Виктория Василева: "Величие" няма да участва в кабинет с ГЕРБ и ДПС

Партията ще положи усилия да реализира идеите си в опозиция
13 юни 2024 10:00, Елка Василева
94
Виктория Василева: "Величие" няма да участва в кабинет с ГЕРБ и ДПС
Снимка: архив, БГНЕС

Не смятам, че правителство на ГЕРБ на ДПС ще бъде нещо хубаво и полезно за страната. Това каза пред БНТ Виктория Василева от партия „Величие“.

Попитана дали "Величие" няма да ни изненадат и да станат част от управлението, Виктория Василева, която е част от новата партия в парламента, отговори: "Не, няма да ви изненадаме чак толкова неприятно, защото не смятам, че правителство на ГЕРБ на ДПС ще бъде нещо хубаво и полезно за страната."

Още по темата
Виктория Василева подчерта, че партията ще положи усилия да реализира идеите си в опозиция.

"Ние сме единствените, които не сме обещавали. Ние поемахме ангажимент за някои неща и това е да осветлим много от процесите в българската политика и в парламента и разбира се определени мерки, които могат да бъдат приложени и в опозиция. Можеш да се пребориш за неща, които са добри за народа ти, без да имаш цялата власт, или да имаш мнозинство, или да имаш кабинет. Постигането на съгласие е тежък процес, който изисква усилие. Политиците в България не обичат да полагат много усилия, но ние сме готови за това", каза Василева.

Тя коментира и ролята на социалните медии за пробива на партията.

"Величие" не е онлайн партия, това е партия, която е по-близо до хората. Ако хората живеят в олайн медиите, значи сме онлайн партия в този смисъл. Не мога да приема, че партия "Величие" е изненада, или ако е изненада, то тя е изненада само за тези, които отказваха да видят реалността. Повече ме изумява омразата и пошлият език, с който се нахвърлиха множество от анализаторите дори в изборната нощ. И то не върху хората, които сме част от партията, а върху тези, които са гласували за нея. То не бяха "лумпени", "утайка", "тиня", което е недостойно и много грозно. Хората, които са подкрепили партия "Величие", са изключително нормални хора. Разбивките за профила на хората, подкрепили "Величие", показва, че сме подкрепени от много млади хора, хора със семейства с деца, от областни градове", допълни тя.

Виктория Василев смята, че няма такъв термин като "експертно правителство".

"Какво значи експертно правителство? Такова животно няма. Каквото и да е правителството, колкото и да е равно отдалечено от всички партии, то е с политически мандат, то изпълнява политика. Политиката няма как да е само експертна", каза тя.

Относно реакцията на "Възраждане" след пробива на "Величие", Виктория Василева коментира: "Не сме били врагове на никого. Някои от партиите за нещастие видяха в нас сериозна конкуренция, което обостри езика им. А това е ненужно. Не очаквах такава реакция от "Възраждане", защото смятах, че те могат да видят в нас един съмишленик, имаме припокриване в някои от идеите. Когато те заливат с кал, после не може да очакват от теб да им поливаш вода, за да си измият ръцете. Ние ще водим разговори с всички, разбира се. Ние сме пробългарска партия и хора, които обичаме хората и народа си", каза Виктория Василева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много хубави хора по ютубата но аз бях така малко по навътре в гз на партията.. Веднага бие на очи , че това не е партия ..
64
1
 
9
 
! Отговори
Ана преди 4 месеца
Нещата са малко страшни. Или ?
63
3
 
12
 
! Отговори
ЦРУ, КГБ преди 4 месеца
ПРИЛИЧА ЛИ ВИ НА СЦИЕНТОЛОЖКА?..... ВЪНШНИЯ ВИД ЛЪЖЕ
62
1
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 4 месеца
Каква е тая ?!
61
4
 
11
 
! Отговори
ВЕЛИЧИЕ НА БЪЛГАРИЯ преди 4 месеца
ВСИЧКИ РУСКИ ШПИОНИ В БЕЛЕНЕ...!!!
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На следващите избори ако Алена се кандидатира,ще предпочета нея пред тази ску.чубра.
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки народ си има превъртели и недотам нормални. В България не са чак толкова много. Благодарение на избирателния бойкот при нас този процент лъсна, но може и да е за добро. Нещата не се ли объркат, няма да се оправят.
58
3
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
тази госпожа колко партии смени до сега ами такива примери не са добра атестацияза новите формирования чакаме нап да се изкаже по въпроса с фирмите на другекземпляр
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Омръзна ми все такива бохчи по медиите!
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сциантологията е много опасна секта - никой журналист , политик не смее да изрече името на сектата.. Защото последва жестоко отмъщение..
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Посестрима на Мария Капон,Манолова и Дончева.Нека танцува едно лято и после шут отзад..
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Притрябвали сте им! На следващите избори ще си ескурзоводка в Историческия им парк!
53
3
 
19
 
! Отговори
наглите преди 4 месеца
боже тази стара чанта ли ще ни оправя?
52
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво величие бе Василева, колко да сте велики?! Редите се на партийните ясли, прескачате от една формация в друга, само и само да цоцате пари от държавата, а за народа сте слепи глухи!
51
2
 
11
 
! Отговори
Lina преди 4 месеца
Тази лелчица никак не харесва конкретни въпроси . Като стане така бяга или отг " ми то по принцип"
50
6
 
15
 
! Отговори
Поетът с китарата преди 4 месеца
Прости ми, Господи, но на фона на тези Костадинов започва да ми се струва нормален, а Волен придобива образ на университетски преподавател!
49
1
 
21
 
! Отговори
Исторически ЗООПАРК преди 4 месеца
Тая беше дясната ръка на Христо Бисеров навремето...после обиколи доста партии...и пристана в зоопарка. Нема как да не и верваме!
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ВЕЛИЧИЕТО НА ВЕЛИЧИЕ ПРЕДПОЛАГА НИЗВЕРГВАНЕ НА ОБЕДИНЕНИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ СИЛИ и ИМА ТАКЪВ НАРОД,НАЛИ ВИКИ!!!... КАЖИ ГО НЕЖНО...
47
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кои ненормалници избраха тези гашници....да си вземат парите и да не носят отговорност
46
1
 
21
 
! Отговори
DDFF преди 4 месеца
Тази госпожа е политически хамелеон. Знам я още от СДС .