ПП сезира ВСС заради твърденията на Доган, че депутатите от ДПС са били заплашвани

В най-скоро време ще имат позиция за втория мандат
12 юли 2024 15:32, Нели Христова
99
ПП сезира ВСС заради твърденията на Доган, че депутатите от ДПС са били заплашвани
Снимка: БГНЕС

Писмо до и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов, Прокурорската колегия на ВСС и Софийската градска прокуратура, свързано с обвиненията, отправени от Ахмед Доган, изпращат от ПП-ДБ. Сигналът е за "информация за извършени престъпления по служба от магистрати, политически служители и представители на службите за сигурност".

Богдан Богданов обясни, че твърденията за "системен натиск върху определени хора с политически мотиви", както и споменаването на "лицето Делян Пеевски, които според твърденията е използвал институции за оказване на натиск и на народни представители". Те искат проверка на изнесената информация.

Бойко Рашков смята, че прокуратурата не е трябвало да заема "изчаквателна позиция няколко дни след изявлението на почетния председател Ахмед Доган, а да се самосезира". И попита на какво се дължи това. Той цитира част от писмото на Доган, в което се твърди за "заплахи, за рекетьорски или принудителни мутренски действия". Според Рашков мълчанието в ДПС показвало, че нещо ги смущава.

В сигнала се цитира и интервю на евродепутата Илхан Кючюк пред БНР.

Лена Бориславова подчерта, че подаването на сигнала не е свързано с разговори за съставянето на правителство и реализиране на втория мандат. "Каквото можем, със законови средства ще се борим срещу зависимостта на прокуратурата", каза тя.

А за втория  мандат бе лаконична: "Ситуацията е променена, ние сме в преговори с нашите колеги и се надявам в най-скоро време да имаме официална позиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от Политика
Румен Радев: Трябва да ускорим модернизацията във Военноморските сили
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Dnes.news преди 2 седмици
Хамид Хамид : Гей скандалът между Илхан Кючюк и Валентин Тончев не е драма
91
0
 
3
 
! Отговори
Мария преди 3 седмици
Дамаджаната ,с 19 имота и тя ли е сезирала ВСС за заплашванията?! Тая Дамаджана що ракия е изпила с престъпниците ееее ,и сега пак му пълните джобовете Без умие !
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ердоган е в криза и това не е добре за нас. Там губи контрол и власт. Ние сме удобни и слаби! Продадохте държавата заради лични интереси!
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Опит за създаване на конфликт се нарича това. Дано не съм прав и най-накрая да се събудят хората и да спрът продажбата на България!
88
0
 
2
 
! Отговори
Хаха ха преди 3 седмици
Малкото -дпс се активира
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато не си плащаш задълженията към държавата за десетки милиони много удобно е да заплашваш с етнически мир. Всъщност този мир се дължи само и единствено на толерантността и търпението на българите и в никакъв случай от сараите и неговите обитатели.
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Рашков а теб какво те интересува ДПС това са си техни работи Рашков защитник на Доган хахахахахахаха Къде е онзи Денков със снимките КОГО ИСКАТЕ ЛЪЖЦИ АЛЧНИ ОТБЛЪСКВАЩИ ВЪН
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ми то същото може ДА СЕ КАЖЕ И В ОБРАТНА ПОСОКА. ТОВА СА САМО ТВЪРДЕНИЯ , НИЩО ДОКАЗАНО. ЯВНО ПП СА СИ ДРУЖКИ С ДОГАН.:))) ИЗДАДОХА СЕ.
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки лидер трябва да докаже твърденията си, а не да ги пуска в ефира, кокто му дойде.
83
4
 
6
 
! Отговори
Подсказвам преди 3 седмици
лъсна топлата връзка на ПП с руските служби.
82
3
 
5
 
! Отговори
питам преди 3 седмици
А този и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов до кога ще е такъв? Той не е ли човек на Бойко, а да не говорим колко скандала имаше в миналото покрай него. До кога ще изпълнява тази длъжност?
81
1
 
7
 
! Отговори
Климбо преди 3 седмици
Кво сте се хванали за Дебелия,що не разследват Дръндарският сокол,как е забогатял? А и да е заплашвал,това не са на Рашко съпартийци,или?
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
заплашвали ги били,мааали голема работа в Монтанско отново жена на 81 г.е удушена от *** заради пенсията Държавата нехае
79
0
 
7
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 седмици
А къде е дюган, жив ли е въобще или е холограма като славуцата
78
1
 
12
 
! Отговори
Иб..ти турския преди 3 седмици
сериал ! А кой назначи Пеевски ? Доган . И си вкара змия в гащите ! Нали от една година ни го лансират като невероятен талант ? От тук от там четохме и че ще става премиер ! И сега .у.! Опитваше се публично да му се изчисти имиджа на мафиот и олигарх . И какво стана накрая ? След само 1 месец Пеевски глътна Доган и го изплю после
77
0
 
8
 
! Отговори
ЧЕРВЕН ЛЕВСКАР 74 преди 3 седмици
НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ......
76
6
 
13
 
! Отговори
ЛЕВСКАРЮ 74 преди 3 седмици
ТИ ОЩЕ МАЛКО И НОТАРИУСА И ПУТИН ШЕ ВЗЕМЕШ ДА ОПРАВДАВАШ, ЩОМ ОПРАВДАВАШ И ВИДНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ СЛЕДОВАТЕЛ ЧАШКОВ-МЕНТОРАНА КИРЧО
75
1
 
11
 
! Отговори
до левскар преди 3 седмици
А вас много ли ви биха и заплашваха да вземете половин милион дарение от Пеевски преди две години?
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо не изключите Илхан Кючук от партиите, щом той ви върти на шиш в АЛДЕ и ви разпарчетосва и насъсква един срещу друг? От какво ви е страх? Проследих му дейността преди малко, та той не работи за България или ЕС, а за Турция и Азия, нищо полезно не допринася за Европа, сега и ви е навредил на партията. Нито Доган, нито Пеевски са искали това разделение, но така се е случило , поради обстоятелствата и насаждане на етническа омраза! Но и това ще преживеем.
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Точно така се подава сигнал в прокуратурата. "Вестниците писаха, че една жена каза..."