ПП-ДБ ще върне втория мандат, не може да го реализира

Ясно е, че няма подкрепа за техния подход
Обновена: 18 юли 2024 09:21 | 18 юли 2024 09:00, Елка Василева
247
ПП-ДБ ще върне втория мандат, не може да го реализира
Снимка: архив, БГНЕС

Няма да злоупотребяваме с времето и сме готови да върнем обратно веднага мандата в първия удобен за президента Радев момент.

Още по темата
Това съобщи на брифинг в парламента съпредседателят на ПП Кирил Петков.

От ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ обобщиха проведените разговори с останалите формации в 50-ото Народно събрание.

В рамките на вчерашния ден стана ясно, че няма подкрепа за нашия подход, а именно антикорупционни закони и след това разговор за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат. Това заяви Божидар Божанов от "Продължаваме промяната - Демократична България" в изявление пред медиите след вчерашните срещи.

Няма никакъв смисъл да обсъждаме какво ще се случи в хипотетична ситуация, заяви от своя страна Николай Денков. Нека да видим кой ще бъде мандатоносителят на третия мандат за съставяне на правителство.

Вчера се проведоха срещи по предложената от коалицията ПП-ДБ декларация за антикорупционно законодателство с ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
6
 
32
 
! Отговори
Йордан преди 1 месец
Ясно е, че ППДБ не могат да управляват, ама могат да оплюват всичко и всички, и все някой друг им е виновен. Жалко, че все още има българи, които гласуват за тези измамници.
163
4
 
20
 
! Отговори
Бай Танас преди 1 месец
Танасе, бегай докато е време, че шарлатаните ще те повлекат и тебе. С тези ортаци и следа няма да остане от ДБ
162
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
закривай ПП и ДП и ДПС
161
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е Радев да направи партия и да помете наглата Тиквено-Пра сешка мафия. Българите и честните хора от другите етноси ще го подкрепим.
160
6
 
19
 
! Отговори
NNN преди 1 месец
Да вземат да се скрият тия ...
159
3
 
6
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 месец
Напъните продължават , но за-пека е много силен. На избори не ни се ходи вече. ***.
158
16
 
6
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
отиваме на избори. И каква е файдата? Същия бардак, със същата маман и същите момичета. Възможностите на парламентарната република се изчерпаха. Трябва нещо ново, ама какво ли.
157
3
 
16
 
! Отговори
ммда преди 1 месец
няма кеш в торби , тава е
156
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТЕЗИ ЛЪЖЦИ ТЕЗИ НАГЛЕЦИ ТЕЗИ БЕЗСРАМНИЦИ ПОСТОЯННО ЗАБЛУЖДАВАТ ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН НЕЗНАМ КОИ ОЩЕ И ВЯРВАТ ХОРААААА
155
8
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
И вас вече няма кой да ви подкрепи Американофилче!!!
154
1
 
14
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Той срокът в Конституцията за връчването на втория проучвателен мандат не е посочен изрично,защото създателите и са го сметнали за излишно след като в седмичен срок се връща първия мандат и ако не е изпълнен е записано,че вторият се възлага на втората по численост парламентарна група,което е веднага при липса на посочен срок.
153
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Струва ми се, че на есен ще има огромни изненади.
152
4
 
4
 
! Отговори
емо преди 1 месец
за съжаление политическата ни класа, с малки изключения, е такава - не можеща. и организираната престъпна група под формата на партия /не е глупав бойко борисов - нк не го лови/, и турската партия, забранена от конституцията, и джендърите от пп-дб, са първа, втора и трета политическа сила, като тази евро-атлантическа сбирщина, ако българският избирател продлржи да не гласува, ще намери начин да направи нова сглобка и като нищо ще ни вкара във война с русия.
151
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютен въздух под налягане са тези юнаци, склонни към мазохистични действия. И типично по български все някой друг им е виновен за провалите им. За откачените им идеи, като тази или ротациите, няма нужда да говорим, те за за клиницисти по психиатрия.
150
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз бях решил да гласувам за тях, но след вчерашното гласуване за председател на Тиквоний - никога. И без това като гледаме зад гърба им разни синчета от ДС съмненията са огромни. Не е целта да сменим Пееф с Прокопито, целта е кардинално България да тръгне по нов път и да не се влачи на дъното на ЕС.
149
7
 
12
 
! Отговори
КО, НЕ! преди 1 месец
НЕМОЖАЧИТЕ НЕ МОГАТ.
148
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А интересно как Денков управляваше без същите антикорупционни закони?????
147
9
 
21
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Защо така бе "умни"? Нали само ГЕРБ не могат да съставят правителства? Какво стана сега: с вашите камъни, в вашата градина...! "Голям залък хапни, голяма дума не казвай". " Каквото повикало, такова се обадило". Честито гладни аматьори !
146
8
 
9
 
! Отговори
монархист преди 1 месец
никоя партия не ме интересува, защото това е гнездо на крадци и мошеници.....но бойко строеше всичко, а киро събаряше всичко!
145
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППДБ само се правят на евроатлантици.Исканията са им путинистки и комунистически.Стремят се към диктатура.Къде няма корупция?В Китай, ама а там е комунизъм и то здрав.Няма корупция в Сев.Корея и Путин също твърди, че я бори.Виетнам също няма.Но това са комунистически, конфуциански страни.А Кирчо вика,евроатлантци сме, демократи.Друг път.