Каракачанов съзря връзка между изборите и акцията срещу Гайтански

България не може да стане заложник в една политическа партия, смята лидерът на ВМРО
Обновена: 15 авг 2024 21:29 | 15 авг 2024 20:30, Красимир Ангелов
20
Каракачанов съзря връзка между изборите и акцията срещу Гайтански

Румен Гайтански - Вълка, Стоян Мавродиев и техен помагач са обвиняеми за кредита от 150 млн. от ББР. Какво ще последва за българската политика?

"Естествено, че в тази акция има политически нюанс и е свързана с изборите, а още по-конкретно - естествено, че е свързана с битката в ДПС за власт. От другата страна също нанасят удари по Пеевски, пускайки сигнали и т.н. Но България не може да стане заложник в една политическа партия. Чадър има тогава, когато държавата е овладяна от партиите, а не се управлява от институциите. Всички тези институции, от които зависи да има справедливост или да има справедливо разрешаване на спорове", каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в студиото на "Денят ON AIR".

"Как точно сега се откриха нещата? В момента се използва политическата ситуация. Ясно е, че всички са знаели за този кредит. От много години се говори, че тази банка не работи по предназначение. Тя не обслужва средния и дребния бизнес. Тази банка се използваше да се раздават пари на приближени фирми. Най-вероятно ще има обвиняеми, но едва ли ще има осъдени. България се унищожава от собствените си политически формации, които управляват", добави Каракачанов за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че в държавата има редици кризи.

"От училищата и университетите излизат неграмотни хора. Имаме проблем с престъпността - както битовата, така и тази, която се покровителства от политиците, защото това са техните избиратели, които гласуват срещу 50-100 лв. Имаме организираната престъпност. Наркотрафикът в България е толкова широкоразпространен. Държавата се разпада по шевовете", категоричен е лидерът на ВМРО.

По думите му политиците са се превърнали в олигарси.

"И естествено, че има значение кой ще е министър на вътрешните работи. Почти всички политически партии искат Калин Стоянов да бъде сменен. Не виждам никаква драма в това. Не съм голям оптимист, че нещо в България може да се промени", подчерта Каракачанов.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Политика
Кондева би останала министър на здравеопазването, ако бъде поканена
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 3 седмици
То само слепец не би я видял. Четвърт век Кумчо Вълчо върти далавери необезпокояван, и сега, внезапно, спешно и неотложно, започнаха да го бият отвсякъде. Едва ли някой би повярвал, че органите на реда внезапно са се събудили от десетилетна кома и са решили да си свършат работата.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хайде бе! Сериозно ли? :()
13
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 3 седмици
А защо прокуратурата не разследва кредита на Свинкчта от КТБ ? Отговор - Шиши и прокуратурата са " ДYпe и гaщииии ".
12
0
 
1
 
! Отговори
Дебелия фа т мак преди 3 седмици
Е Десар нормално да му се привиждат такива неща.Кога хванат некой от неговите.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Баце отлага но не забравя! Беше кмет при Гайтански. Сега му дойде времето и на него! С Пеевски ще му видят сметката и сметта ще отиде при ... Пеевски! С лека ехидна усмивчица си каза, че няма да му се размине на Вълка. Който не си плаща, държавата му се изсипва с цялата си сила.
10
0
 
0
 
! Отговори
Билла Фен преди 3 седмици
Тоя не се ли наяде?Старите СеДеСари се покриха,тоя още лидер се води?Синоним на лидер е водач.Какво и къде води тази хурка?
9
0
 
1
 
! Отговори
Праведен преди 3 седмици
Аз пък съзрях, че колкото и избори да се провеждат, все сте си гола вода !
8
1
 
1
 
! Отговори
шушу мушу преди 3 седмици
Молдовски капитан ще откара яхтата на Румен Гайтански-Вълка към Дубай. Докато Румен Гайтански успя да се замине за Дубай минавайки на път през Гръцкото си имение , яхтата за 1 милион остана в Бургаското пристанище. За яхтата купена с пари от заема от ББР съобщи сайтът бърд бг още през 2021 година. Лично Бойко Борисов е задействал влиянието си за да получи Молдовският капитан бързо виза съобщава бг компас ком
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чадър има тогава, когато държавата е овладяна от партиите, а не се управлява от институциите. ---- Невероятно изречение. Дай да гласуваме тогава за институции. Защо се занимаваме с партии, които, като спечелят мнозинство или направят коалиция, овладяват държавата? Нали партиите назначават хората в институциите. Кой тогава да е овладял държавата?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Откак стана съюзник на Сектата повече за мен този не съществува.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всичко срещу Гербб се трие и.плюе!Започна изборната "агитация" на Геппи!
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
*** разбира се, когато всички говорят по една и съща тема, а ти си бита карта и пенсионер, имаш тежък избор - или не участваш, или отиваш и говориш най-баналните очевидни неща.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този от къде се изказа?От имота в Южна Франция купен с комисионните ,които взе за американските таралясници,които я получили скоро,а не.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каракачанов е предател - продаде душата си Сектата на Сциентологията , Една от групата секти на движенето Ню Ейдж .. Настана Време разделно - сектите превземат душите на българите , отречете се от тях - това е единственото решение.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички се интересувате от белото и кеша! Хората, заради които уж работите, кучета ги яли!