Петков: В този парламент няма воля да разсечем проблема с корупцията

ПП-ДБ ще направи изявление след срещите вчера
Обновена: 18 юли 2024 08:55 | 18 юли 2024 08:55, Елка Василева
63
Петков: В този парламент няма воля да разсечем проблема с корупцията
Снимка: архив, БГНЕС

Опитахме се да сложим проблема с корупцията пред скоба и да видим има ли воля в този парламент да разсечем този проблем, и това, което видяхме, е, че няма, коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната - Демократична България“ Кирил Петков на влизане в сградата на парламента.

Тази сутрин се очаква ПП-ДБ да направят изявление след срещите вчера, на които беше обсъдена предложената от тях декларация за излизане от политическата криза с парламентарните групи без ДПС.

Попитан заплита ли се политическият възел, Петков каза, че тази сутрин е гледал сутрешните блокове и първа новина е била за село Воден - изгорели къщи. Хората се борят, пожарникари се борят, дават всичко от себе си, обаче карат пожарни на по 40 години, коментира той. Втора новина – няма вода в Голямо Бучино, отбеляза Петков. Знам, че кметът се опитва да направи всичко възможно, проблемът е, че от 40 години не сме инвестирали във водна инфраструктура, добави той.

По думите му общото между тези примери е, че през годините едни пари са отивали в джобовете на едни хора, вместо да отиват за пожарни, за линейки, за воден цикъл. „Ето това е корупцията и ние се опитахме да го сложим пред скоба и да кажем: „Има ли воля в този парламент най-накрая да разсечем този проблем?“, и това, което видяхме, е, че няма“, заяви Кирил Петков, цитиран от БТА.

Стою Стоев от ПП-ДБ също коментира темата. Явно няма мнозинство за антикорупционни политики, така че ще трябва да се явяваме отново на изпит пред българските граждани, но нека да видим, каза той и добави, че днес ще решат.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Лена не я разбирам - колкото и да е загоряла, точно с тоя ли да си легне... Иначе по темата - тоя последно корупция ли ще бори или е станал шеф на ВиК. Водните цикли ги видяхме. Има вода, няма вода. Баш цикъл си е. Ако тоя остане във властта, чакайте и други "цикли" :)))
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
шарлатаните ще секат, другите ще гледат и ще гои подкрепят.
36
1
 
15
 
! Отговори
Само като им чуеш преди 1 месец
имената на Киро и Асо и ти ставя ясно след години ще са нарицателни за герои във вицове като Крикор и Гарабед или Нане и Вуте.
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корупцията убива Защо Пеевски и Борисов не спасиха къщите на свойте купени гласоподаватели ? ДА си продадеш гласа и после да чакаш помощ и закрила е няма как да стане да не гласуваш и да искаш от политиците да вършат работа ще изгори държавата но Българите няма да проумеят Защо ?
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този парламент...а предишните? До колкото помня вие два пъти имахте правителства и нищо не направихте, освен да изперете лицата на корупцията!!!!
33
1
 
12
 
! Отговори
(^.^) преди 1 месец
Така е ... само кирчо я има волята и кокорчо, и ленчетата около тях. Пази боже сляпо да прогледа ... !!!
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корупция е имало при финикийците, персите, римляните, Наполеон, Гьоринг, Ленин, Сталин,бай Тошо до ден днешен, ще я има и за напред. Наистина, лошо явление, но е повече от наивно да се дуеш, че ще я победиш.
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корумпета с корупция не могет да се "борят". Вие сами я създавате, вносний другарю.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че какво лошо и има на корупцията? Правя си каквото си искам, плащам си после и всичко точно. Ей например съседите ми като отвориха заведение в гаража си, като почнаха да сбират пияндетата от квартала - само вкарах малко "дарение" където е нужно и им затворих бизнеса. С корупция живота е много по-лесен, само тия дето нямат пари реват против нея.
29
1
 
5
 
! Отговори
Киро Брейка преди 1 месец
Споко ве! Гриндърите ще те лекуват и " секат" с мечовете си!
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не само фамилия Лорер са представяни като герои и борци срещу корупцията пред плебса. Има още фамилии дето били борци срещу корупцията примерно Белобрадови кво беше там летящата КОЗИЛА Ерато. Вие луди ли сте вее да гласувате за това. Ми те си го казват директно, че са комедийни герои, наркомани и нищо повече
27
1
 
3
 
! Отговори
буци преди 1 месец
Ей , петле , ше мъ чакаш първо батко да преборя комунизма , пък после може да помислим твойта с корупцията .
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе да. То така се определя каква воля има парламента. Правите законите и започвате в парламента да работите по тях. Не с декларации, меморандуми и празни приказки. Счупи една маса и бягай в Канада
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
простьо мамин, кажи за швейцарската фирма от кантон цуг дето ни продава руска газ със 30 процента надценка и прави по мелеардче и нагоре на година.
24
2
 
12
 
! Отговори
Веселяка преди 1 месец
Проблем с корупцията...решението на проблема е като започнем от Вас
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако имаше воля щеше така хубаво да си посякан че тъпата ти простарашка тиква щеше да се търкаля в канавката. наркоман, корумпе, мършаляк и убиец.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
намерихте ли работа на къдравия еврейн лорер на жена му, че се притеснявам за нея ?
21
2
 
9
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 1 месец
алабалиста киро кристала за нищо не става!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не Кирчо корупцията е във всеки началник който е с егото на Шеф и не се интересува от мнението на най-добрите в занаята. Така всеки Шеф става политик с проевропейско-удобно за него мислене!
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
.................каза Кирчо- Канадския мошеник...............един път се излъгах и гласувах за теб..............надявам се да ми простят българите и Господ.............голяма грешка направих!!!