Петков: В този парламент няма воля да разсечем проблема с корупцията

ПП-ДБ ще направи изявление след срещите вчера
Обновена: 18 юли 2024 08:55 | 18 юли 2024 08:55, Елка Василева
63
Петков: В този парламент няма воля да разсечем проблема с корупцията
Снимка: архив, БГНЕС

Опитахме се да сложим проблема с корупцията пред скоба и да видим има ли воля в този парламент да разсечем този проблем, и това, което видяхме, е, че няма, коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната - Демократична България“ Кирил Петков на влизане в сградата на парламента.

Тази сутрин се очаква ПП-ДБ да направят изявление след срещите вчера, на които беше обсъдена предложената от тях декларация за излизане от политическата криза с парламентарните групи без ДПС.

Попитан заплита ли се политическият възел, Петков каза, че тази сутрин е гледал сутрешните блокове и първа новина е била за село Воден - изгорели къщи. Хората се борят, пожарникари се борят, дават всичко от себе си, обаче карат пожарни на по 40 години, коментира той. Втора новина – няма вода в Голямо Бучино, отбеляза Петков. Знам, че кметът се опитва да направи всичко възможно, проблемът е, че от 40 години не сме инвестирали във водна инфраструктура, добави той.

По думите му общото между тези примери е, че през годините едни пари са отивали в джобовете на едни хора, вместо да отиват за пожарни, за линейки, за воден цикъл. „Ето това е корупцията и ние се опитахме да го сложим пред скоба и да кажем: „Има ли воля в този парламент най-накрая да разсечем този проблем?“, и това, което видяхме, е, че няма“, заяви Кирил Петков, цитиран от БТА.

Стою Стоев от ПП-ДБ също коментира темата. Явно няма мнозинство за антикорупционни политики, така че ще трябва да се явяваме отново на изпит пред българските граждани, но нека да видим, каза той и добави, че днес ще решат.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
5
 
! Отговори
Ала бала преди 1 месец
Като ще бориш корупцията Ленчето ще я вкараш ли в затвора. А ти лично ще си смъкнеш ли имонитета та да те съдят като национален предател...хайде само празни приказки . Ама то от празна глава друго не може да се очаква
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човеко иска да разсече корупцията, та да може и той да докопа парче и да се ояде като хората. Ама тия лоши, не му дават...
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КИРО ДА ТЕ ПИТАМ ТВОЯТ РАШКОВ ОТ БКП КОМУНИСТИЧЕСКИ СЛЕДОВАТЕЛ ЗАБОГАТЯЛ НЕСМЕТНО ОТ ЖЕНА СИ ХАХАХАХАХА ТОЛКОВА ВСИЧКО Е ЗАКОННО НАЛИ КИРО
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КИРОООООО ХИЧ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ТВОЯТА СМЕШНА ГЛУПАВА РЕЧ КИРОООООО С ПЛАТЕНИ БОЖКОВИ ПРОТЕСТИ ОВЛАДАХТЕ УПРАВЛЕНИЕТО С ЮМРУК С АЛА БАЛА С МАШИНИТЕ КИРОООО КОНСТИТУЦИЯТА ЗАКОНИ ГАЗИТЕ ЧОВЕК УБИ И ПАК ЛЪЖЕШ НАГЛО БЕЗСРАМНОООООО ДАЖЕ РАДЕВ ВИ ПРИЕ ПРИВИЛЕГИИ ДА ВИ ДАВА НА ВАС ПАК И ПАК ЗАЩООО
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корупцията е просто "бърза лента" за да си свършиш работа. Примерно трябва да чакам за нещо две седмици? Друг път! Бутам една педесетарка на чиновника и веднага ми бият печата. Противници на корупцията са само тия дето не могат да си плащат, или са прекалено стиснати за да дават пари за допълнителни услуги. Напротив, ако искат да я борят - да я легализират. Да въведат такса ексресна услуга - и да дават 50% на този, който е работил извънредно да я свърши.
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не само няма воля за борба с корупцията, нито в този, нито в следващия, нито в който и да е парламент, защото "играчите" -партии са ЕДНИ И СЪЩИ и не са се сменяли от над 30 години! Корупцията и кражбите са тяхна професия. Колко години още ще трябва да минат, за да уври мозъкът на този народ, че трябва драстична, повсеместна Промяна?
52
1
 
9
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Каква корупция бе, брат? Ри си корупцията и проблемът се решава бързо-сдаваш паспорта и към Канада.
51
1
 
11
 
! Отговори
Бай Танас преди 1 месец
Шарлатаните вън
50
1
 
15
 
! Отговори
български избирател преди 1 месец
Яснооо...Ники няма да пътува ....
49
1
 
13
 
! Отговори
баджанака преди 1 месец
Киреее...какво ще правиш с ПАРАПЕТА? Ще го мандръсаш ли пак?
48
1
 
12
 
! Отговори
лъжливото Канадче преди 1 месец
Шарлатанията ми не минава...
47
1
 
11
 
! Отговори
мдаааа... преди 1 месец
Без АЛА-БАЛА не става...
46
2
 
11
 
! Отговори
Пудел с пачка преди 1 месец
Не се разбра, с Бойко Рашков ли ще бори корупцията? Точният въпрос е , с какви компромати ги държи Рашков, че без него не мърдат?
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шмекера пак се пробва да ни прави малко ала-бала! Абе меекеере посолско, ако имаше воля за борба с корупцията, тези изказвания трябваше да ги правиш от централния затвор в София.
44
3
 
10
 
! Отговори
Резидент-разединител преди 1 месец
Вие нямате воля да се разделичите от вашите корупционери в държавата ще борите корупцията. Такива изцепки като пуделите и часовниците за 50К при Борисов хората излитаха с двеста и се раздели с верни хора като Цветанов и т.н.. При вас няма такова нещо комсомолци сте и това е. Татко Пепи старо ДС ченге и по него се водите. Наглеци.
43
1
 
13
 
! Отговори
Заминава... преди 1 месец
Заминава, канадецът Кирчо си заминава...
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога някой ще каже на пишман харварджията че той Е ЧАСТ от тази корупция която така дейно бори. Дори беше записан. Няколко пъти.
41
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Пожар се гаси с насрещен огън. Корупцията се бори с корупция.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аре бе кога тея корумпираните ше борят корупцията. Сигур ся се мажат със зехтин.
39
2
 
8
 
! Отговори
ШАРЛАТАНИ НЕГОДНИЦИ преди 1 месец
.......че останаха ли ба ла ми , които да вярват на шарлатаните ?!?!?!