Цонев: Пеевски направи ДПС фактор, втора политическа сила

Ако е писано да промени партията, ще стане - с Магнитски, или без
18 юли 2024 09:35, Петър Бойчев
58
Цонев: Пеевски направи ДПС фактор, втора политическа сила
Снимка БГНЕС

Винаги идва момент една партия да бъде променена. Ако е писано Пеевски да промени ДПС, това ще стане с Магнитски или без Магнитски, заяви пред Нова ТВ депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Според него Пеевски извадил ДПС от изолация и партията седнала на масата с големите партии. Пеевски я направил фактор, втора политическа сила след последните избори.

На въпрос дали председателят на ДПС се готви за създаване на нова партия, Цонев отговори, че към момента са концентрирани върху това накъде ще продължи ДПС. "Не са водени такива разговори на този етап", допълни Цонев.

"Няма да ме чуете да кажа лоша дума за Доган. Това, че не го подкрепих в решението му за искане на оставки, не означава, че съм срещу него. 20 години бях негов заместник", коментира още Цонев. И допълни, че няма обяснение защо конфликтът е започнал по този начин.

Според него в момента Пеевски води битка срещу „хората, които хората не искат, срещу апарата, който е омръзнал на хората".

"Нека да разграничим Доган от хората, които в момента са около него. Ако през годините те са забогатявали на гърба на ДПС, ако има данни за това, нека всички разберат. Понякога лидерите слушат определени хора, които не им говорят добре", каза още народният представител.

Той беше категоричен, че в партията не се случва преврат.

"Не е преврат, когато легитимно избраното ръководство изпълнява решенията си", обясни Цонев. И добави, че според Устава на партията само Конференцията, която е избрала председател, може да го свали от поста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
DPS преди 1 месец
Г-н Цунев или познат като Данчо ментата-щото обича джоджена или да менти(кое е вярно си знаем, той се прави на перде). То имаше и един БиСеров(голям кастал , на един път не излиза). И като стар блюдолизец сега браби патрона си-довчера Доган ,сега Дилян. и сега тиА другарЕ с "четчица изрисуват" "дерибеите". Няма нормален човек ,който да използва тия думички. Ама цялото им котило слушка ПР-тата и пляма глупости. Заблжещите сайтове и вестници-башка.
52
3
 
1
 
! Отговори
100 преди 1 месец
Пеевски ще е министър председател.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Не Пеевски, а ниската избирателна активност т.е. негласуващите направиха ДПС 2-ра политическа партия. Цонев защо се прави на неразбрал?" - И защо ми слагате минуси скъпи съграждани, които не сте гласували. Това са фактите. Заради вас ДПС са 2-ра политическа сила. Знам, че истината боли, но трябва да я приемете. Продължавайте да не гласувате и скоро пак заради вас Пеевски ще е министър председател.
50
1
 
1
 
! Отговори
ДЕЛЯН преди 1 месец
ПОДКРЕПЯМ ДЕЛЯН, НЕ АГЕНТ САВА ОТ КГБ!!! ЗАД ДОГАН СА САМО И ЕДИНСТВЕНО ЕТНИЧЕСКИ ТУРЦИ ОТ ОБРЪЧИТЕ МУ ОТ ФИРМИ. СУЛТАН ДОГАН НЕ Е ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.
49
7
 
1
 
! Отговори
- преди 1 месец
Пеевски вече има собствен авторитет. Никой не може да му го отнеме. Той е по популярен от цялото ДПС взети заедно. Те никога не са имали такъв лидер. И няма да имат. Пеевски беше техния шанс.
48
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Кога дпс бе в изолация, еничарино. Винаги в нс, имаше и министри, винаги на челни места, а не на последни. Сега е "фактор", защото хората не гласуват, а техен електорат гласува под строй.
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РУНДЮ НАЛИ ЛЕТИ ПО НЕБЕТО ---да вземе да говори с Бог , за по-висока избирателна активност , ОСОБЕННО СЛЕД ПОЖАРИТЕ...!
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При тая политическа система, избирателната активност след 2-месеца ще е 10%...НЕМА ЛАБАВО!!!
45
0
 
3
 
! Отговори
За Северозапада... преди 1 месец
От 300-човека в с.Крива бара -ломско , 168 -са гласували за ДПС..../ако искаш , питай у кръчмата../..!
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не Пеевски, а ниската избирателна активност т.е. негласуващите направиха ДПС 2-ра политическа партия. Цонев защо се прави на неразбрал?
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БИЗНЕСА Е С ПЕЕВСКИ И ПАРИТЕ---А, ДОНОСНИЦИТЕ И ЧЕНГЕТАТА СА ПРИ ДОГАН-ЕФЕНДИ...!
42
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Цонев , крадливо псе нали разбираш че онзи бандит и пристъпник Пеевски е пътник а заедно с него и ти, и ще трябва да връщаш всичко заграбено от тебнаши имоти по южното Черноморие от бандитското ти семейство заендо с лихвите , и ще трябва на бягаш там където си скрил крадените пари за да няма лоши последици.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махне ли се Пеевски--ДПС отива при БСП, сиреч при майка си...на 6% !
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
данчо ментата ще целуне всеки един газ , който ще му гарантира оставането в парламента, той няма нито един ден трудов стаж на реална работа, виси като цифка от 30 г в парламента, *** държавни пари, а не е свършил за 5 лв работа.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Водещите говориха повече от него. Човека не можа да каже спокойно едно изречение без да Бъд е прекъснат с многословие от водещите. За какво канят гости след като не ги оставят да отговорят нормално на въпрос. Говорят от тяхно име. Ами като е така слагайте по една снимка на мястото на госта и говорете и от негово име. Какво губите времето на хората. Това не е журналистика, а тормоз над гостите и зрителите. Никой не. Е длъжен да ви слуша само вас.
38
2
 
7
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Мента, спри да говориш глупости. На практика парламентарна група на ДПС вече няма!
37
1
 
8
 
! Отговори
Тиквун преди 1 месец
Цонев е дупедавец, винаги е бил от страната на парите, но иначе е дълбоко религиозен...корупция, купен вот, кражба на бизнеси... зад всичко стои той и Шиши
36
0
 
6
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Глупости
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направиха го гъбарите, но да Пеевски има голяма заслуга за толкова много гъбари
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо не поканят на интервю Пеевски? Едната причина е, че той не може да говори без написан текст