Един от пострадалите в складовете е починал, борят се за живота на дъщеря му

Вътре в складовете има двама души
Обновена: 26 юли 2024 08:05 | 26 юли 2024 07:57, Нели Христова
141
Един от пострадалите в складовете е починал, борят се за живота на дъщеря му
Снимка: БГНЕС

За съжаление има загинал след вчерашните взривове на складове за фойерверки край Елин Пелин. Това е настаненият в "Пирогов" 49-годишен мъж, който беше с 35% изгаряния, но е бил силно обгазен. Това обяви вътрешният министър Калин Стоянов на извънреден брифинг от Елин Пелин.

Днес хеликоптер на армията ще облети периметърът, дронове с термокамери продължават да следят обстановката. Активното горене продължава, съобщи служебният министър Калин Стоянов. "Добрата новина е, че складът, в който има 2 тона тротил, не е засегнат. Има много силно горене в центъра на складовата база."

Допускаме, че вътре в складовете е синът на собственика, информира Стоянов. По информация на МВР вътре в складовете има двама души.

Най-рано 24 часа след последния гърмеж ще започнат действията, отбеляза Стоянов.

Калин Стоянов се възмути на коментарите на кмета на община Елин Пелин, който разкритикува действията на МВР. По думите на вътрешният министър той бил в Гърция, откъдето коментирал ситуацията.

"Съветвам го да продължава да си пие узото там, да се маже по-често със слънцезащитни мазила, да ни остави да си свърши работата. И нека да не си нарушава почивката с всичко, което се случва тук."

Тук предстои едно дълго и тежко разследване от страна на Националната следствена служба, каза още Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
7
 
! Отговори
Като писах, че преди 1 месец
за да гръмне тротилът трябва капсул детонатор за което не се сещат нито политиците ттъппи, нито миsирките неразумни, пропуснах да напиша, че освен капсулът за взрив който липсва и прави тротилът безопасен има и фатална липса на разум в копейките които намесват и тук Украйна и украинците за да поддържат изкуствено напрежение само сред напълно опростачените, тези които използват тиквите си само за да покажат, че са живи същества които мърдат безцелно !
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това че кмета на Елин Пелин не е от корумпираната "партия" ГРОБ не означава,че МВР айдуците трябва да се държат про сташки с него.Или всичко им е позволено/все пак охраняват мафията и босовете и/?
42
0
 
18
 
! Отговори
Говори си ,не ми пре преди 1 месец
Излишни и празни съчинения.В България няма ред,контрол,закони.Няма Държава.Всичко е бизнес интереси,пари под масата,мафия,мутри,далавери . Всичко е занемарено и оставено на произвола.
41
5
 
7
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Може и заблуден украински дрон за е. Те щом нацелиха оня ден български кораб в Крим, какво ги бърка да заблудят и един дрон към скалд за пиратки.
40
3
 
8
 
! Отговори
MI6 преди 1 месец
43 Да Българските служби пробити и руски диверсанти ги взривяваха военните скрадове на Гебрев.
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Складът е за боеприпаси и е на Гербев.
38
5
 
4
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Ще ми затвориш учеца в Белене :)
37
11
 
10
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
После защо руснаците целели хотели, болници, складове за фойерверки...ами ето за това-не се ползват по предназначение! Чий го дири тоя тротилов еквивалент в склад за пиратки?
36
1
 
16
 
! Отговори
Черният Иисус преди 1 месец
България изгоре като въглен
35
2
 
5
 
! Отговори
До 32 FMC преди 1 месец
Най добре е да затворим такива като теб, в Белене.
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В склада защо е имало толкова много пиротехника? Защо е натрупана чак толкова много стока?
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 14, май този "баща" има доста прегрешения спрямо закона?!??!?! Българите обичат да казват, че разплатата намира всекиго.... знам ли... ще е тежко разследването... все пак ще трябва доста нередности да скрият!
32
4
 
17
 
! Отговори
Нора преди 1 месец
Калинчо,Калинчо,един цех за пиротехника обърна държавата, а помощта на военните ни заводи какви ли фойерверки предизвиква в Украйна?Жалки сте и нагли!
31
3
 
10
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
31, аз видях две ядрени гъби над склада. Дано само не са заминали ракетите за Ф16, че тогава я овапцахме. А тоя тротилов еквивалент се чудя, дали е 152мм-ов или 155мм-ов....
30
0
 
13
 
! Отговори
Държавата е виновна преди 1 месец
Пострадалите и обгазените в Елин Пелин да се сърдят на този мутро Содом и Гомор наречен България
29
6
 
7
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Отидоха ни за тая година ЦО емисиите от Мариците. Кое е по-добре се чудя-да затворим мариците заради ЦО или да затворим складовете?
28
3
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
Имало ли е тактическо ядрено оръжие в склада.
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много нагъл и арогантен. Като всички в ГРОБ.
26
0
 
18
 
! Отговори
Европеец преди 1 месец
Ще се погрижа България да бъде съдена за това замърсяване на въздуха!!!!
25
1
 
22
 
! Отговори
Като съобщават за преди 1 месец
тонове тротил защо не обяснят на хората, че за да гръмне този тротил трябва капсул детонатор в противен случай само ще изгори като хартия без други "ефекти", плашат ли умишлено или демонстрират пословичното си безхаберие и военни и миsирки ? Това е една трагедия в селин Пелин като, че ли да се покаже колко са неадекватни тези политици в момента които управляват държавата, защото говорят пълни глупости пред микрофоните на завършените драскачи на простотии ! Страшно е от безхаберието на "умниците"