Слави Трифонов: Кой юридически гений сътворява исканията на ПП-ДБ

Днес направиха нещо извратено, искаха да се скрият зад Радев
15 юли 2024 20:32, Анисия Иванова
159
Слави Трифонов: Кой юридически гений сътворява исканията на ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС, архив

"Днес ППДБ направиха нещо извратено. Отидоха при Президента и се опитаха да се скрият зад неговия гръб, за да прикрият пълната си безпомощност и несъстоятелност като мандатоносители. Отидоха, да се скрият зад човека, когото обявиха за „путинист“. Това е толкова жалко, че навява тъга в душата ми", написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в коментар на днешната среща между ПП-ДБ и Румен Радев.


"Много пъти съм си казвал „По-лошо не може да стане“ и след това става по-лошо. Живеейки в сегашния политически хаос, отново си казах, че по-лошо не може да стане и то стана", смята Трифонов.

Още по темата

ПП-ДБ поискаха от политическите партии в Народното събрание да подкрепят тяхната декларация, която предвижда пакет от седем закона, предвиждащи борба с корупцията (много интересно как пачките в чекмеджето и пуделът с пачките ще работят заедно против корупцията),  промени в закона за съдебната власт, за личния фалит, за избор на нов омбудсман, за реформа в службите и т.н.

"Тук може и трябва да се кажат няколко неща.

Първо!
След изброяването на седемте предложения за закони е поставено следното изречение:
„Народните представители, подкрепящи настоящата Декларация за излизане от политическата криза, призовават Президента да отложи връчването на втория мандат с 3 месеца, за да бъдат гласувани горепосочените законопроекти и решения.“ Край на цитата.

Не знам кой юридически  „гений“ е сътворил това изречение, но то практически означава, че депутатите трябва да поискат от Президента да наруши Конституцията, като три месеца не връчва втория мандат за съставяне на правителство. Веднага ще ви кажа, че според експерти по конституционно право, ако Президентът си позволи това и отложи връчването на мандата, това може да бъде основание за започване на процедура по импийчмънт заради грубо потъпкване на конституционните разпоредби. Не знам за вас, но на мен Президентът и неговият екип не ми приличат на глупаци. Нито пък депутатите от ИТН са глупаци, за да призовават за противоконституционни действия държавния глава. И още нещо. Явно Кирил Петков си мисли, че след като веднъж вече е нарушил Конституцията, това му дава право да я нарушава отново.

Второ!
ППДБ изобщо не са помислили, че съвсем скоро Конституционният съд ще се произнесе по законността на направените от тях промени в Конституцията и ако те се окажат противоконституционни, каквито са, тогава предложеният от тях начин за избор на Комисията за противодействие на корупцията ще се окаже безпредметен и незаконен. Противоконституционен ще се окаже и предлаганият от тях нов Закон за съдебната власт.
Трето! Депутатите от Има Такъв Народ ще подкрепят тази декларация, ако се премахнат противоконституционните призиви в нея и ще участват активно в изработването на тези закони, които евентуално ще се окажат противоконституционни.

И четвърто! Нещо много важно. ИТН няма да бъде просто гумен печат на предложените от ППДБ закони. Ние ще огледаме направените законопроекти и решения, ще ги обсъдим с юридическите си експерти и ще направим необходимите предложения и корекции. Защото законите в тази страна трябва да служат на хората, а не на шепа партийни функционери", коментира лидерът на ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
27
 
! Отговори
Тоя е обсебен преди 1 месец
От ПП.С тях ляга ,с тях става.Вчера в един сайт имаше снимка на племенника му от остров Бали А,бе ,гледай си живота и ти..Тая злоба съвсем те е убила.
97
24
 
4
 
! Отговори
Фен на ИТН преди 1 месец
Абе хора престанете с тази глупост Колко пъти да ви се каже че партия ИТН няма нищо общо с ДПС или ГЕРБ вие явно сте Луди или се правите на Луди или сте *** или се правите на *** ?
96
3
 
16
 
! Отговори
Миниващ преди 1 месец
Славуниййй, пак ли се правиш на интерес мойто момче!?
95
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как кой, Гнома и скритите ДС партгеносен.
94
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Slavei, koi ti napisa pismoto? Ima li autorsko pravo?
93
0
 
20
 
! Отговори
Герги преди 1 месец
Славчо ми ти къв юрист ни предложи първо за премиер ,после за министър на МВР .....Пепи "Лудия" Плагиат.
92
3
 
19
 
! Отговори
Ха,ха преди 1 месец
Днес Данчо Ментата от ДПС ,сега СлаФчо от малкото ДПС.Като дупе и га. що са си.Само двамата Шишковци липсват.
91
5
 
20
 
! Отговори
Ей,Славуца преди 1 месец
Ами да беше подкрепил правителството на ГЕРБ и ДПС.Ама те е страх.Сега пак си отворил уста.А вашето "експертно " правителство кой ще подкрепи?Особено като то знаем експертите-малкия Мук и Пацо Шнорхела.
90
15
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Никой досега не е работил толкова Усърдно за руските интереси както ОПГ пп-дб-дпс !!!
89
5
 
16
 
! Отговори
Чалгастан преди 1 месец
Българският Парламент НЕ е място за вулгарно Шоу!!!!! Засрамете се!!! Опростачаването е грозно от страна на Чалгарите! Научете се вече на култура, възпитание, политическа етика!
88
10
 
6
 
! Отговори
Е преди 1 месец
Да подкрепим пп дб с един мощен npaйд
87
10
 
12
 
! Отговори
Г557дт преди 1 месец
В България само ПП-ДБ работят за разграждане българската мафия, която е завладяла държавата ни. Неслучайно всички тошковци, копейки, тикви и прасета неуморно опитват да ги дискредитират в очите на чалгализираната популация.
86
1
 
13
 
! Отговори
nimportequi преди 1 месец
А той като беше първа партия в парламента какво сътвори?
85
6
 
9
 
! Отговори
Тинтири-минтири преди 1 месец
Ех тия ПП-та все са ви в устите бе! Баце след избори им се моли да направят правителство, а реалността е, че платените им медии на ДПС-ГЕРБ гледат само как да ги очернят и заливат с помия, за да ги изхвърлят от политиката, за да си продължат ДПС-ГЕРБ с кражбите и далаверите.
84
0
 
13
 
! Отговори
пасарела преди 1 месец
Абе , Славе , като чете човек що пишеш , ще каже , че си умен човек , ама оти се криеш в миша дупка , а не излезеш на яве !! И ти си като другите , добре сте в парламента ,, взимате си парите и само мауну намирате !! Не може вечно да е така ! Стига толкова време нищо да не правите !! Всички партии ВЪН !
83
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПО ГОЛЯМА МАФИЯ ОТ ШАЙКАТА ШАРЛАТАНИ НЯМА ОВЛАДЯХА ДЪРЖАВАТА С ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТИ НА БОЖКОВ С АЛА БАЛА 4 ГОДИНИ САБОТИРАТ БЪЛГАРИЯ СЪД ЗАТВОР ЗА ШАЙКАТА
82
2
 
8
 
! Отговори
Гедер преди 1 месец
Пеевски държи с компромати и Бойко и Славчо. Пеевски нареди на Славчо ,да предложи Ники Василев -Малкия Мук от НДСВ за премиер , защото самия Пеевски беше кадър на НДСВ и ДС ченгетата зад НДСВ . Какво общо има Славчо с Никиту Василев ,след като дълги години го осмиваше в скечовете си ?
81
4
 
11
 
! Отговори
Я марш, Славуцо! преди 1 месец
Певецът на мафиотите Слави Трифонов се изтропа отново неподготвен, озлобен и жлъчен! Този е голям ***!
80
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лена от парапета фалшификаторката, Христо лодкаря който веднъж вече оскверни конституцията и Киро просто който я нарушава многократно. Кокорчо международният измамник. Гнома и Костов от 9-та глуха. Жална й майка на тази държава, ако тези ще борят корупцията и ще я вадят от кризата!
79
2
 
7
 
! Отговори
test test преди 1 месец
Славуца май си е взела милиардчето от незаконният кеш и сега щял да подкрепа но много увърта за да не се усетят баламурниците...