Главчев: Моята оставка не е проблем, но политиците да излязат от помещенията с климатици

Той ги призова да отидат на мястото на бедствието
Обновена: 18 юли 2024 12:47 | 18 юли 2024 12:45, Нели Христова
136
Главчев: Моята оставка не е проблем, но политиците да излязат от помещенията с климатици
Снимка: БГНЕС

Призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да дойдат на място за какво става въпрос. Това заяви премиерът Димитър Главчев пред журналисти относно ситуацията в регионите и поисканата му оставка.

"Аз съм на място, за да видя активния пожар, който е тук. Възникват нови и нови огнища непрекъснато. Всички на терен полагат всички усилия и са герои".
 

Тя, моята оставка, не е проблем. Цинично ми звучи на фона на усилията, които полагат всички на терен и бързо се справят. По-бързо от това няма – това са хората, с които разполагаме и те действат веднага. Аз в политически нападки няма да вляза, призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да видят за какво става въпрос.

Навсякъде службите действат адекватно. Не мисля, че може да стане по-бързо при толкова много огнища на пожари. Сигурно, за съжаление, и още ще има, ако е такова времето. Всички ангажирани с потушаването може да им свалим шапка, иначе с оставките нямам проблеми", заяви Главчев.

Главчев посети района на село Отец Паисиево, който е сред засегнатите от огнената стихия, пише NOVA. На място с премиера е министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на оперативния щаб за борба с пожарите.

Заради критичната ситуация с пожарите в страната от "Възраждане" искат оставки. На въпрос чии, лидерът им Костадин Костадинов бе категоричен: "На правителството, то трябва да подаде оставки. Главчев и Калин Стоянов трябва да си подадат оставките. Моментално, веднага днес. Очевидно като държава нямаме възможност да се справим с горски пожари".

Костадинов се оплака, че няма и хора за гасене на пожари. Самият той се включил в гасенето на един преди дни във Варненско. Кой обаче щял да помага в обезлюдените райони на Странджа, където селата са по 5-6 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като не е проблем, давай я и си признай за всички далавери, дето бойко те караше да прикриваш...
67
1
 
13
 
! Отговори
Това е преди 1 месец
У нас са свикнали с оставки да си измират ръцете и край,трябват и наказания.
66
0
 
10
 
! Отговори
До 66 преди 1 месец
Не го е казал Главчо, а Калин Стоянов.
65
3
 
13
 
! Отговори
За Украйна преди 1 месец
сме дали безвъзмедно 5 милиарда. В дългосрочен план са обещали 50 милиарда. Плюс проценти от БВП. Нямам нищо против да помагаме на държави. Но когато си беден, теглиш заеми, за да покриваш текущи разходи. Е нелепо да се правиш на богат.
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега казаха, че в НС в 14:30 започва работа Комисия за пожарите. Ще решават какви пари ще отпуснат на пострадалите хора. За сега е ясно, че 2500 може да отпусне Бедствия и аварии и по 1578 лева социалното министерство. Сигурно ще стане като с онези хора от наводнените райони, които още живеят във фургони.
63
0
 
9
 
! Отговори
Главчев каза: преди 1 месец
"Хора, които вероятно са виждали огън, само когато гори клечка кибрит, да обясняват какво и как е трябвало да стане, не е коректно."
62
0
 
13
 
! Отговори
До 60 преди 1 месец
До 60Не е европейско. Кой го интересуват нашите деца, пожарни или хеликоптери.Давай да се боричкаме за власт, другото го мани
61
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така нареченето служебно правителство си е правителство на ГЕРБ-ДПС. Погледнете премиера и министрите - всички до един слуги на Тиквата и Пра сето.
60
5
 
19
 
! Отговори
Дреме им за преди 1 месец
хората, цяла България ще изгори, за да се чувствали "евроатлантици". Факт 2007 Русия гаси 200 пожара в България, за 2 дена. Да не могат да летят 6 хеликоптера Кугъра, заради скъпа поддръжка. Най-бедната държава в ЕС, купува най-скъпа техника, без конкурси и мисъл за бъдещето, евтина поддръжка.. Всичко се руши за 35 години, всичко. Един пирон не са произвели след 35 години, един.
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчо, заминавай си и никога не се връщай!!
58
0
 
15
 
! Отговори
edin ot... преди 1 месец
Държавата е на автопилот ,пълна апатия и безхаберие на "политическият елит"към проблемите на обществото всичко да върви по-дяволите важно е да има избори и К.Стоянов да е министър ,човек доказал несъстоятелност и бездушие,меркантилен тип!
57
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господин Главчев, щом пращате украинските деца на безплатен лагер на морето, защо не изпратите децата от село Воден на лагер? Стресирани са децата. Останаха без домове.
56
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като видях днес как плачат хората гледайки разрушените си къщи и аз се разплаках!!! ТРАГЕДИЯ!!! То не останала тухла върху тухла, а "държавата" щяла да отпусне 1000лв помощ на къща!!!1000лв я стигнат за латекс я не!Пълна подиггравка с хората.За ЕДНА уkpa плащаме хотел и 1200лв джобни(40лв/дневно),а за българския данъкоплатец с порутената къща ЕДНОКРАТНА помощ от 1000леА!!! Да rниeTe в Aдa дано пpoдажници пocoлствени!!!!
55
2
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Главчев,ти си единствения,който се съгласи да се хване на хорото.Забрави за оставка.Бездарният Мравояд съсипа Конституцията и си би камшика към Брюксел.Ние ще сърбаме кашата,която забърка.
54
0
 
25
 
! Отговори
Има хора преди 1 месец
МВР отговаря за вътрешните работи,пожари,бедствия и тн.там има над 60 000 служители с невиждани привилегии и заплати,защо не ги изкарат да помагат на народа който ги храни?!
53
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали сега българите на които им изгоряха къщите ще ги пратят на слънчака в хотелите на държавна издръжка както укрите.
52
15
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
копейкич отишъл да си варди виличката и вече пишеме геройство "включил се". като едно време, единия топил, другия изкарвал на петима заплатите, познайте кой е герой на социалистическия труд
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОСТАВКА И ЗАТВОР!
50
4
 
11
 
! Отговори
Бойко е най преди 1 месец
Некадърния министър прецедател който Бъргария е имала.
49
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как па не прочетох примерно - Българските Деца отиват на Безплатно море ,Българските пенсионери получават Безплатно санаториум и ваучери за храна , Българите от изгорелите села се настаняват Безплатно в хотели и бази -получават Безплатно храна и здравни грижи , а само - украинци,избори,кабинети , сглобки .......и тн далавери и мизерии