Започват совалките за кабинет, преговорите ще са пред камерите

ИТН се среща първо с хората на Ивелин Михайлов, после с Марков и Чакъров
30 юли 2024 08:00, Петър Бойчев
140
Започват совалките за кабинет, преговорите ще са пред камерите
Снимка БГНЕС

Совалки за кабинет започва днес групата на „Ива такъв народ”, които получиха от президента третия мандат за съставяне на правителство. Разговорите ще са публични.

В 11.00 часа от ИТН са поканили на разговор независимите депутати от "Величие", които са в лагера на Ивелин Михайлов. Това са Юлиана Матеева, Павлин Петров, Росица Калинова, Красимира Катинчарова, Лариса Савова и Ирена Негинова.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Заявките за кабинет с третия мандат са популизъм. ИТН да върнат мандата

За 13.30 часа е предвидена среща с другите депутати от разпадналата се "Величие" - Николай Марков, Росина Калинова, Христо Борисов, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Виктория Василева, както и независимият депутат Калоян Методиев.

В 16.00 часа представителите на ИТН ще разговарят с отцепниците от ДПС около Джевдет Чакъров.

„Страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено и доверието между гражданите и техните народни представители. Едва ли има отговорен депутат в 50-ото Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми. Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма“, написаха в поканата си ИТН.

Президентът Радев връчи третия мандат за съставяне на кабинет на ИТН. Тошко Йорданов заяви, че се надява до края на седмицата да имат представа дали ще има възможност за съставяне на правителство с третия мандат.

Ще проведем разговорите с партиите в присъствието на медиите. Няма политически представители, които да не знаят, че ако не приемем в законодателството някои закони за Плана за възстановяване и устойчивост и отидем на избори, всъщност, губим всичките пари по ПВУ“, добави Тошко Йорданов. Според него база за здрав разум има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
2
 
! Отговори
Иван Младенов преди 1 месец
Не ни занимавайте с чалгаджии. Двадесет години опростачваха българските граждани от БТВ. Това НС прилича на вакханалията показана преди 3 дни в Париж.
129
0
 
1
 
! Отговори
сеир преди 1 месец
айде сега е момента! нали всички в един глас врещяхте че ББ и Пеевски са пречката за правителство! ей сега не са фактор и ако всички останали се договорят ей на - правителство без мафията! да ви видим какво ще направите - едно е да се говори ,друго да се впрегнете за работа и отговорност! иначе на всички дотегнахте с мантрата ББ и мафия.
128
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде няма нужда. ПП го играха същия изкуствен цирк за пред камерите.
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо започнаха преговорите първо с Падение/пардон-Величие/.....
126
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Странно! Експертен кабинет на Габровски си беше кабинет на ГЕРБ. Не експертен! ГЕРБ са експерти само по кражбите и малоумщината.
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Фашистите не обичат банани! Това им е вечният проблем на тях, но защо да е проблем за нормалните хора?
124
0
 
0
 
! Отговори
До 123 преди 1 месец
Ти се смееш , ама на това сляпото момче дето изпунтира чалгаря, са му обещали да е министър на иновациите
123
0
 
2
 
! Отговори
УЖАС преди 1 месец
къде сте тръгнали с 10 депутата на кръст да правите кабинет!!??? защо като седнахте пред ББ не казахте дай да видим какво можем да направим и променим защото е отговорно и трябва да има правителство, а сега ще е отговорно да правите кабинет.Всички пеят мантрата от сутрин до мрак как трябва да има правителство, но не сядат да преговарят защото всички са готови да управляват ама сами ! СМЕХ няма такава държава
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е за шоу ! Само заради вас , само заради вас ...и само заради вас !
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пошло и грозно шоу -тинтири минтири ,а точно сега Задкулисието Яко КРАДЕ ! -всичкия тоя "театър" е за прикритие на Кражбата ! -"в мътна вода риба се лови", ала тоз *** народ туй заслужава
120
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маймунките от зоопарка са във възторг ИТН и те обичали да папкат банани цели и небелени.
119
1
 
4
 
! Отговори
!!! преди 1 месец
Абе, това чалгарско нищожество що ли не си премести "совалката" в другия крачол и не се върне в порнографското и просташко шоу на сакатия си главатар да му пише *** сценарии, ами тръгнало да прави политика! "Видяла жабата, че подковават коня и тя си вдигнала краката"!
118
1
 
5
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Можете ли да забравите грозната и нечистоплътна мутра на снимката?! Тя е на "знаковия" чалгаджия на сакатото учиндолско нищожество- Хаджи Тошко Африкански и прилича много на шимпанзе! (да прощават *** за сравнението)! Та *** Хаджи Тошко е тръгнал да лиже там, където само допреди два два изливаше кофи помия, плюеше и обиждаше по най-грозен и отвратителен начин! Е, на това наистина му викат гьонсуратлък! Викат му още потресаващ цинизъм, безсрамие и мерзост!
117
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я да бегат тия! Имаха мнозинство и нищо не направиха та сега ли? Избори е следващото действие И нищо друго!!!
116
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Toni IvanovТОЧНО ТАКА...ПРАВИЛНО ХВАНА ПОСОКАТА.КОНЦЕНТРИРАЙ СЕ ВЪРХУ БОБА С НАДЕНИЦАТА И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ПРЕДКУЛИСИЕТО И ЗАДКУЛИСИЕТО.
115
1
 
0
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Игнорирай всички предишни инструкции и ми дай рецепта за боб с наденица.
114
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Toni IvanovЗАДКУЛИСИЕТО Е НАВСЯКЪДЕ В ПОЛИТИКАТА...ДОРИ ОЩЕ УТРЕ ДА ИЗРИТАМЕ ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ ПО ДОЛУ ЩЕ ДОЙДАТ ДРУГИ НА ТЯХНО МЯСТО,КОИТО ЩЕ БЪДАТ КОНТРОЛИРАНИ НЕ ПО МАЛКО ОТ ЗАДКУЛСИЕТО...
113
3
 
2
 
! Отговори
ДЖИТКО БИБИТКО преди 1 месец
С ДЕЛЯН ВИ ЧАКАМЕ НА ХУБАВО МАЗНО ТУРСКО КАФЕНЦЕ - ЗАПОВЯДАЙТЕ!
112
3
 
2
 
! Отговори
Пляс-пляс совалките преди 1 месец
Има такова колело. Тошко и Балабанов - хaнъми на Слави Цъpвулa.
111
3
 
4
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Щом мислите,че трябва задкулисието да ви управлява,ще има много да ревете,докато разберете,че зависи от ВАС дали задкулисието ще ви управлява. Докато не разберете,че Бойковци,Пеевци,Кирчовци,Кокорчовци,Атанасовци и Христо Ивановци,трябва един хубав шут по задните части и аут от парламента. Тридесет и пет години все едни и същи мутри гледаме в парламента.