Румен Христов: Несъставяне на редовно правителство не е добре за България

Трябва повече хладнокръвие, казва той
11 юли 2024 22:50, Нели Христова
32
Румен Христов: Несъставяне на редовно правителство не е добре за България
Снимка: БГНЕС

Несъставяне на редовно правителство не е добре за България. Администрацията е стресирана с тези чести смени. Има много важни задачи, които трябва да бъдат решени. Трябваше да се намери консенсус. Ние предложихме правителство със знакови лица, които не намериха подкрепа. Имаше дискусии и в крайна сметка правителството беше отхвърлено. Трябва повече хладнокръвие и повече национална отговорност, каквото ГЕРБ-СДС демонстрирахме. Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Румен Христов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му големите задачи, които стоят пред България, са по-важни от противоречията. Той отбеляза, че ръстът на доходите и пенсиите трябва да се осъществи чрез растежа на икономиката, а не през заеми. Христов е категоричен, че по този въпрос ГЕРБ-СДС няма допирни точки с ПП-ДБ.

"Категорично България, подписвайки договора за присъединяване към ЕС, е поела ангажимент да се присъедини към общата европейска валута - еврото. Нямат право на референдуми държавите по отношение на данъци и такси. Ролята на политиците е да бъдат визионери и да поемат отговорността. Понякога хибридната намеса, недостатъчното обяснение биха могли да изкривят резултата. Не сме подписали договора с мнение, че няма да приемем еврото. Приемането му носи икономически ползи", каза Христов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че страната ни има задължения и като член на НАТО. Депутатът е убеден, че няма да има български войник в Украйна и НАТО няма да се намеси пряко в конфликта.

"ГЕРБ-СДС заяви категорично, че няма да подкрепи втори и трети мандат, след като не получихме подкрепа. Ние сме 68, в парламента има 240 депутати, които да седнат и да съставят правителство. Има достатъчно мандати в парламента да се сформира правителство и да видим как могат да управляват. Ние ще бъдем опозиция. Най-важната роля на една политическа партия е да реализира своите политики. Всяка политическа формация се стреми към управлението", заяви Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от Политика
Ивелин Михайлов за комисията срещу него: Вярвам, че след това решение, България ще тръгне нагоре
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
не се ли изморихте нищо да не правите в нс въртите се като изоглавени по коридоритеи пле-щи-те безсмисли-ци
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Румен Христов: Несъставяне на редовно правителство може да остави такива като мен извън хранилката на парламента.
23
0
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 2 седмици
И този откри топлата вода.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не е добре най вече за ГЕРБ и единият файтон хора които уж " представляваш"!! Някой ден ще има правителство,но то ще е вече Без вас!!-:)
21
1
 
8
 
! Отговори
Стига бе! преди 2 седмици
Какъв "политик" може да бъде амортесьорната количка на боцко? Тоя има право само да седи и да се усмихва глупаво! В това се превърнаха "автентичното СДС"... въобще кой ги брои за "сливи"?
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво е това СДС?! Май е Съюз на Държавна сигурност?!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И да има правителство и да няма е все тая. България е напълно ограбена от комунистическите шарлатани!
18
6
 
0
 
! Отговори
тоти преди 2 седмици
Румене хвана се за Бойко и унищожихте страната...БЯГАЙ ОТ ТАМ ТИ ПОНЕ СИ МЪЖ !!!
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
СДС нямат и 1% подкрепа, този защо изобщо се изказва?
16
1
 
10
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 2 седмици
Нафталиновия човек пак се изцепи ...
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Цитат:(Категорично България, подписвайки договора за присъединяване към ЕС, е поела ангажимент да се присъедини към общата европейска валута - еврото. НЯМАТ ПРАВО на РЕФЕРЕНДУМИ държавите по отношение на ДАНЪЦИ и ТАКСИ. Ролята на политиците е да бъдат визионери и да поемат отговорността.Понякога хибридната намеса, недостатъчното обяснение биха могли да изкривят резултата. НЕ сме ПОДПИСВАЛИ договора с мнение, че НЯМА да приемем ЕВРОТО. Приемането му носи икономически ползи"),Швейцария може,Бг не.
14
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 седмици
Американският губернатор на България е време да назначи нова колониална администрация,не знам защо се ослушва като пpъднaл заек в люцерна.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бойко не може да управлява, не знам дали той самия знае, но той е контролиран дистанционно и е художник, ще ви оплете, сменете го с някой друг подходящ. Контролират дори мислите и действията на хората, телата им, въздействат им психически, физически, мисловно и т.н. и в повечето случаи, без самите хора да подозират, че са контролирани.
12
4
 
9
 
! Отговори
Христов, преди 2 седмици
Ами вие разтурихте сглобката и за шести път не можахте да съставите правителство.Безотговорници и неможачи,това сте вие от ГЕРБ -СДС.
11
0
 
8
 
! Отговори
Избирател сдс преди 2 седмици
Комунистите родината изграждатКостов , атанасов , соломон пасиКомсомолците след тях вьрвятПлевнелиев , христовКомунисти -славен пьт ви чака -трудов пьт
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поне отложете новите избори за след тези в САЩ, иначе ще трябва още веднъж да ходим напролет...
9
3
 
13
 
! Отговори
Прав е преди 2 седмици
Румен е прав несьставянето на правителство не е добро за джоба му - и той чака еврофондовеНезнам защо бойко приюти останките от сдс за да ни напомнят , за червения грабеж
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП сега ще поканят Доган, в една европейска група са, плюс БСП, стари дружки са с тях, плюс Итн, тия са съгласни, плюс Възраждане и отломките от Величие , ето ти кабинет та дрънка!:)))
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички искат, ама не могат! Трябва им политическа виагра, тоест народна сопа!:)
6
1
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 2 седмици
Явно не си добре, Веселине! Слушай хубава музика и се успокой!