Денков: Би била пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство

Според Василев в този парламент няма проевропейско, антикорупционно мнозинство
Обновена: 13 юли 2024 15:10 | 13 юли 2024 12:45, Нели Христова
165
 Денков: Би била пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство
Снимка: БГНЕС

Този парламент е като плаващи пясъци. Война в ДПС, разцепено БСП, разпадащо се "Величие". Това, което е добре отново да подчертаем е, че процесите в ДПС ще имат сериозно отражение и върху ГЕРБ. Това заяви Николай Денков от ПП-ДБ.

"Многократно казахме, че там има хора близко свързани с Пеевски, така че какъв ще бъде изходът от войната Пеевски-Доган ще има отражение и в ГЕРБ", заяви той.

"Всичко това прави много нестабилна ситуацията и аз мисля, че би била пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство. Затова с "Демократична България" сме направили план, който цели в тази много трудна среда да постигнем максималното. Тъй като сме го направили заедно, ще го представим заедно. Обсъждаме го с нашите Национални съвети, за да сме сигурни, че имаме и подкрепата от нашите симпатизанти".

"Продължаваме разговорите с нашите партньори относно втория мандат", заяви на свой ред съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

"Продължавам да вярвам, че в този парламент няма проевропейско, антикорупционно мнозинство, и съответно ще бъде невъзможно да се състави правителство, което да води България към Европа и по-стабилни доходи", заяви съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев.

"Мандатът е тежка отговорност, не може с лека ръка тя да се отхвърли, трябва да обсъдим, не смятам, че може да се направи антикорупционно правителство, но не пречи да се прокарат такива закони", смята още Асен Василев.

На въпроса дали ще говорят с всички партии в това число и с част от ДПС, които са дали съгласие, Василев каза: "На приказки не вярвам, трябват действия."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от Политика
Гого Лозанов: Двама лидери дадоха властта на Пеевски - Доган и Борисов
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
тъй като, откакто се появи, образуванието пъ-пъ не успя да покаже полезно политическо творчество, поради некадърност, не се очакват от тях оригинални политически ходове! Имали план, но щели да го предложат на Президента. Като се има предвид омразата на генерала от ДСБ към генерала Борисов, очакването е да предложат на Радев да назначи ново служебно правителство.
139
0
 
0
 
! Отговори
А бе преди 3 седмици
Избори и тези на снимката да станат история е спасението.
138
0
 
0
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 седмици
Пак чака на Бойко и да се уреди.
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
153 Да, подскача като козел. По-прилича на д-р Ливайн.
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами, тогава не се опитвай. Или Лена от парапета пак стана хиперактивна, като издаде заповед, да се преговаря за правителство. Защото ситуацията се била променила. Не, не е, веднъж лека, лека за цял живот, Лена от парапета.
135
0
 
1
 
! Отговори
Илко преди 3 седмици
До ИлиянаНаистина е джуджевиден, но е хиперактивен. Да се очуди човек, каква воля има човечецът.
134
1
 
2
 
! Отговори
Илияна преди 3 седмици
Не мога да повярвам, че Денков малкото джудженце на 65 години е и прословут любовник.Нещо повече, та той диша едвам, толкова слаб направо с инхалатори, а и е замесен в "секс скандал", от едно плашило вмирисващо се на пръч намиращо се в Шумен (там редовно спират водата). Боже мой неведоми са пътищата господни...
133
0
 
0
 
! Отговори
Диляна Иванова преди 3 седмици
До ИванАз съм качествена жена и съм умна имам титли и пари и съм от Шуменския университет.И да съм се насрала какво от това, те извън България не са разбрали.Бях любовница на Денков няколко години преди да се разведе, и през това време бях сгодена и за мъжа си. Имам си и едно дете.
132
1
 
0
 
! Отговори
Диляна Иванова преди 3 седмици
До АнонименНе те подкрепям анонимен щом Денков е там, ще да има разцвет.Нали беше академик. Занимава се в областта в която аз съм специалистка,само че аз съм с пени, а той с емулсии. Това е колоидно-дисперсни системи.
131
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 3 седмици
До Диляна ИвановаЧакай ве, ти не си ли дрислата доцент от Шуменския университет?Ти си известна навсякъде в медийното пространство.Какво си се лепнала за Денков, та той е женен човек?Нещо се хвалиш и че любовница на Денков си била, докато си била докорант в СУ.Ама направо си леш.
130
1
 
1
 
! Отговори
Павел Сотиров преди 3 седмици
Денков, друже пак се ***, не ставате бе човек.Не се получава, нито с това правителство, нито с миналото.Опозорихте народа, подиграхте му се в лицето му теглихте доста заеми, вдигнахте данъците и таксите, абе... осрахте го.Засрамете се.
129
1
 
0
 
! Отговори
Диляна Иванова преди 3 седмици
От Диляна Стефанова Иванова-СтанчеваДенков, всичко което казваш е правилно, да така е.Наистина бе по-зле без теб. Знаеш как бе от преди.Ти винаги бе прав. Не мога да повярвам, че бе заменил жена си със Славка, така не бе редно. Знаеш го отлично.Ти заслужаваше повече.
128
0
 
3
 
! Отговори
Ха сега де преди 3 седмици
Киро и Асен се бяха подготвили да са в опозиция - сладка работа, никаква отговорност. А сега ще получат мандат.
127
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Долу ПП крадците ,мушеници )))бегом на фронта при зелето
126
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тияот кви мерацида крадят милиарди от бюджета,а възраждане изникнаха много милиони от ПП за да гласуват против бойко
125
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега е ред на ПП/ДБ да се разпаднат. Подхвърлят си го този мандат като горещ картоф и никой не го иска
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 130Спориш с фактите не сс мен с фактите и математиката спорят само шарлатани и пациенти .
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сапунджи Кольо пак ни каза това, което всички знаем още от изборите. Отне му само седмици да го осъзнае. На Петков му трябваха само 136 пъти да му го каже зя дя си го на6ие в главата
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Другата седмица ще отидат при Радев и ще кажат: Ние връщаме мандата, вината е на ГЕРБ.
121
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отговорността за правителство сега е на ПП. Да видим ще направят ли или ще се провалят. Те така казваха за ГЕРБ. Сега аналогично вината за несъставяне на правителство ще е тяхна. Но като гледам почват отново друга песен да пеят.