Кирил Петков отговори на ГЕРБ

Превеждам от Герберски към днешна дата, написа той
Обновена: 16 юли 2024 15:49 | 16 юли 2024 15:48, Нели Христова
141
Кирил Петков отговори на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отговори на ГЕРБ-СДС във връзка с тяхната позиция за предлаганата от ПП-ДБ декларация

"Превеждам от Герберски към днешна дата: Общи приказки – ДА; Борба с корупцията – НЕ", написа Петков в профила си в социалната мрежа.

По-рано днес Деница Сачева заяви, че ГЕРБ-СДС ще откликнат на поканата за разговори с ПП-ДБ по предложените от тях приоритети, но няма да подкрепят правителство с втория и третия мандат в рамките на 50-ото Народно събрание.

"Получихме писмо от Божидар Божанов до Бойко Борисов, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, в което са поканени представители на нашата парламентарна група да участват в среща за обсъждане на проекта на декларация, обявена от ПП-ДБ на среща с президента. Досега получавахме разнопосочни становища от страна на ПП-ДБ. На нашата покана за реализация на първи мандат ние дори не получихме писмен отказ за среща от ПП-ДБ. Те заявиха, че ще са категорична опозиция. Очевидно сега, поради технически причини, коалицията стана втора сила, и виждаме някаква зрялост от тяхна страна. Скептични сме към това доколко парламентарна група с 39 души може да си позволи да диктува дневния ред на обществото и как парламентарна група, която е загубила 300 000 гласа, продължава да нравоучава", подчерта Сачева.

ПП-ДБ предложиха декларация, която предвижда приемането на 7 закона за борба с корупцията. Едва след тяхното приемане от парламента ПП-ДБ са готови да получат мандат от президента Румен Радев за съставянето на кабинет. Приемането на тези закони ще отнеме най-малко три месеца и това влиза в противоречие с член 99 от Конституцията, който е свързан с процедурата за връчване на мандати от държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въобще не ме интересуван какво говори Киро . От неговата уста излизат само простотии. Не мога да разбера защо си мисли че като използва просташки изрази показва хорската простотия? Май става точно обратното. Дава ли си сметка какъв автогол си вкарва с това? Не знам доколко ББ е елементарен в нечии очи но този минава всякакви граници. И този човек иска да властва отново в Бг. Пълен ужас.
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политиците в България са на много ниско интелектуално и културно ниво, само простащина и омраза, помия и интриги. Единствената достойна коалиция са ПП-ДБ, това е политическия Елит. Другото е мутро-мафия, чалгарщина и фалшив патриотизъм!
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане да обяснят на избирателите си че не искат антикорупционни закони, които не се приемат от 15 години..?!!!
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бедна фантазия - Крали, ама дали пенсии, пък при Боко зеро. Ама и инфлацията беше зеро, а пък сега изяде даденото. Напъни си фантазията и си спомни преди какво можеше да купиш с малката борисова пенсия и сега какво купуваш с голЕмата асенчова.
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръгнал Киро да превежда, кат един виден езиковед и не владеещ дори собствения си език. И какво преведе от герберски, като това:"Общи приказки ДА; Борба с корупцията НЕ" е политиката на ПП-то откакто се е появила. доказателства колкото щеш: набори корупцията, оправи отношенията с Македония, построи пет моста на Дунав и още толкова тунели, завод за ел.автоНобили, пътища, хубав живот за българите........до утре мога да изреждам. Киро неможачът - на преводач се прави!
111
3
 
3
 
! Отговори
БОКО И ШИШИ преди 1 месец
Бог да пази България от БОКО тиквата и Пеевски свинята. Амин
110
2
 
1
 
! Отговори
БОКО И ШИШИ преди 1 месец
Бог да пази България от БОКО тиквата и Пеевски свинята. Амин след управление на Боко и ДПС ГЕРБ ИТН НДСВ НФСБ ВМРО и БСП България копае дъното. В Румъния минимална заплата 1550 лв в България 900 лв. В Румъния 2 правителства има в затвора в България всички са в парламента. БОКО И ШИШИ и всички останали които ограбват България 35 години.
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просташко е в целия Парламент на коя да е държава някакъв абсолвент на Харманлийския лицей за де би ли показателно да твърди че това което муехемероид че билоаналенклитор
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
с бръмкавите бърболетешни наляти устни, кирта да ги заформи за поглъщателно изричане на голяяямата печатна буква "О" и да се задупее на колене пред можещия. След което на мощни гълтоци в онеси приказни 7 секунди на маьонезното производство сал да глъта без да се закашля шо камшико че има да дере гъзодекаедупе в е"Р"уптичната игра.
107
4
 
2
 
! Отговори
Бедна фантазия преди 1 месец
Може да са присвоили,но и дават.Справка-пенсиите.При боко-години наред-зеро.При Асенчо-за 2 г ги удвои.А гЕРБЕРСКИТЕ ПРИСВОИТЕЛИ САМО ГЕПЯТ ЗА ЛИЧНИ ОБЛАГИ.
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро и аз написах една декларация, ако не ме подкрепиш значи не си достоен политик и парапета е верен и ти си мятал пачки на пуделчето Тоби, а да те питам защо отстъпи в Перник да може Бойко Рашков да влезне в парламетна и да има имунитет, страх ли те е?
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Драскачите едно и също лъжат досадни сте 4 години кой управлява Шайката шарлатани оттичат в канала без ала бала са загубени
104
2
 
5
 
! Отговори
Наивник! преди 1 месец
До Анонимен Бедна ти е фантазията, колко са присвоили от ПП-ДБ!
103
2
 
9
 
! Отговори
Тракиец преди 1 месец
Абе този защо се оглежда като *** на брулен орех.
102
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ами прав е. ГЕРБ и антикорупция. Тези и срещу майките си ще тръгнат, само да не им пипат краденето
101
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Про100 киро си е една гротеска!
100
0
 
3
 
! Отговори
THE BEST преди 1 месец
Превеждам от Кирчовски - иска да бори корупцията и да върне доверието в Институциите , като кани и ГЕРБ да участват в подкрепа на декларацията му.......... ами то само мен ли ще разследват тези институции.....
99
2
 
3
 
! Отговори
Кирчо не е страшен ! преди 1 месец
Страшни са хората който го подкрепиха ,а той ги издъни ,страшни са със това че те търсят друг който да успее да изпълни задачата докрай и да разтури и изчегърта Баце ви ! И да знаете все ще се намери такъв субект .
98
2
 
12
 
! Отговори
Think преди 1 месец
Кирцата може ли да чете? За говора знаем, че му е трудно
97
1
 
6
 
! Отговори
Салимехмед преди 1 месец
Може ли превод на пуделски на всичко това ?