Костадинов иска помощ от Русия по казуса "Милан Димитров"

Москва вече проучва случая
30 авг 2024 11:27, Нели Христова
170
Костадинов иска помощ от Русия по казуса "Милан Димитров"

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов бе поканен на официална среща с ръководител на групата за сътрудничество на Съвета на федерацията с Народното събрание на РБ и член на Комисията по бюджет и финанси Василий Иконников. Посещението се случи ден след приключване на форума БРИКС, където българската делегация бе на официално посещение по покана на Руската Федерация.

Костадинов и Иконников засегнаха актуални въпроси на двустранното международно сътрудничество.

На срещата беше отбелязано, че въпреки негативната политика, която води в момента българското правителство, е важно двете държави да продължат работата по опазването на традиционните приятелски отношения между народите.

Василий Иконников благодари на "Възраждане" за принципната позиция, насочена към засилване на руско-българското сътрудничество и последователно осъждане на неприятелски стъпки, свързани с разрушаването на съветски паметници, както и възпрепятстване на взаимодействието между православните църкви на двете страни.

Костадинов говори за приоритетите на "Възраждане", която е трета по големина политическа организация в българския парламент, а също така и част от новоучредената партия в Европейския парламент – „Европа на суверенните нации“. Той се изказа в полза на засилването политическото и междупарламентарно сътрудничество с руските колеги.

Костадинов постави и въпроса за българина Милан Димитров, който е заложник в американски затвор, и поиска съдействие за освобождаването му. Руската страна вече проучва случая.

Василий Иконников запозна българската делегация с решението да бъде възстановено  обучението по български език в училищата в редица райони на Запорожка област, където живеят представители на българската диаспора. В понеделник стартира новата учебна година и това ще бъде факт. През периода, когато регионът е част от Украйна, политиката на украинизация води до премахване на обучението по български език, посочват от пресцентъра на партия "Възраждане".      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от Политика
Татяна Дончева: Уставът на БСП крие рискове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
3
 
! Отговори
Фикси преди 2 седмици
Хубаво е ,че толкова много хора тук оревават орталъка....
147
5
 
4
 
! Отговори
Майка преди 2 седмици
Родоотстъпник и предател ! Милее повече за Русия,защото тя ще му издържа децата. Ром ( той е ром,не знам дали знаете) да ми казва на мен,българската майка, да си предам страната! Вън на копейката! Мислете с главите си,скъпи сънародници и деца!
146
7
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 седмици
Тоя балък все още си мисли, че нещо зависи от него!
145
6
 
10
 
! Отговори
Учете история преди 2 седмици
"О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости?Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с китки...Но идете вий настървени,на грозни зовете ни битки!"(Иван Вазов, из "На руските воини", 1916 г.)
144
9
 
14
 
! Отговори
Учете история преди 2 седмици
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
143
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как върви тридневната спецобосрация на Путин? Плакне ли вече кълките в Ламанша или е на тежки апове за запичане?
142
7
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Дорогие колхозники Костя , Радев
141
6
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Слама на Русия слама СЛАМА СЛАМА оооооооо СЛАМА И СЕНО ОООООООО слама ха ха ха ха
140
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има ли някой друг освен Възраждане да защитава нашите ИНТЕРЕСИ?
139
9
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Доган пада. Пеевски дърпа напред ще поведе и българи. Ще затруднят фалшивите машинки на Радев с кодовете на Петков . Ще има обрат.ДПС с Пеевски ще дръпне преди герб и Пеевски е следващият премиер. Стоянов МВР и възраждане извън парламента с Итн.
138
1
 
10
 
! Отговори
До 128 преди 2 седмици
Добре,че цитираш Стамболов, човек, който е участвал в Руско -турската война , думите му са към сина на Руския цар, който след убийството на баща си е имал същата политика като тия дето сега харесват Урсула и компания
137
9
 
7
 
! Отговори
Спасението е близко! преди 2 седмици
Братушки! (стихотвоерние от Иван Вазов Мамо, мамо, я ги виж! Що е? Идат, погледни ги.С пушки, с саби Що стоиш?Скоро, чедо, поздрави ги!Тях ги бог прати насам,да помагат, чедо, нам. И детето дава крушкина солдатите без страхи крещи на тях:здравствуйте, братушки!Генералът кат орелескадроните повежда,а орачът се запрели омаян ги изглежда:чини му се, че е сънИзведнъж с туптенье, с
136
11
 
8
 
! Отговори
Спасението идва! преди 2 седмици
Вярата и надеждата на българина към РусияПосвещава се на руския народРуский цар е на земятанай-велик, над всички пръв,русците са наши братя,наша плът и наша кръв. Кат Русия няма вторатъй могъща на света;тя е нашата подпора,тя е нашта висота! Руска сила, руска воля,руска кръв и руский потще избавят от неволянаший падналий народ. Бог поддържа крепка
135
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Следващата екскурзия на Костадин ще е в Нюрнберг. Вечен олинклузив.
134
6
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Беееееее Ха ха ха
133
5
 
7
 
! Отговори
До Бонго преди 2 седмици
Ами ти си украински просяк това е ясно
132
10
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Още нещо. Ние не сме СЛАВЯНИ.Няма славяни в България. Нищо общо със славяните.Тука има един или една дето бееееееечи той не знае какъв е, но му липсва внимание и бечи бееееееХа ха ха
131
7
 
13
 
! Отговори
До Бонго преди 2 седмици
Какво имаш бе тролей ти в България,а какво имаме за толкова години кланяне на посолството на ул Козяк, икономика ли дето я съсипаха,армия ли,дори за едни пожари няма хора и техника обаче да храним украинските нагляри пари има
130
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Коце го взимат бакар в Ахмат батальона
129
6
 
7
 
! Отговори
Учете история преди 2 седмици
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски