Калин Стоянов не е получил покана да бъде министър

Това каза той пред журналисти
Обновена: 14 авг 2024 18:50 | 14 авг 2024 18:37, Стела Стоянова
65
Калин Стоянов не е получил покана да бъде министър
Снимка БГНЕС, архив

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов не е получил покана да бъде министър в следващия служебен кабинет. Това каза той пред журналисти в Копривщица. Стоянов е в града, за да открие възстановения Участък „Полиция“. По-рано днес номинираната за премиер Горица Кожарева бе на среща в Министерството на вътрешните работи, където бе посрещната от министър Калин Стоянов.

Около обяд по нейна инициатива беше проведена среща с професионалното ръководство на министерството, уточни Калин Стоянов и добави, че на тази среща той и останалите членове на политическия кабинет не са присъствали. Доколкото разбрах, Кожарева е изслушала абсолютно всеки областен директор поотделно за това какво е постигнато, какви са резултатите, какви са проблемите и евентуално начините за тяхното решение, каза той.

Непосредствено след срещата с професионалното ръководство, бъдещият служебен министър-председател поиска среща и с политическото ръководство, там бях аз и тримата заместник-министри, посочи още Калин Стоянов. По думите му срещата е професионална. Изискаха се някои допълнителни анализи и справки, които ще бъдат предоставени в следващите дни, поясни министърът.

Не съм получил покана, водени са разговори предимно с професионалното ръководство, каза той пред БТА в отговор на въпрос дали е получил покана да участва и в следващия служебен кабинет.

Извършват се множество претърсвания на различни адреси както в София, така и в страната, допълни служебният министър на вътрешните работи на въпрос за акция в имоти, за които се твърди, че са свързани с Румен Гайтански.

Това, което знам, не е много. В днешния ден колегите, предимно от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност", както и жандармерията, и Областна дирекция на МВР в Кърджали, оказват съдействие на колегите от Комисията за противодействие на корупцията, посочи Стоянов.

Извършват се множество претърсвания на различни адреси както в София, така и в страната. Реално подпомагаме дейността на комисията с извършването на тези процесуално-следствени действия, добави министърът.

Попитан за какво е тази акция, Стоянов отговори, че това, което той знае, е във връзка с кредит, отпуснат преди години. Става въпрос за около 150 млн. лева, уточни той, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: МВРКалин Стоянов
Още от Страната
Дори новите вагони не могат да изкарат БДЖ от миналото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 3 седмици
Политическото митингуване от въоръжени служители на МВР е забранено със закон и е тежко нарушение. Още по-вече , че са деполитизирани по Конституция. Политическите изказвания от някои от тях бяха недопустими. Не се разбра що за демонстрация беше това вместо да си гледат работата по реда и сигурността. Защо не се приложиха законите спрямо техните закононарушения, които са очевадни, или пак трябва да се чакат години, докато правоприлагащите органи започнат да работят.
62
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 3 седмици
ЗаптоетатА забравят,че новия Министър има право да ги освободи заради веоражен и моторизиран протест.Тях кой трябва да ги охранява докато недоволстват.
61
0
 
1
 
! Отговори
Дядката преди 3 седмици
Хората на Пеевски не са желани в служебния кабинет ,особено в МВР ,където трябва да се води борба с купуване на избори ,а не затваряне на очи!
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Потресаващ Култ към личността на този човек. Всеки божи ден и нощ е в новините чо няколко пъти.
59
1
 
1
 
! Отговори
РАШКОВ ЛИ ВРЪЩАТ? преди 3 седмици
МЕНТОРА НА КИРО И АСЕН
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 48 Нищо не се е съвзела полицията. Чака актуализация нагоре на заплатите, преди години за това стачкуваха. Полицията и целото МВР не са преструктурирани от 35 години. Некакъв подбар, полит. назначение, недисциплинираност и безотговорност.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво , на тази жена Горица Грънчарова . Не може некакъв полицейски профсъюз на некой си Кузманов който е на на пенсия и заплата да решава кой ще е министър на МВР.При Бай Тошо за такива полицайски издънки са занимаваше и военна прокуратура, но затова девоенизираха МВР - то за да има шапки на тояга. Т
56
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 3 седмици
Как да получи покана Калин Стоянов? В една Америка се назначават хора със стаж и опит в бранша, натрупан опит. При нас точно обратното, все нови и нови хора. Които тепърва се ориентират в обстановката. Ние вършим точно обратното на това което трябва и на здравата логика.В АМЕРИКА ВЕЧЕ 200 ГОДИНИ СЕ ВЪРТЯТ НА ВЛАСТ ДЕМОКРАТИЧЕСКАТА И РЕПУБЛИКАНСКАТА ПАРТИЯ. НИТО ВЕДНЪЖ ИЗВЪНРЕДНИ ИЗБОРИ! ИЗБОРИТЕ СА ВЕДНЪЖ НА 4 ГОДИНИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!. При нас тъмни сили налагат все нови и нови партии. И избори.
55
2
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 3 седмици
Делянчо,...ъъъъ Калине исках да кажа, каква НАГЛОСТ!!! Ти никога не си ходил до тоалетната без разрешение, а сега искаш да останеш...дори и Делян не е толкова *** да те запази. По-добре да те смени с някой друг слуга за през "народа".
54
4
 
3
 
! Отговори
Мен за ПП преди 3 седмици
Мръсни, долни твари са това ПъПъ-то...най-после успяха да го махнат. *** гнусна!
53
2
 
3
 
! Отговори
кофти преди 3 седмици
поредната Калинка, тоя път без елече, а с униформа.. сваляй гащите унифомата и отивай да се мажеш по плажа и да си пиеш узото, питайте се после защо е ниска избирателната активност
52
3
 
2
 
! Отговори
Извод преди 3 седмици
Иииии, язък за толкова стоене в скута на Пеевски
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И аз не съм получил покана засега. От 3 дни рева и се надявам телефона да звънне и да ме повикат да ставам министър, ама не и не.
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каква драма! Пхахаха!
49
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дано Грънчарова се осъзнае и не предприеме дестабилизация в МВР.Когсто един министър е свестен и професионалист ,държи на ведомството и си върши работата става неудобен на корумпираната олигархия ,,а Кирил Петков им стана говорител.Никой ли не знае кой е Киро ,че да го приема сериозно ?Като почнеш от лъжите с електромобилите,трите моста на Дунав,тунел по Шипка ,а то заеми и инфлация и куп бъркотии.
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тъкмо полицията се съвзе и почна да си върши пряката работа -наркотици,контрабанда ,създаде се организация ,участват в пожарите ,заедно с военни ,ден през ден залавят наркотици ,хероин кокаин ,а при Рашков - нищо ,защото пудела чака пачки.Е това е трън в очите ,да се работи в спокойна обстановка ,трябва да гледаме дразнещия Киро с неговите шарлатани които ми върнаха в 90 -те,объркаха законите за да угодят на олигарси и задкулисие .Няма инвестиции,няма строителство на пътища,за какво изобщо ни са
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Моля не забравяйте, че преди всичко Калин Стоянов е човек. Всички помним какво представляваше МВР под контрола на шофьора на Мето. Какъвто и да е, Калин не е калинка или сламен човек, а истинско ченге с морал. Не може един да отговаря за 10 хиляди служители, които си имат МВР за бащиния . Това със сирените беше провокация и Калин трябваше да се разграничи от нея, но той толкова се е вманиачил в проблемите, че не се усети
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Подмяната направи всичко възможно да дестабилизира МВР.Грозно поведение без никакви доказателства.Имали "съмнение"за изборите,а основанията?Няма,но създават конспирации!МВР не участват пряко в изборите в комисии,в ЦИК,има министър на електронното управление,а точно техния беше рекетиран от Киро кой да спечели обществена поръчка.Киро който е правил ала бала с машините и с един кон,визирай троянец,този човек напада МВР,министъра ден през ден за да отклони от себе си.А полицаите одобряват Стоянов
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Но човека на пРезидента Радев, който в момента е министър на енергетиката, Малинов е получил да остане. Има заслуги човека Подписал договора с Боташ, е всеки ден губим по 450000 евро. Разследва го европейската прокуратура за разширението на Чирен и злоупотреба с над 80 млн евро пари. С 2 думи човек на кеша
44
3
 
2
 
! Отговори
те преди 3 седмици
ДО ТЪПИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ .*** И ОЩЕ ПОТЪПИ ПТ ТЪПИЯ КАЛИНЧО