Слави Трифонов: Кой юридически гений сътворява исканията на ПП-ДБ

Днес направиха нещо извратено, искаха да се скрият зад Радев
15 юли 2024 20:32, Анисия Иванова
159
Слави Трифонов: Кой юридически гений сътворява исканията на ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС, архив

"Днес ППДБ направиха нещо извратено. Отидоха при Президента и се опитаха да се скрият зад неговия гръб, за да прикрият пълната си безпомощност и несъстоятелност като мандатоносители. Отидоха, да се скрият зад човека, когото обявиха за „путинист“. Това е толкова жалко, че навява тъга в душата ми", написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в коментар на днешната среща между ПП-ДБ и Румен Радев.


"Много пъти съм си казвал „По-лошо не може да стане“ и след това става по-лошо. Живеейки в сегашния политически хаос, отново си казах, че по-лошо не може да стане и то стана", смята Трифонов.

Още по темата

ПП-ДБ поискаха от политическите партии в Народното събрание да подкрепят тяхната декларация, която предвижда пакет от седем закона, предвиждащи борба с корупцията (много интересно как пачките в чекмеджето и пуделът с пачките ще работят заедно против корупцията),  промени в закона за съдебната власт, за личния фалит, за избор на нов омбудсман, за реформа в службите и т.н.

"Тук може и трябва да се кажат няколко неща.

Първо!
След изброяването на седемте предложения за закони е поставено следното изречение:
„Народните представители, подкрепящи настоящата Декларация за излизане от политическата криза, призовават Президента да отложи връчването на втория мандат с 3 месеца, за да бъдат гласувани горепосочените законопроекти и решения.“ Край на цитата.

Не знам кой юридически  „гений“ е сътворил това изречение, но то практически означава, че депутатите трябва да поискат от Президента да наруши Конституцията, като три месеца не връчва втория мандат за съставяне на правителство. Веднага ще ви кажа, че според експерти по конституционно право, ако Президентът си позволи това и отложи връчването на мандата, това може да бъде основание за започване на процедура по импийчмънт заради грубо потъпкване на конституционните разпоредби. Не знам за вас, но на мен Президентът и неговият екип не ми приличат на глупаци. Нито пък депутатите от ИТН са глупаци, за да призовават за противоконституционни действия държавния глава. И още нещо. Явно Кирил Петков си мисли, че след като веднъж вече е нарушил Конституцията, това му дава право да я нарушава отново.

Второ!
ППДБ изобщо не са помислили, че съвсем скоро Конституционният съд ще се произнесе по законността на направените от тях промени в Конституцията и ако те се окажат противоконституционни, каквито са, тогава предложеният от тях начин за избор на Комисията за противодействие на корупцията ще се окаже безпредметен и незаконен. Противоконституционен ще се окаже и предлаганият от тях нов Закон за съдебната власт.
Трето! Депутатите от Има Такъв Народ ще подкрепят тази декларация, ако се премахнат противоконституционните призиви в нея и ще участват активно в изработването на тези закони, които евентуално ще се окажат противоконституционни.

И четвърто! Нещо много важно. ИТН няма да бъде просто гумен печат на предложените от ППДБ закони. Ние ще огледаме направените законопроекти и решения, ще ги обсъдим с юридическите си експерти и ще направим необходимите предложения и корекции. Защото законите в тази страна трябва да служат на хората, а не на шепа партийни функционери", коментира лидерът на ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
4
 
17
 
! Отговори
Чалгарията не е на м преди 1 месец
мода! След като на чалгарията й мина модата и умираха от глад станаха приятели с Борисофф, който ги направи пишман политици като него! Сега аработват като пишман-полирици около този и онзи! Жалка работа!
117
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека НС каже как възнамерява да използува тези 4 милиарда, които чака от ЕС за да знаем да ги подкрепяме ли или не! До сега ги прибираше БоКо в чекмеджето под предлог, че ще прави ремонт на ремонта, а не ни санира дори жилищата!! Сега се чуди защо са се изпарили 800000 избиратели! Ам и затова, ащото мурите си накупиха най-скъпите коли в Европа и Америка, взети заедно! Мислеше да компенсирва липсващите гласове с циг-анските, но тов
116
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДБ са се адвокате. Иванов, Кънев, Бориславова, Минчев и др.
115
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друго си е Ники ВасилевДа предложиш за премиер!
114
6
 
6
 
! Отговори
Лицемер преди 1 месец
от едно и също тесто сте замесени ИТН и ПП и е въпрос на време отново да се слеете в неизбежно катастрофалната чалгаро-шарлатания......Наглостта и безочието ви са с брутални размери ....Без ала-бала и фалшификация на резултатите от изборите чалгата няма шанс да мине 4% , а шарлатаните заедно с бойкикев и сие максимум 8% нооооо , за смтка на това диктувате дневния ред все едно сте първи . Аре чупка болшевишки мутри !!!!
113
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахаха, още един корупционер плюе, но не може да направи и едно правителство !Тези могат само това, плюене и разруха
112
5
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
По принцип това с реформите в съдебната система е правилно и наложително.А разни бай *** като Бойко , Слави ,Пеевски и т. н. ще е по-добре да не казват нищо ,понеже само се излагат
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коя е Галя от посолството бе
110
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Костов е виновен, трябваше да арестува Трифонов още като переше пари на мафията около Илия Павлов и Доган.Ама това е то мафията.Обвързаности, мене на тебе и кво....Ква корупция, кви реформи, бе момчета от ППДБ, вие сте се побъркали тотално.Вие сте също в мафията, то друго няма.
109
0
 
19
 
! Отговори
103 преди 1 месец
Не, приятелю! Този "фен" на чалгарите, е преди всичко с извратено съзнание, а че е луд, няма никакво съмнение! Че КкОЙ нормален човек ще е фен на чалгарската сбирщина на "Малкоот ДПС", сътворено от сарайския милиардер, дето минава за "философ", ама си е чисто и просто агент Сава от ДС!
108
0
 
22
 
! Отговори
??? преди 1 месец
КОЙ "юридически гений" ти нареди да предложиш за български премиер един измамник, неграмотен лъжец, продавач на шнорхели и бански на една сергия? Такъв измамник и изпечен лъжец, по-изпечен и от теб, че лъжеше, че има докторат във виенски университет, а се оказа, че много искал ад влезе в този университет да ползва тоалетната, ама като му видели мутрата, не го пуснали! За министъра ти плагиат да не говорим, че е повече от позор! Повече от позор за теб, разбира се, чалгарино учиндолски!
107
3
 
4
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Ленчето
106
1
 
15
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
Ами някой като тебе! И те и вие се правите на ,,велики" а сте едни изпаднали германци ,ама драпате за пачките.Ти си ги натрупал ,ама уреди приятелчетата си ,нали те са ти семейството
105
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой юридически гении ти каза,че ставаш за политик?
104
1
 
21
 
! Отговори
Слави е срам и позор преди 1 месец
Слави Трифонов не познава Конституцията и манипулира българите!
103
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Славуца пей си чаллгата. :-)
102
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой позволи юридически този чаллгар?
101
13
 
7
 
! Отговори
така е с дечицата преди 1 месец
Нали Кирето и Асен са един вид рожби на Радев, потърсиха бащина закрила!
100
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ти си я възпял бре, дон Чалгаре? Как кой жиЛена
99
0
 
21
 
! Отговори
До фен на ИТН преди 1 месец
Евала,фен.Всвка втора дума ти е цинизъм и е цензурирана .Освен луд имаш ли друга дума в речника си?