Сачева: Петков демонстрира трудно разбиране на езика ни

Вторият мандат идва при Вас по технически причини, пише тя
Обновена: 16 юли 2024 16:54 | 16 юли 2024 16:43, Нели Христова
142
Сачева: Петков демонстрира трудно разбиране на езика ни
Снимка: БГНЕС

"Вторият мандат идва при Вас по технически причини. В този смисъл бълнуванията за Вашата историческа роля и значение са силно преувеличени", това написа във фейсбук профила си зам.-шефката на ПГ на ГЕРБ Деница Сачева.

Повод за думите й е пост от по-рано днес на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Той критикува ГЕРБ СДС за позицията им да потърсят подкрепа за декларация за законодателни намерения, която да предхожда опитът за съставяне на правителство с втория мандат.

"Превеждам от Герберски към днешна дата: Общи приказки - ДА, Борба с корупцията - НЕ", написа във Фейсбук Петков.

Ето какво още пише Сачева:

Г-н Кирил Петков нееднократно демонстрира трудно разбиране на литературен български език и е направил традиционно несполучлив опит да превежда брифинга на ГЕРБ от днес. Да обобщим специално за г-н Кирил Петков какво казахме днес:

Вие нямате обществено доверие, което да Ви дава правото да поставяте условия. Загубихте 300 000 избиратели. Хората са Вашият съдник. Не ГЕРБ.

Вторият мандат идва при Вас по технически причини. В този смисъл бълнуванията за Вашата историческа роля и значение са силно преувеличени.

Корупция не се бори с декларации, а от борбата с корупцията се страхува основно Продължаваме промяната. Все пак Вие, г-н Петков, управлявахте България в по-голямата част от времето от 2021 г. досега под различна форма и дължите отговор на въпроса - защо индексът за корупция в България е най-висок през 2023 г. Да се самопровъзгласиш за борец с корупцията само за да си осигуриш чадър от правосъдие е изхабен трик и в България се ползваше в началото на прехода, когато Вие сте си избирал друга родина. Дори Вашите избиратели Ви критикуват открито за направените предложения и за действия, които демонстрирахте докато бяхте на власт.

За Вас политиката е бизнес. Затова и сте фиксиран в печалбата. Това е Вашата цел - да сте на печалба. Но в политиката печели този политик, който печели за другите, а не за себе си. Ние вече Ви дадохме кредит на време с предишното правителство и Вие го пропиляхте. Не стига това, а дори сте некоректни длъжници – не си върнахте кредита, когато Ви потърсихме подкрепа за първия мандат. Вашият политически фалит е факт и вероятно скоро ще бъдете обявен в несъстоятелност. Не от нас, от избирателите.

Ще дойдем на среща от уважение към хората, които са Ви избрали и защото политика се прави с диалог, а не с креслив диктат. Не приемаме политика да се прави по инфантилен и незаконен начин и ще положим всички усилия да работим с разум и отговорност до последния ден на това Народно събрание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
2
 
! Отговори
Борисов е прост! преди 1 месец
Не Петков, а Бойко Борисов трудно говори литературен български! Затова праща отбор жени на преговори, защото Борисов е простоват човек, няма нужните качества да говори и преговаря като истински лидер. Бойко Борисов владее уличен простоват език, има беден речник и говори като на селския мегдан. Сега когато имаме политически елит като ПП-ДБ, Бойко Барисов изглежда комично жалък пред тези добре образовани българи! Несвързани думи и изречения боботи необразования Борисов. Но какво да се очаква от ед
131
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като цялата пропагандна машина на ГЕРБ и ДПС се уби да залива с помия ПП-ДБ, сега изведнъж всички искали подкрепа и да управляват с ПП-ДБ!!! Защо ли? Защото са най-образованите и компетентни, културни и политически адекватни!
130
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз се гордея, че България има такива умни, образовани и компетентни българи като политиците от ПП-ДБ. Да, направиха някои грешки, но кой е безгрешен.
129
0
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ затрива Българи преди 1 месец
Един от най-важните закони, за да си вземем парите от Европа по ПВУ, е този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. ГЕРБ са искали да бъде написан така, че да не засяга управлението на Борисов преди 2021 г., но така не само не минава пред Европейската комисия, а най-важното - не работи за българските граждани.ПП/ДБ са внесли работещ законопроект, който да е справедлив и да няма изключения за такива като Борисов. Борисов не е искал този закон да покрива сигналите за корупция по време на неговото управление! Защо ли??? Никой не е над закона, но Борисов мечтае да Е!!!
128
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП-ДБ са най-добрата партия, компетентни, политически адекватни, добре образовани, културни, типични европейски политици! Всичко друго е отпааадък, ниска култура, врясльовци, популисти с изтъркани клишета, които си служат с вулгарни, гнусни интриги, манипулации, лъжи, простащина, без идеи, без компетентни хора и експерти, но пък владеят това да оплюват и унизяват почтените.
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мутрата Борисов продължава да саботира всичко, което може и да изнудва абсолютно всички! Или ще ни управлява той, или никой друг! Докога, Бойко? Докога ще държиш цяла България като заложник на собственото си оцеляване и корупционни интереси?
126
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На България й е нужно Реформаторско проевропейско некорупционно правителство, което бързо да приеме нужните за страната ни закони, за да вземе България 4 милиарда по Плана за възстановяване и устойчивост от ЕС и за да се присъедини България към Еврозоната и Шенген!!!! На тези критерии отговаря единствено Коалицията ПП-ДБ!!!
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От една страна стоят старите мошеници ГЕРБ и ДПС. От друга страна са руските радиоточки Възраждане и ИТН плюс евентуално БСП и Величичие. По средата са застанали ППДБ и се чудят в кой политически ад са попаднали.
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България само ПП-ДБ работят за разграждане българската мафия, която е завладяла държавата ни. Неслучайно всички тошковци, копейки, тикви и прасета неуморно опитват да ги дискредитират в очите на чалгализираната популация.
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бате Бойко нали имаше снимки спящ с пачки евраци и кюлчета дзлато, а какво стана с къщата в Барселона и луксозния бутик на манекенката...А какво стана с Делян Пеевски, който е в черния списък на САЩ и Велекобритания за корупция и пране на пари по закона "Магнитски"? Тези ли двамата ще "коват" законите в България??..
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП-ДБ бяха единствените, които работеха здраво и съвестно за благото на България, въпреки помията и компроматите, с която ги заливаха всички други партии! Чест и почитания за смелостта, всеотдайността, за това че вдигнаха доходите, пенсиите и детските надбавки на българите в една изключителна Световна криза, породена от ковид-пандемията, войната в Украйна и повишаване цените на горивата на Световната борса!
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Протестите в България през 2020 г. започнаха на 9 юли с искания за оставките на премиера Бойко Борисов!!Почти половин милион българи се противопоставиха на разрастващата се мафиотизация, корупция, беззаконие в управлението на страната от Бойко Борисов и ГЕРБ, както и на ограниченията на свободата на словото!!!Една от целите на протестиращите беше едно бъдещо управление и съдебна система, в които олигархът Делян Пеевски и почетният председател на ДПС Ахмед Доган да нямат задкулисно решаващата роля в България!!!!!
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов събори последното Редовно Правителство, защото Проблемът за него беше в механизмът за избор и проверки на кандидатите за регулаторите и контролните органи (и мястото на ДПС). Това са тези над 100 човека, чиято смяна с нови лица може да рестартира държавността - или да продължи да я държи в плен. Процесът беше болезнен за ГЕРБ и ДПС, владеещи досега тези органи, тъй като не просто трябва да отстъпят територия, а и да отслабят контрола върху тях!!!!!
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ пък си помисли, че Борисов е "изпран", след като е в Сглобка с ПП-ДБ и може да им извива ръцете и да ги шантажира! Но и Борисов се излъга!
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мафията ДПС-ГЕРБ гони младите българи от България! Децата искат достоен живот, достойни заплати, справедливо правосъдие, свобода на словото, борба с корупцията, прозрачно разходване на държавните финанси, прозрачни конкурси за държавни поръчки, да няма мутри и мафиоти с бухалки в управлениато на страната, иска спокойствие и сигурност...
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Борисов ПП-ДБ му бяха нужни, за да поемат омразата на електората, които да оберат негативите на управлениато му.
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко Борисов е като туморно образование за България!
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко Борисов е виновен, защото бутна редовното правителство и вкара България в поредната спирала на нестабилност !
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ се провалиха за 7-ми път в съставянето на правителство поради наглостта, простотията и селския тарикатлък на мутрата Боко Тиквата!
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо българските журналисти не попитат Бойко Борисов, след като имаше пълно мнозинство с ПП-ДБ в предния парламент, та трябваше да събори правителството и предизвика хаоса сега....защо сега говори за стабилност, преди не беше ли нужна, защо свали редовно правителство, което щеше да вкара страната в Еврозоната и Шенген...