Главчев: Моята оставка не е проблем, но политиците да излязат от помещенията с климатици

Той ги призова да отидат на мястото на бедствието
Обновена: 18 юли 2024 12:47 | 18 юли 2024 12:45, Нели Христова
136
Главчев: Моята оставка не е проблем, но политиците да излязат от помещенията с климатици
Снимка: БГНЕС

Призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да дойдат на място за какво става въпрос. Това заяви премиерът Димитър Главчев пред журналисти относно ситуацията в регионите и поисканата му оставка.

"Аз съм на място, за да видя активния пожар, който е тук. Възникват нови и нови огнища непрекъснато. Всички на терен полагат всички усилия и са герои".
 

Тя, моята оставка, не е проблем. Цинично ми звучи на фона на усилията, които полагат всички на терен и бързо се справят. По-бързо от това няма – това са хората, с които разполагаме и те действат веднага. Аз в политически нападки няма да вляза, призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да видят за какво става въпрос.

Навсякъде службите действат адекватно. Не мисля, че може да стане по-бързо при толкова много огнища на пожари. Сигурно, за съжаление, и още ще има, ако е такова времето. Всички ангажирани с потушаването може да им свалим шапка, иначе с оставките нямам проблеми", заяви Главчев.

Главчев посети района на село Отец Паисиево, който е сред засегнатите от огнената стихия, пише NOVA. На място с премиера е министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на оперативния щаб за борба с пожарите.

Заради критичната ситуация с пожарите в страната от "Възраждане" искат оставки. На въпрос чии, лидерът им Костадин Костадинов бе категоричен: "На правителството, то трябва да подаде оставки. Главчев и Калин Стоянов трябва да си подадат оставките. Моментално, веднага днес. Очевидно като държава нямаме възможност да се справим с горски пожари".

Костадинов се оплака, че няма и хора за гасене на пожари. Самият той се включил в гасенето на един преди дни във Варненско. Кой обаче щял да помага в обезлюдените райони на Странджа, където селата са по 5-6 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
8
 
! Отговори
Митю Очите преди 1 месец
За една бройка Тръмп щяха да ликвидират а те на хлад до климатиците.Цинични и алчни политици.
87
3
 
5
 
! Отговори
Редник Райън преди 1 месец
Виновен е Путин.
86
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главанаков по съвета на Торбалан отишъл с онова бандажче на Прасун да си правят пиар върху хорската мъка. Вече не хваща дикиш, а и актьорите не са тия. Цял народ ги проклина, а вчера видяхме бабата, как вадеше пушките от горящата къща. С тези мародери ще се докараме до самоунищожение.
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди 1944 цяло село се е събирало да гаси! А сега се сърдят, че не ги предупредили по смартфона, да избягат!
84
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Виновна е корупцията!
83
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спасение има - спешно да бъдат извадени от резерва 100 високопроизводителни машини - колесни БТР и верижни МТЛБ и да бъдат оборудвани като пожарни - инвестицията в пари ще ее нищожна в сравнение с ползите които ще допринесат.Заводи в Българиа има , които могат да направят това. А и да не се краде от парите отпуснати за това, че иначе пак ще влезем в обяснителен режим
82
0
 
8
 
! Отговори
До ГЕРБ+ преди 1 месец
Ама и пожарни ли изпратихме? Срам за правителството!
81
0
 
2
 
! Отговори
До 83 преди 1 месец
Да бе! Това са за една година изборите!
80
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очаквах Костадинов и Тошко да са доброволци при гасенето! Най-патриотични са!
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радой Ралин: "Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра" Та в днешно време можем да кажем: Не ме е страх от министъра на Пожарите, а от Пожарите на министъра!
78
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мобилизирайте украинските дезертьори, които се излежават на Слънчев бряг да гасят пожарите.
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да вземат да купят 3-4 самолета за гасене на пожари и няколко хеликоптера. Все повече ще се нуждаем от такава техника, вместо да трупат само ненужни бронетранспортьори за милиарди и самолети на чертежи.
76
2
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ+ПП+ДПС преди 1 месец
Техниката ни за гасене на пожари е подарена на Украйна, за да воюва срещу Русия. Точка по въпроса! Знаем, че пак за нас ще гласувате и затова не ни пука!
75
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алоооу Пожарникаря от Банкя - и внуците ти,ще плащат греховете,които трупаш!!! Като видях днес как плачат хората гледайки разрушените си къщи и аз се разплаках!!! ТРАГЕДИЯ!!! То не останала тухла върху тухла, а "държавата" щяла да отпусне 1000лв помощ на къща!!!1000лв я стигнат за латекс я не!Пълна подиггравка с хората.За ЕДНА уkpa плащаме хотел и 1200лв джобни(40лв/дневно),а за българския данъкоплатец с порутената къща ЕДНОКРАТНА помощ от 1000леА!!! Да rниeTe в Aдa дано пpoдажници пocoлствени
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Същото се отнася и за теб, Тиквунчев!
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народът си го кефи да си е мазохист! И пак същите ще си преизбере! Все пак трябва да си защити името на най-беден в Еуропата.
72
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой правили си застраховки? Освен задължителна гражданска!
71
1
 
4
 
! Отговори
ХЕЛМУТ КОЛ ИДЕОЛОГА преди 1 месец
ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ЗАПАДНА ЕВРОПА СЕ СЪСТОИ ОТ ЛОШ НИСКОКАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ ЗА РАЗЛИКА ОТ ВИСОКОТО КАЧЕСТВО МАТЕРИАЛ НА ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИТЕ който си харесват техните Бойко Борисов,Маджо,Христо Стоичков,Васко и Жоро Илиеви и прочие и ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ МРАЗИТЕ МИЛИАРДЕРИТЕ си Вие населението на Западна Европа сте ЛОШ МАТЕРИАЛ"........... АКТУАЛИЗАЦИЯ на истински журналистически статии в германските масмедии в периода от 1989 до 1995
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано само не излезнат ромите виновни за тези пожари. Какви са тези организирани ромски катуни по телевизията? Как преди десети ноември нямаше горски пожари?
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Некадърен си!Не се обяснявай а оставка и да не чуваме повече за теб.