Демерджиев с упрек към ръководството на МВР заради контролирания вот

Рязък е контрастът между избирателната активност в страна и в отделени малки секции, посочи той
20 юни 2024 21:39, Красимир Ангелов
12

"Изборите, които се проведоха, бяха ясна илюстрация колко е важен контролираният вот при ниска избирателна активност. Много рязък е контрастът между избирателната активност в страна и в отделени малки секции. Причината МВР да не противодейства е ръководството, което извръщаше поглед. Много ясно може да си обясним подкрепата за този министър, който той получи. Калин Стоянов е много ценен, разбрахме защо на тези и на предходните избори. Той декларира готовност да остане във всяка власт, без дори да знае кои ще са политическите партии, които ще сформират кабинет", коментира бившият вътрешен министър Иван Демерджиев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му голяма част от критиките, които идваха от страна на ГЕРБ, към служебните кабинети, бяха, че са правени кадрови промени.

"Сега се направи чистка, като в рамките на 1-2 седмици след стъпването на този служебен кабинет, се направиха промени на различни нива в държавата. Сега се попълниха и членовете на ДКСИ, които дълго време не бяха попълнени. Никой не коментира тези промени открито, те просто се случват", каза Демерджиев пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че службите са важни "за определен тип политически сили, които имат нужда от подобни действия". Демерджиев подчерта, че те трябва да бъдат политически изолирани и неутрални.

"По времето, когато аз работих, службите бяха неутрални и не са били ползвани като бухалка. Многото приказки за реформи в службите на участниците в сглобката се свеждат до кадрови промени. Важно им е да имат техни хора на определени места", смята бившият вътрешен министър.

На въпрос, ако президентът Румен Радев направи партия, дали би се включил, Демерджиев отговори, че му има пълно доверие и винаги го е подкрепял.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Политика
Експерт: Говоренето на ИТН е в кръга на екзотиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дерменджиев- ние помним ето това един мин на МВР по всички ТВ и радио денонощно разправя как един ром е изтеглил от банка 60 милиона- а после ги дал на - оказа се че той ги взел защото ги вядяхме в неговата къща с едни пудели- значи до като викаха Бойко краде- те обраха държавата...
8
0
 
2
 
! Отговори
Ушеф преди 1 седмица
.....Милиционерската Секта Трябва да се Закрие Незабавно. П.С. До създаването на Нова Истинска Полиция, Една Бригада Турска Жандармерия ще въведе ред за часове в цяла 16-та "Република" България.
7
0
 
2
 
! Отговори
Eвала преди 1 седмица
Вуйче
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"По времето, когато аз работих, службите бяха неутрални и не са били ползвани като бухалка." Това кога е било, аз съм пропуснал.
5
3
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 1 седмица
Ако Калин Крадлянов не беше министър на МВР, герб щяха да сда трета политическа сила без кой знае какви полезни ходове. За това го оставят, защото им осигурти 10% горница на гласовете на банкянския кра д ец.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Айде пореден Радев беквокалист изпълзя да критикува всичко и всички. Само неговите хора са перфектни. Затова и сключили сделката с Боташ и всеки божи ден по 1 милион лева плащаме за този дето духа. Ето това е "любимият" на някои бащица.
3
1
 
5
 
! Отговори
Подсказвам преди 1 седмица
бях точен с парите... по-добре да си трае. Видяхме Хитрино ...
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има ли въобще МВР и полиция ? Някои доволен ли е от работата на МВР ? Какъв е рейтинга на МВР респективно на полицията ? Какво е качеството при подбора на кандидатите за МВР? А купеният, контролираният и коорпоративният вот не са работа за сегашното МВР. И още колко са пенсионерите в МВР на пенсия и заплата? За ДАНС е ясно .- почти същото каквото и за МВР. Продънена държава.
1
3
 
0
 
! Отговори
ИВАН БЕБЕТО преди 1 седмица
ТОВА Е ИВАН БЕБЕТО