Джевдет Чакъров: Може да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ

Ситуацията в ДПС е напрегната, заяви той
11 юли 2024 19:40, Нели Христова
99
Джевдет Чакъров: Може да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

От ДПС са склонни след разговори да подкрепят втория мандат на ПП-ДБ. Това заяви Джевдет Чакъров в предаването "Още от деня" по БНТ.

По-рано днес парламентарната група на ДПС изключи председателя на партията Джевдет Чакъров и останалите от сбирката при Ахмед Доган.

Освен него са изключени Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левен Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Хабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов. Така от втора сила ДПС се превърна в четвърта по численост в парламента и втора по брой на депутатите стана ПП-ДБ.

Според Чакъров се очаква още депутати да напуснат парламентарната група.

"Има проблем в ДПС. Очевидно с обръщението си вчера д-р Доган обяснява, че са нарушени основните принципи на функциониране на партията ни. Използва и думата "преврат". Ситуацията е напрегната", заяви той.

По думите му в момента тече "оздравителен процес" в ДПС.

"Автентичното, истинското ДПС е в ход, със структурите, които подкрепят политиката, която е представена и вчера, след като чуха обръщението на почетния председател, виждате каква е реакцията. Според мен тази вълна ще продължи".

На въпрос защо при свикването на заседание на ПГ на ДПС някои от депутатите бойкотират заседанието и отиват в моля, Чакъров коментира: "Тук става отново въпрос как се свикват тези заседания. ДПС има утвърдени традиции в работата си, и винаги колективното начало и колективните органи са функционирали. Там всеки знае своите правомощия, задължения и функции. Те се определят от ръководните органи на партията. В случая става въпрос за еднолично и авторитарно управление, насочено срещу работата на партията. Заседанието на ПГ се проведе без дневен ред. Впоследствие ми се каза, че ще има заседание, не съм участвал по никакъв начин в процеса на насрочване на заседанието, на взимане на решения в него", каза Чакъров.

Имаше и има напрежение, което се натрупа. С всичките си действия сме се опитвали да спазваме демократичните принципи. Има много пропуски при формирането на сегашната ПГ, но има най-вече грубо и драстично нарушение на Устава на партията ни, уточни председателят.

Този акт на изключването на хора от ПГ е абсолютно нелегитимен, защото не е съобразен с Устава ни - това решение просто показва как авторитарно се управлява партията ни, без спазването на каквито и да е демократични принципи. Не е проведена дори дискусия за изключването, а напротив - един колега днес е получил сърдечни проблеми и е закаран в болница. Именно Доган затова казва да се преодолее страха, за да започне партията да функционира. Получаваме изключително сериозна подкрепа от членовете ни и от структурите ни, Доган е в прекрасна форма и следи ситуацията в страната, каза още Чакъров.

В политическата история до днес няма случай на председател на партия, изключен от собствената си парламентарна група. Днес още двама колеги, които се бориха в "другата група", един по един напуснаха. Очаква се още от тях да напуснат, каза още Чакъров.

"Категорично никъде, никога и пред никого не съм упражнявал натиск. Аз съм лекар, хуманист, и не е в природата ми да работя с натиск и заплахи. Има други, които прилагат такива подходи, но това не е моя начин, никога няма и да имам такъв подход", завърши председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от Политика
Делян Пеевски си върна контрола и над оригиналния сайт на ДПС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПЕЕВСКИ Е УМЕН ...ДОРИ ДОГАН ГО НАРЕЧЕ "ФЕНОМЕН"....ХА,ХА,ХААА...НО ЩОМ ЩЕ ЗАШИТАВА УКРАЙНА И ЕС , РУСНАЦИТЕ АКТИВИРАХА "АГЕНТ ДОГАН" И МУ ПОДЛЯХА ВОДА ----ДРУГОТО СА ПРАЗНИ "КРЪЧМАРСКИ ПРИКАЗКИ".
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Точно Чакъров звъни и се разпорежда кого да уволнят и кого да назначат. Точно той заплашва директори,че ще ги махне,ако не направят това което той казва.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всичко е добре измислено! Според мен е капан за Бойко,тест за вярност! Може Пеевски да основе нова партия , времето ще покаже!
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези си противоречат. Хем били демократична партия и взимали решенията след събиране на структурите, а пък чака Доган да разпореди какво решение да вземат. С други думи, той е демокрацията, а те са все едно слугите му. Ужким де.
68
1
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 седмици
Изглежда ми на цирк с цел да съставят правителство. Киру Украинеца каза, че няма да участва в правителство докато Шиши е в депесету. Его угодиха му, сега се разцепиха на две за да могат да елиминират Шиши и да направят правителство. Ужким, че имало някаква драма в депесетуу. А то всички факти сочат натам, че правят схеми за да управляват пак заедно Винету, Сокола и Киру Украинеца.
67
2
 
3
 
! Отговори
ЛУК ОЙЛ = РОСЕНЕЦ преди 2 седмици
СВЪРЗВАЩОТО ЗВЕНО МЕЖДУ КИРО И ДОГАН....... ДЕРОГАЦИЯ ЗА ЛУКОЙЛ, РЕЗИДЕНЦИЯ РОСЕНЕЦ ЗА РЕЗИДЕНТА НА ФСБ ПУТИН....
66
1
 
1
 
! Отговори
ПРИТЕСНЕНИ ХОРА.... преди 2 седмици
КОФТИ РАЗВОД....... ОТСЛАБВАТ МНОГО И ДВЕТЕ СТРАНИ.....
65
3
 
4
 
! Отговори
КИРО + ДОГАН = ДСБКП преди 2 седмици
. СЕГА ЛИ ГО РАЗБРАХТЕ...??.... РУZКА СГЛОБКА +ВЪЗРАЖДАНЕ + БСП +ИТН....
64
4
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,... преди 2 седмици
ЗНАЧИ РАДЕВ ЗАТОВА Е БАВИЛ ВТОРИЯ МАНДАТ ---ЧАКАЛ Е ДПС ДА СЕ РАЗЦЕПИ И ОТЦЕПНИЦИТЕ ДА ПОДКРЕПЯТ ШАШМАДЖИЙТЕ ОТ ПП-ДБ , ИТН И БСП С ВЪЗРАЖДАНЕ!НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО ПРИ КОМУНИСТИТЕ , РУСОФИЛИТЕ И ЛЕВИЧАРСКАТА ***...!
63
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 седмици
Еничарският корпус често е вдигал бунтове в исторически план и е бил заплаха за Султана.
62
0
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 2 седмици
Данчо Ментата какво каза по темата?
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Отсега се знае победителят - Доган. Пеевски може да е богат, но е наивен да мисли, че може така просто да открадне догановия електорат.
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ДПС ОНОДИ ГЕРБ
59
3
 
6
 
! Отговори
турците преди 2 седмици
До Бай медьо дьо ганьоф Ами те са народ на дисциплината и покорството към вожда. Също са като германците. За разлика от нас, които сме за хаоса и сами си докарваме слабо управление, не спазваме правила и закони.
58
7
 
16
 
! Отговори
Бай медьо дьо ганьоф преди 2 седмици
Турците са стадо роби от люлката до гроба, все някой трябва да ги пасе!
57
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 седмици
Сигурен ли си гн Чакъров? Ок няма лошо.Само че,си представи следният Казус! Вашата ДПС е създадена от Ахмед Доган! Личност която Лично помня от Процесите в България,след 1989 г! Но по същата Логика,искайки да правите нещо там с ДБ и ПП.А ако Случайно в ДБ " Озурпират властта в партията"И кажат на Иван Костов,да си гледа "работата",понеже партията " ДБ" е "негово село и сам я създаде"!-:) Кво Прайм на татъка? -:) За мен Лично ще е ОК.Защото Много млади българи.И до днес НЕ ЗНАЯТ,че ДБ ена Костов!
56
2
 
10
 
! Отговори
Смях преди 2 седмици
СЕГА И ОКО ППДБ СЕ РАЗЦЕПЯТ , ВЪЗРАЖДАНЕ СТАВАТ ВТОРИ !:))))
55
0
 
8
 
! Отговори
Лозунг преди 2 седмици
ВСЕКИ ЧЛEH - ПАРТИЯ, ЗА ВСЕКИ ДЕПУТАТ - МАНДАТ!
54
4
 
8
 
! Отговори
затурците и Депесето преди 2 седмици
Нито един български турчин не може и няма да се измъкне от властта на ДПС и Доган! И това е аксиома, както 2+2=4. Където и да се намира в страната, винаги ще бъде под контрола и господството на ДПС и неговият партиен шеф. Ще бъде зависим и покорен на тази партия. Нема лабаво!
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ДПС НАТАКОВА ГЕРБ