ПП-ДБ: "Възраждане" се заплаха за националната сигурност

Костадинов отказа да коментира обвиненията
14 авг 2024 10:20, Нели Христова
139
ПП-ДБ: "Възраждане" се заплаха за националната сигурност
Снимка: БГНЕС

Първият за седмицата работен ден на депутатите започна с поредната размяна на декларации. А първи на трибуната се качи Йордан Иванов от ДСБ, който взе думата от името на "Продължаваме промяната - Демократична България". А целият текст бе посветен на "Възраждане" и "опасните позиции" на партията.

Иванов обяви, че народните представители от "Възраждане" правят недопустими изказвания, нарушаващи нормите на етикет и морала. Като друго прегрешение бе посочено, че през февруари са били по покана на "Единна Русия" в Москва. Действията на партията били насочени към това позициите на Украйна и целия Запад да рухнат в руска изгода.

"Всички тези позиции на "Възраждане" налагат ние, демократичните български сили да заявим категорично, че "Възраждане" със своя радикален и противоречащ на българските интереси, представляват опасност за националната сигурност и интерес и трябва да бъде изграден санитарен контрол, който да включва изключването на "Възраждане" от колаборации по централни политически теми, както и отхвърлянето на техни позиции като опасни за развитието на България", настоя Иванов.

Той определи като стратегическа грешка правенето на скрити и ясни колаборации с "Възраждане". "Възраждане е опасна за демокрацията", настоя Иванов, макар още с излизането си на трибуната да призна, че очаква да предизвика остри реакции с декларацията си.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов взе думата за декларация обаче реши да не отговаря на обвиненията. "Няма да правим нечистоплътни политически и исторически внушения", заяви той.

Неговата декларация за екстрадиран от Гърция с САЩ наш сънародник. Според него това е станало без да са информирани роднини, без да му се даде връзка с адвокати и българското посолство, след като са му иззети лекарства и лични вещи. Тъй като е и руски гражданин, след отказа да го свържат с българското посолство, той поискал контакт с руското - и такъв не е осигурен.  Според Костадинов вината на човека е, че е имал отношения с Русия. Той обаче уточни, че са били само търговски.

"Възраждане" ще пише до Министерския съвет да осигури 150 хил. долара за адвокат. Ако до 24 часа никой не реагира, "Възраждане" ще започнат кампания за събирането им. "Няма да оставим наш сънародник в един престъпен режим, какъвто е този на Байдън, правителството на САЩ практикува държавен тероризъм", закани се Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от Общество
Проф. Радулов: Протестът на полицаите е незаконен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А вие сте срам за интелекта и духа.
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Възраждане са фа *** сти омраза към всички и всичко
120
1
 
2
 
! Отговори
Чепзадтеб преди 3 седмици
Обичам да го турям на хора от ППДБ, много са отворени отзад.
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ало....ПП ДБ да не говорят от името на народа. Слава на Русия! Тя никога не губи и българският народ е с нея!
118
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шайката шарлатани когато и е изгодно търсят копейките заедно да гласуват например да изгонят Рая ШАЙКА ШАРЛАТАНИ С АЛА БАЛА СТЕ В ПАРЛАМЕНТА СЪД ЗАТВОР ЗА ВАС
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Търговски....ама с възможност за двойна употреба!!!! Те от Фбр патки не пасат.
116
5
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 3 седмици
Възраждане ,което действия със способите и методите на създадената от ГЕРБ/ДПС "армия за убийства" - може ,в следващото НС - изобщо да ги няма ,защото една голяма част от техните симпатизанти ,които не са така агресивни и брутални като тях ще гласуват за ПП "Величие".
115
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Христо Христов "България трябва да стои по-далеч от ЕС" Ице, ама явно това не важи за теб, подвизаващия се във ФРАНЦИЯ!
114
6
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
България трябва да стои по-далеч от ЕС и нато и изгони евроатлантическите мюрета!
113
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
пп-дб следва *** интереси да обезлюди България от нормални българи, след като няма нация, няма да има въобще нужда от национална сигурност.
112
16
 
2
 
! Отговори
Една българка преди 3 седмици
За всички, които твърдят, че ако се пропагандира различна сексуална ориентация сме щели още повече да намалеем и че ни трябвало нормални да раждат тук в тази държава - бъгларите си раждат и имат деца, просто огромна част от населението емигрира, защото тук само безумни неща се гласуват и случват!!! Не е проблемът с ориентацията на част от населението, а с нефелното управление и залитане по пополистки теми. Нищо градивно не се прави, а Възраждане точно са най-деструктивни по действия!
111
2
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Слугите на чуждите посолства врещят в несвяст как изразителите на народната воля били заплаха за грантовете които взимат от посолствата. Възраждане трябва да смачка ПП и ДБ, а съдът да разследва ПП ДБ за национално предателство и осъди в Белене!
110
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фд се арестуват всички съпредседателя ПП ,не стига че окрадоха бюджета с 10 милиарда ,щом са заплаха на арест и съд,а от скоро време се съюзиха с възраждане ,вероятно плашат на Константин и то не малко
109
0
 
12
 
! Отговори
vs преди 3 седмици
Ква национална сигурност бе kaBaл!? Сигурността на близките до вас ли? Данс, мвр, нап, и всички службички бачкат само за себе си! Затова сме на това дередже!
108
13
 
4
 
! Отговори
БОКО И ШИШИ преди 3 седмици
Цялото семейство ще гласуваме за ПП ДБ защото искаме нормална европейска държава а не КО ЧИНА на БОКО тиквата и Пеевски свинята и ИТН дъното и БСП бандата на прехода 35 години грабежи и мачкане на България. Бог да пази България от тези партии ГЕРБ ДПС ИТН БСП копейки. Амин
107
6
 
7
 
! Отговори
БОКО И ШИШИ преди 3 седмици
Бог да пази България от БОКО тиквата и Пеевски свинята. Амин
106
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи според Копейкин, режимът на Байдън е престъпен, а този на Путин е най-демократичният и процъфтяващ?! И затова го е посетил в Москва, за да се уговорят за рухването на запада...Това са комунистите - разрушители на всичко прогресивно и налагане на диктат, според техните интереси.
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Крадецът викна отново "Дръжте крадеца!".
104
2
 
18
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 3 седмици
НАИСТИНА ВЪЗРАЖДАНЕ Е ОГРОМНА ЗАПЛАХА ЗА ВАС ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТЕ ВЕЧЕ 33Г.
103
4
 
20
 
! Отговори
ПП-ДБ преди 3 седмици
ПП-ДБ налагат гей-пропаганда и ЛГБТ-идеология и освен това са нагли, да дават оценка на другите партии, знаем, че са проект, замислен в САЩ и Канада и работят срещу България!!Освен това да доста тъ@@пички е елементарни, въпреки че се фукат с дипломи от Харвард!!