В Украйна са наясно: Без НАТО ще се сринем

"Нашият съсед е безмозъчен и няма граници"
13 юли 2024 17:23, Александър Попов
421
В Украйна са наясно: Без НАТО ще се сринем
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Без НАТО следващите 10 години ще се сринем, защото нашият съсед е безмозъчен и няма граници". В Украйна хората не виждат алтернатива на членството в Алианса. "НАТО е единственият чадър, който може да бъде разпънат".

"Без НАТО ще се сринем по някое време в следващите 10 години, защото нашият съсед е безмозъчен и няма граници", казва пред германската обществена телевизия АРД Олексий Полончук. Той е директор на фондация "Форпост", която снабдява украинската армия с превозни средства и дронове. Пред кореспондентката на АРД в Киев Андреа Беер Полончук казва, че не очаква нещо конкретно от срещата на НАТО в Ню Йорк, но и не вижда алтернатива на членството на Украйна в Алианса. Ако тази война се проточи още 10 или 20 години, в един момент няма да има кой да я води, а НАТО е единственият чадър, който може да бъде разпънат над страната, смята той.

"Целият източен фронт гори"

Доброволците като Олексий Полончук играят изключително важна роля за защитата на Украйна от руската инвазия. Те подкрепят украинската армия и без тях би било трудно, заявява Серхий Осачук, офицер от украинските гранични войски. Досега Украйна е сключила 20 двустранни споразумения за сигурност със западни държави, както и едно общо с ЕС. И макар тези документи да са важни, не предлагат решение.

"Всичко освен членство в НАТО е една илюзия. Някакви гаранции за сигурност, които няма да функционират. Това е само средство, чрез което диалогът да продължи", коментира Осачук. Той е историк по образование и до средата на 2022 година е губернатор на Чернивецка област, преди да се запише като доброволец в армията. Сега 52-годишният мъж е в Донецк, където координира разполагането на гранични войски с военното ръководство. Той редовно пътува до горещите точки по източния фронт - Авдеевка, Бахмут, Купянск, Часов Яр - и познава ситуацията отблизо. "Мога да го кажа с едно кратко изречение: Целият източен фронт гори", предупреждава мъжът.

Докато руската агресивна война срещу Украйна продължава, тя няма как да стане член на НАТО. Това е пределно ясно на военното и политическо ръководство на Украйна. На срещата на НАТО във Вилнюс миналата година обаче президентът Володимир Зеленски нарече безпрецедентен и абсурден факта, че няма конкретни срокове за покана и членство на Украйна във военния съюз. Сега той се надява на ползотворни срещи в САЩ. "Работим по детайлите на новите решения и документи, които ще подпишем с нашите партньори. Трябва да има подходящо решение и по отношение на противовъздушната отбрана", заяви украинският президент.

Украинците се надяват да могат да използват западни оръжия срещу Русия

Въпреки всичко много украинци се надяват, че ще се присъединят към НАТО още преди края на войната, казва киевският военен експерт Олександър Коваленко. Той очаква от международните партньори да разрешат използването на западни оръжия на руска територия без никакви ограничения.

"Най-накрая се нуждаем от разрешение да атакуваме руски военни цели, независимо колко далеч са те от границата с Украйна. Това е много важно за нас, за да ограничим максимално възможностите за атака на Русия", обяснява експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами има ,но ти си *** ,ОДЕВЕ ТИ КАЗАХ КОЛКО ТИ СА ДОБРИ ЕЗИЦИТЕ .80% от населението на Краина е руско говорящо.60 % от населението на Молдова е рускоговорящо .Даже ония дето ги визираш по Европа говорят руски а не украински .Кои би ги разбрал между тоя диалект между полски и руски в Европа.Аиде спри да продаваш пуканки на хора живеещи в Европа
217
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изключително грозно е изобщо да споменавате болницата. Това е такова черно петно за РФ,че ще бъде напомняне и потретвано. Това е срам за всяка армия
216
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма понятие като украинска копейка. Копейката е винаги руска. Ама явно се засягаш,твой проблем. Що се отнася до украинците,цяла Европа се напълни и с украинци и руснаци. За да нарека някой нагъл,ще бъде от впечатлението,което даден човек ми е направил. Хора всякакви. Ти, за разлика от мен, си обикновен расист.
215
1
 
10
 
! Отговори
за подграването-БОЙ! преди 1 месец
До Риторичната поезия; ха ха ха ХААА! "На 3-ия ден на Запад тихо относно киевската децка болница" Умните само го изчаха да каже как заспвал и се събуждал и дорде заспял през цялото време кроил планове как да убие Путин. Ей тези думи му еаха айката на Зелния. Потръсете из нета ни гък ни мук за болницата. Да оставим че спасителите от рапарчетльосаните тухлета, керемидета и тенекета едно бе, само едно или даже половин децко креватче не извадиха да докажат че поне едно легълце е имало в болницата
214
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да сформираме една бригада срещу руснаците и да им проведем една атака на нож, както ний си знаем! *** пискат и жъ цапат гaштити!
213
1
 
4
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Сашко, що триеш бе? Калпазанин. Или не искаше да четат хората, че Зеленски не е ходил на психиатър, както нашите политици. Нещо гнило ли има в Спаси София?
212
2
 
4
 
! Отговори
Риторичната поезия преди 1 месец
Зелерасът каза: Без НАТО Украина ще се срине. И обратното Без Украина НАТО ще се новоизгради. Изводът е НАТО я ги изшибайте заради зелните подигравки, нахалства и мърсотийни обиди по адрес на кого ли не от хората, правителствата и държавите които му дадоха стотици милярди $$ а тоя вампир пи кръвта насобствения си народ удрайки с УКР ракети украинските болници, училища и исторически ценности а всъщото време рева че руснашите му ги били изпукали На 3-ия ден на Запад тихо относно киевската болница
211
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички знаем чий е прякора копейка. За украинска такава,не съм чувал
210
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И забележете,всички страни,които не са така съветизирани и не са свързани с кремълски проксита,как дръпнаха и ни изпревариха
209
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това,което ме радва обаче,че хората вече им се отвориха очите. Все пак трета година война и лъснаха доста от лъжите. Надявам се Украйна да удържи,защото ще последва ново СВО,я по прибалтика,я по Казахстан.
208
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чисто статистически,прокремълски и проукраински, хората са 10-15% от двете страни. Останалите са неутрални и зависи от момента. Ако съдим по този форум,копейките неистово искат да докажат нещо на някой. След всеки аргументиран коментар следват 20 ***. Много добре се вижда,когато излезе нова статия.
207
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие и сега сте "сринати". 35 държави ви прехвърлят постоянно оръжие, а вие пропадате с бясна скорост! Руснаците ви натиснаха яко и квичите на умряло.
206
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
6 месеца Тръмп спираше доставките на въоръжение,имаше снаряден глад,липсват хора и пак нямаше пробив на фронта. Какви изводи ще направиш?
205
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А вие започнахте, оакахте се сега искате да вкарате НАТО в тая ваша интрига. Сърбайте си попарата дето надробихте!
204
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците си прибират ордата и войната незабавно приключва
203
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно голямата Русия яде калъчката,а руските войници се молят на видео Путин да ги спаси
202
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми предайте се тогава! Кат виждате , че вече губите се предайте за да съхраните живота и имуществото на хиляди хора. Стига сте изнудвали света да ви дава какво ли не. Не трябва целия свят да лишава хората си от нужни неща за да огажда на болните ви мозъци. Вие, точно вие, Русия не можете да победите, доказахте го.
201
2
 
3
 
! Отговори
Путин преди 1 месец
Искам да родъ мъжка рожба от Бонго Бонго, че немам!
200
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Лондон не се изживяват за спасители на християнството,нито призовават към традиционни ценности. Въпреки,че точно в московия е било разпространено снохачество. До края на 19 век
199
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Също като във лондонистан лицемерно ***