Балабанов смята: 48 депутати дотук подкрепят кабинет с третия мандат

От ИТН се срещнаха с депутатите от ДПС-Доган
Обновена: 31 юли 2024 19:24 | 31 юли 2024 17:52, Красимир Ангелов
99
Балабанов смята: 48 депутати дотук подкрепят кабинет с третия мандат
Снимка: БГНЕС

Мнозинството за съставяне на правителство с третия мандат след днешната среща нарасна на 48 души, заяви Станислав Балабанов, заместник-председател на парламентарната група на "Има такъв народ", след края на срещата с нечленуващите в парламентарна група депутати, заявили се за единство на ДПС под ръководството на почетния председател на Движението д-р Ахмед Доган.

Станислав Балабанов определи срещата като изключително конструктивна.

Още по темата
"Приоритетите и законопроектите са важни за обществото да се случат веднага. Българското общество не трябва да чака месеци наред, за да може партийните сметки на няколко човека да излязат, а напротив. Обръщам се към останалите политически лидери - да има разум и воля да потиснат егото си, да помислят практично и да видят има ли резон да работим в името на българското общество", заяви Балабанов.

От днешната среща можем да кажем, че до много голяма степен има съвпадение във визията и приоритетите ни с ИТН, каза след края на разговорите пред журналисти в парламента председателят на ДПС Джевдет Чакъров. По думите му става въпрос за принципен разговор, за представяне на цели и приоритети в рамките на евроатлантическата ориентация.

"Ако се състави правителство, макар и да са минималните шансове, би било добре то да е с ясен хоризонт, с отговорности и възможности, ако не – нека тези срещи в диалогична среда да са първите стъпки в 51-ия парламент да намерим изход в тази критична ситуация", смята Чакъров.

Имаме отговорност не да чертаем червени разделителни линии, а да търсим сближаване на позиции, подчерта той, цитиран от БТА.

На първо време, според депутатите от ДПС, нечленуващи в парламентарна група, е важно да се реализират всички стъпки в съдебната реформа. Сходства с ИТН имали и по отношение на националната сигурност, енергетиката. По-важно е, че се споделя нашето виждане за демографската криза, отбеляза Джевдет Чакъров.  

Той изрази удовлетворение от чутото днес на разговорите, но, посочи, че ще изчакат и следващите срещи, които ИТН ще проведат, за да видят каква ще е тенденцията.

Днес успяхме да са върнем към нормалността, в диалогична среда да се представят приоритети, да има дискусия, дебати за по-доброто развитие на страната, посочи Чакъров.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Събраха се чалгарите, с турците и пирамиди-фараоните и всички обещават като на сватба как ще ни оправят не за една , а за 4 години.Но обещаното не е като даденото.Утре очаквам към тях да се присъединят и комуниститте-ттеерористи, Извършели най-големия атентат през 20 век - взривяването на църква та св. Неделя и ограбили и фалирали всички банки по времето на Жан Виденов. И те ще ни свалят звезди от небето с безброй обещания.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чалгарите учили ли са аритметика? 48 души са 20%, а мнозинството когато учих беше 51% (ако парламента не е гласувал друго)
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И пак евроатлантически , евроатлантически , дрънкат куфелниците празни понятия , а седнали да обсъждат България да оправят . С еивроатлантичество , слугинаж , пълзене , кариеризъм , лично облагодетелстване няма да я оправите . България си има своите проблеми и те трябва да се решават с българизъм .
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не си играят с огъня ИТН! " Сглобки", вече Не са ни Нужни! Властта на " Всяка цена", Няма Да приемем!! Изкарахме 4 години почти без " правителство"! Ще Издържим И до следващите избори! ИЗБОРИ е най Разумното решение!!!!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Какво значение има дали гласуваме , или не за тях . По тази система те си играят тяхното . Лично считам , че е по-добре да се гласува , ама така , че да се удрят челно в некадърността си и да се получава това , което в момента е , да не могат да се оправят .
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези когато имаха един автобус с депутати не успяха, че сега ли ще успеят когато имат една каруца с депутати?
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, Балабанов! По стахановски работите - "пятилетка за три года". Ама какво ще е качеството не е чак толкова важно.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малий!
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тошко Африкански откри предизборната кампания .
46
0
 
9
 
! Отговори
циций преди 1 месец
Абе Балабанов стига с тея шоуменски номера 121 гласови трябва да са 48 сте за село само..... дъска за *** не става от вас
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шоумените с 6% ще управляват... В България вече няма граница между политиката и шоубизнеса...
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълен анахронизъм сме ние , всички корупционери борци с корупцията . Правителство йок с тези субекти и избори докато племето втаса , че обществото и държавата му са необходими и с тях престъпни ръчички не трябва да си играят . Не съм политик и никога няма да бъда , но така не може да продължава .
43
0
 
7
 
! Отговори
Да не преди 1 месец
Седнат на шнорхела
42
0
 
8
 
! Отговори
Бравус преди 1 месец
Остават още стотина,
41
0
 
6
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Нови 48 или общо 48.. Май второто. Ами до сто и двайсе и кусур колко още има.. Или някои ще са в лафката и няма да са чули звънеца..
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копам, копам, за да имам копейки!
39
0
 
6
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
А Ханията се скрил в Иран и някак си една Израел/САЩ ракета го направила на Яхния:):):)*** абе тези вашите талибани иранци нямат ли противоракетен щит,че така в центъра на Техеран човека да стане на яхния:):):)F35 не прощава ***:):):)
38
0
 
14
 
! Отговори
Е,бравос преди 1 месец
Поне се разбра , че Балабанов може да брои до 48!
37
0
 
9
 
! Отговори
Балабанка, преди 1 месец
с кое ДъПъСъ точно ще се сглобите??? Беефффското или Доганското? А за кой метастаз на ДъПъСъ ще се залепите - Двуличие Фараони или Двуличие Надполковници? Я по-добре питайте СлавчУ да пита началника си и да ви каже какво са му съобщили да ви заповяда... :) :) :)
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как върви предизборната пропаганда на итн-то, набъбва ли електоратът, правителството?