ПП-ДБ настоя служебният премиер Главчев да ни представлява пред НАТО

Решението кой да пътува е на Министерския съвет
21 юни 2024 13:09, Нели Христова
48
ПП-ДБ настоя служебният премиер Главчев да ни представлява пред НАТО
Снимка: БГНЕС

И ПП-ДБ настоя служебният премиер Димитър Главчев да представлява страната на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли.

"Нямам никакво съмнение, че България трябва да бъде представена от министър-председателя в случая. Една от причините това да бъде съвсем ясно в настоящия момент е, че когато имаше Парламентарна асамблея на НАТО тук в София нашият президент вместо да отиде и да се опита да убеди ръководителите на държавите каква е неговата позиция предпочете да се изнесе от България, за да не влезе в тази дискусия. Ако някой е смел както твърди и има позиции, трябва да е готов да ги защити във форматите, които са наистина важни", каза бившият премиер акад. Николай Денков.

Той припомни Парламентарната асамблея на НАТО в София през май, където Радев не присъства, защото беше на среща с швейцарската си колежка. А после остро критикува приетото решение да се позволи на Украйна да обстрелва военни обекти в Русия с цел самозащита със западни оръжия, дарени от страни от Алианса.

Денков посочи и друга причина Радев да не ходи в САЩ - че държавната политика се определя от парламента, който е евро-атлантически настроен, а Министерският съвет ги изпълнява.

"Това, което виждаме е, че позициите на президента по темите, свързани с Русия и Украйна съвпадат практически напълно с това, което се представя като позиция на Кремъл и на ръководството на Русия", обясни Денков и добави: "Да, аз смятам, че президентът заема неправилна позиция, която не съответства на българските интереси".

И Радев, и Главчев имат покани за Вашингтон. Решението кой да пътува е на Министерския съвет, но за да се избегнат конфликти, вчера Главчев реши да попита депутатите. Темата е била обсъдена на председателски съвет по-рано днес, но не са се разбрали.

За Главчев са ДПС и ПП-ДБ, а вероятно и ГЕРБ, а Радев е бил подкрепен от "Възраждане", БСП, а навярно и "Има такъв народ". Цончо Ганев от "Възраждане" разказа, че и "Величие" са подкрепили Главчев, но по-късно Николай Марков от партията даде разнопосочно обяснение.

В крайна сметка парламентът реши да остави Министерския съвет сам да реши кой да ходи на Срещата на върха.

Акад. Денков потвърди, че вчера Деница Сачева и Теменужка Петкова са отишли в стаята на ПП-ДБ в парламента. Попитали бившите си партньори ще подкрепят ли Рая Назарян за шеф на парламента, но получили отказ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от Избори 2024
ГЕРБ ще търси подкрепа другаде, ако ИТН има големи апетити
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП като проамериканска партия, чиито главатари са обучавани в САЩ и са изпратени в БГ със задача да подготвят и стабилизират почвата за американско влияние, настояват американски настроеният временен премиер да отиде във Вашигтон вместо главнокомандващия военните сили на БГ президент. Същото е мненеието на завършилия Право в ЮЗУ Д.Пеевски, който не се отличава с ум и дипломатичност и е склонен на груби действия, когато може да извлече облага от тях -случаят КТБ. Премебрегват се законите в БГ.
43
0
 
1
 
! Отговори
Иван Младенов преди 1 седмица
Никой да не ходи!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До41 Радев е избран за президент от над 1 милион избиратели
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя командва сякаш той е министър председател,е гаси нахалника ,аде лови влака за Украйна и на фронта)
40
2
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 1 седмица
ОМРАЗАТА КЪМ БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ ВИ ВОДИ ОКОНЧАТЕЛНОТО КЪМ ПРОПАСТТА , КОЯТО САМИ ИЗКОПАХТЕ ПАВЕТА !!!
39
0
 
8
 
! Отговори
vs преди 1 седмица
Господин "денкоФ", ако не беше президента, най - вероятно щеше да редиш колбички някъде! Ти си толкова безличен и стабилен, че слон на лед да те е.е откат ще даваш!
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главчев ли да отиде? И какво точно ще представлява този лишен от мъжество и чест, готов да изпълнява заповеди, угодно наведен човечец? Целта е да изглеждаме колкото се може по-жалки и послушни, само и само да не отиде Радев, така ли? Няма по-вредни хора от пп-дб, събраха клоуни от цялата страна и те взеха да творят закони и променят конституция с нулевата си експертиза, а ние им ги живеем тези промени!
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да, ама Бойко казва друго!
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Денков резилния МП на БГ няма думата вече, още по-малко пък е важно какво ПП иска. Тоя колкото пъти си отвори устата и саnунени мехури хвърчат от нея. Хубави, големи и красиви, а като се пукнат и остава едно нищо. Некадърник беше Денков, некадърник си и остана.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Плъх
34
0
 
9
 
! Отговори
Деди преди 1 седмица
Академикът вече е "глас в пустиня" - с това "мяукане" и като мин-пред, и сега като депутат не хваща дикиш като Грухчо - едно е да грухтиш, друго да мяукаш!
33
2
 
2
 
! Отговори
Пратете преди 1 седмица
Пеевски
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
сучат, мажат инакрая пак турско кафе в скута на пеевски и борисов
31
1
 
9
 
! Отговори
Сглобката преди 1 седмица
Денков,плъхок такъв ти какво разбираш от смелост !
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сглобката си е сглобка, нормално
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да не е същият Главчев с гафа със Сребреница , той е много навътре в нещата , направо си е вдлъбнат в главата . Аме за соросоидня бива .
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мощна *** подкрепа на мафията , така сами я определят де , ама щом е за идеята евроатлантизъм бива . Сума ти и народ ги определя като национални предатели , но не им се отразява на нашмърканите чутури .
27
0
 
6
 
! Отговори
Пипо преди 1 седмица
*** той пък Радев изобщо не се поддава на дресировка, толко време вече е президент не се научи като свирнат от каубойското посолство веднага да тича. Виж го Денков какъв е културен, само като щракнат с пръсти и посочат веднага тича сваля си гте и заема позиция. Истински пълноправен член на толерантния съюз.
26
0
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 1 седмица
опозицията да мълчи!
25
0
 
6
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 седмица
С тия 15% от 30% гласували има да си настоявате с тънко гласче колкото си искате.