИ Е ИЗГОНИЛА ОТ БСП ЗАЩОТО СА НЕВЪЗПИТАНИ И ДОЛНИ И ГЛУПАВИ ТЕ НЕПРЕКЪСНОТО ПЛЮЕХА ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ПО НЕЯ НО НЕМОГАТ ДА Я СТИГНАТ ПО НИЩООООО ***
522
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С нея или без нея, как ще промени това моя живот се питам? Никак. И тогава трябва ли да ме интересува мен тази новина. Не. Изобщо. Мен лично повече ме интересува Европейското по футбол което почва скоро!
521
2
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 месеца
Не искаме Виагра, нито Кока-Кола.Искаме Корнелия Нинова гола...чакай, че ми падна чАйнето от тестостерона.
520
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
корни не еееее
519
2
 
3
 
! Отговори
И какво точно преди 4 месеца
нас нормалните хора ни вълнува, какво се случва в биСиПиТу?
518
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не си тръгвай, Корни! Малко остана. Само напред и надолу!
517
2
 
6
 
! Отговори
Столетник преди 4 месеца
Другарко Корни , на кого ни оставяте. Да си ги нямаме такива - заедно сме дошли, заедно ще си отидем. Не напускайте кораба преди да е потънал до дъното, а то е много близо.
516
4
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 4 месеца
До Анонимен 538: Г'лупости са това. Както и опорките, които се повтарят тук: "Корнелия Нинова ликвидирала БСП", "ама защо не останела още малко за да я доликвидира" и т.н. При тоя раздробен вот и малък брой гласували всички губят. Но е вярно че точно Корнелия Нинова запази БСП от коалиция с ГЕРБ.
515
8
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 месеца
До Анонимен 529: БСП не правят слугинаж на Посолството. По времето когато Корнелия Нинова беше министър на икономиката нито един патрон не е заминал с неин подпис към Украйна. Към други държави да, но към Украйна - не. Много я п'люха за това всички слуги на евроатлантизма.
514
9
 
3
 
! Отговори
Да споменем с добро преди 4 месеца
Благодарение на участието на БСП в правителството на ПП-ДБ-БСП-ИТН имаме безплатни детски градини. Ама БСП не била лява партия, така ли тролчета? Хайде продължавайте да п'люете по Корнелия Нинова.
513
6
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 4 месеца
Корнелия Нинова опази БСП от коалиция с ГЕРБ. Дори само това да беше направила заслужава да я изпратят с почести.
512
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 месеца
Тоя номер сме го гледали. Сега пуделите ще си скъсат ризите и ще се тръшкат кака да не ги оставя
511
1
 
0
 
! Отговори
Да си припомним преди 4 месеца
Корнелия Нинова оттърва БСП от Георги Гергов. А в центъра на Варна още стои дупката, за която Гергов получи от правителството на Бойко 40 милиона левчета. И то за какво: за да мъти водата в БСП. Но Корнелия го изрита по късата процедура.
510
6
 
2
 
! Отговори
Да и благодарят преди 4 месеца
Благодарение на БСП и лично на Корнелия Нинова се опазихме от джендърско законодателство.

Спонсорирани публикации