Петков: В този парламент няма воля да разсечем проблема с корупцията

ПП-ДБ ще направи изявление след срещите вчера
Обновена: 18 юли 2024 08:55 | 18 юли 2024 08:55, Елка Василева
63
Петков: В този парламент няма воля да разсечем проблема с корупцията
Снимка: архив, БГНЕС

Опитахме се да сложим проблема с корупцията пред скоба и да видим има ли воля в този парламент да разсечем този проблем, и това, което видяхме, е, че няма, коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната - Демократична България“ Кирил Петков на влизане в сградата на парламента.

Тази сутрин се очаква ПП-ДБ да направят изявление след срещите вчера, на които беше обсъдена предложената от тях декларация за излизане от политическата криза с парламентарните групи без ДПС.

Попитан заплита ли се политическият възел, Петков каза, че тази сутрин е гледал сутрешните блокове и първа новина е била за село Воден - изгорели къщи. Хората се борят, пожарникари се борят, дават всичко от себе си, обаче карат пожарни на по 40 години, коментира той. Втора новина – няма вода в Голямо Бучино, отбеляза Петков. Знам, че кметът се опитва да направи всичко възможно, проблемът е, че от 40 години не сме инвестирали във водна инфраструктура, добави той.

По думите му общото между тези примери е, че през годините едни пари са отивали в джобовете на едни хора, вместо да отиват за пожарни, за линейки, за воден цикъл. „Ето това е корупцията и ние се опитахме да го сложим пред скоба и да кажем: „Има ли воля в този парламент най-накрая да разсечем този проблем?“, и това, което видяхме, е, че няма“, заяви Кирил Петков, цитиран от БТА.

Стою Стоев от ПП-ДБ също коментира темата. Явно няма мнозинство за антикорупционни политики, така че ще трябва да се явяваме отново на изпит пред българските граждани, но нека да видим, каза той и добави, че днес ще решат.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи Ники няма да пътува.
17
2
 
13
 
! Отговори
Катил Киро преди 1 месец
Ти нали имаш воля? От ечи си главата проста!Кога ще върнеш парите от секс пътуването до Солун с правителствения самолет и урветината?
16
2
 
11
 
! Отговори
Джо Байдъня преди 1 месец
Язък Кире язъкк че те назовах поименно..То и аз за смях станах вече,но ти направо удари дъното...жив зян си мойто момче...не ставаш и за *** на каца за зеле...
15
2
 
16
 
! Отговори
Един от промяната преди 1 месец
Надявам се от есента да не е повече в парламента заедно с останалите от групичката
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен: "ИЗЯВЛЕНИЕТО ЩЕ Е ПО КОМЕДИЙНИЯ КАНАЛ." - __- Nova Comedy, тъкмо за повече разведряване!
13
2
 
14
 
! Отговори
пп-дб преди 1 месец
Ще направим опит да гепим още ако може.Сига да ни дадат ШАНС другарите
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия баш тия дни - разсичат проблема с корупцията при тях.... Поискана е оставката на председателите на долната и горната камара на техния парламент.... А, наш Кире - има ли такива тoпки, че да поиска такива оставки, а може би и на 3/4 от депутатите? А?
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отидоха специално до САЩ да плюят по България колко била корумпирана. Дори платиха 100000 долара на един сенатор да лобира за тях. Сенатор,който вече е осъден на 222 години затвор за злоупотреба с пари, власт, подкупи и корупция. Ако имат поне грам срам, нека престанат да се излагат!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Костовистите, Америка за българия, другите нпо...подмокрихте ли се като видяхте това мекотело на снимката. Няма още коментари за това колко е велик и колко корумпирани и долни са всички други..и един мармот ъъъ пудел носи пачки с муцуната си
9
4
 
5
 
! Отговори
БОКО И ШИШИ МАФИЯ преди 1 месец
ПП ДБ не могат да преборят мафията.....
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корумпираните викат дръжте корумпираните! Хората чуха в записите колко много кеш им трябва на шарлатаните. Хората видяха как си назначиха роднини и любовници на държавни заплати. Хората разбраха, че с ала-бала са взели изборите. Киро сам си казва, че ако не са били ала-бала с президента, нямало да имат дори 7%. Това го казва Киро, не го казват хората. Видите ли, те са чисти като сълза. Станаха за подигравка с некадърността си. Корупцията, та корупцията. Друга дъвка нямат. Некадърници!
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно "гениалният" замисъл на създалата се дандания е провеждане предизборна пропаганда! Започнаха с жалкото слово на никито, посветено на гласуване правителство на Желязков. От тогава всички действия стават все по жалки и ялови! Изтърваха нещата при рокадата по-рано тази година! Много слаби! Пък и нарциси!
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро ти спечели обществена поръчка спусната от Асен Василев през 2013 като единствен кандидат. След това като дойде на власт назначи любовницата си на 14хил заплата в ББР. Това са само кокошкарските примери. Няма въобще да споменавам как 9 милиарда изчезнаха за първите 9 дни от вашето управление. Ти и приятелчетата ти сте една корумпирана глутница - досущ като тази на Бойко и Пеевски. Срам!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кире първо бяхте в служебното правителство,после имахте още две правителства!И какво направихте ?? Само ала бала май.
4
1
 
15
 
! Отговори
Чичо преди 1 месец
Евтин пи ар се опитахте да правите
3
11
 
1
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
Доходите на руските слуги идват предимно от корупцията. Не се учудвам че са за корупцията. 45 години ги градиха тези корупционни схеми чрез които смучат кръвта на българите и няма лесно да се откажат.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не дариш заплатата ве Кире и Стою? За Украйна можеше?
1
4
 
1
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
айде наслука сле още десетина белким некой се сети да работи